TORNAR
PUBLICITAT

Els defensors del POUM d’Òdena insten l’actual equip de govern a anar als tribunals si detecten il·legalitats en el procés

Francesc Jorba i Francisco Guisado defensen el polígon de la Zona Franca i el model del POUM d’Òdena

politica
Dimarts, 11 octubre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després que Pep Solé i Carles Casanova expliquessin davant dels mitjans el fet que Urbanisme hagués retornat a l’Ajuntament el POUM d’Òdena i de les primeres reaccions de l’exalcalde i artífex del document, ara Guisado (PSC) i Jorba (CiU), defensors del Pla d’Ordenació, defensen els tècnics i els redactors del projecte, segueixen defensant el model que proposa el pla i insten l’actual equip de govern a anar als jutjats si ‘detecten il•legalitats en el procés’

Francesc Jorba i Francisco Guisado

Francesc Jorba, exregidor de CiU al municipi, ha afirmat que ‘no es pot fer córrer la rumorologia’ referint-se a les insinuacions de l’actual equip de govern sobre el fet que la família Singla es pugui beneficiar de la redacció del POUM. En aquest sentit, Jorba ha estat contundent: ‘Si es detecten irregularitats, cosa que jo no crec perquè sinó no hagués defensat aquest POUM, el que s’ha de fer és denunciar-ho i no organitzar rodes de premsa’.

Per la seva banda, Francisco Guisado va defensar els tècnics de l’Ajuntament i els redactors del POUM i va tornar a insistir en el fet que, si l’actual Ajuntament tingués voluntat per tirar endavant aquest POUM, no caldria començar de zero, tal com van explicar Casanova i Solé: ‘Només és qüestió de fer les modificacions que demana urbanisme en la memòria ambiental’.

El polígon de la zona Franca

El punt més conflictiu i el que ha destapat tota la problemàtica i les disputes en relació al POUM és el polígon de la Zona Franca, un espai 370 hectàrees destinades a sòl industrial. Pep Solé i Carles Casanova estan d’acord en el fet que, aquest polígon s’hauria de fer a la zona del Pla d’Òdena, ubicat entre l’actual aeròdrom i l’aeroport corporatiu. Segons Francisco Guisado, aquesta zona no hauria de ser destinada a logística sinó que s’hauria de reservar per fer-hi una activitat estratègica tenint en compte la seva situació privilegiada, a prop d’un nus de comunicacions i del futur aeroport corporatiu.

Francesc Jorba ha recordat que el polígon de la Zona Franca va despertar la il•lusió de la societat anoienca i que compta amb defensors com l’actual president del Consell Comarcal Xavier Boquete o el President de la UEA, Ramon Felip, que va assitir a la roda de premsa.

La legitimitat del POUM

Francisco Guisado ha recordat que el POUM compta amb una forta legitimitat ciutadana: ‘Malgrat la situació del partit a nivell general, el PSC, que va defensar obertament el model del POUM, va ser la força més votada a Òdena’.


10 Comentaris

j

joan

19 d'octubre 2011.19:26h

Respondre

Sr. F Jorba,
1.- Els seus arguments són inexistents. Per exemple. Diu: et puc assegurar que no hem treballat de manera barroera. No hem dona cap altre argument que no sigui la seva paraula. Molt... Llegir més bé, jo la vull creure però no és possible. Com és que faltaven informes?. Aleshores hem de parlar d’incompetència?. Però m’és igual, no ens porta enlloc discutir l’adjectiu que millor defineix la mala gestió que ha portat a la NO aprovació del POUM. Tenim els fets. Sabien que faltaven informes. De fet van estar fent gestions per accelerar la elaboració d’aquests informes. I van esperar tot el que van poder fins que van tenir la certesa de que no arribarien els informes de la generalitat abans de la data de les eleccionss. Aleshores van aprovar el POUM, malgrat les mancances, en el darrer ple que es va celebrar ja en periode de campanya electoral. És un fet que coneixem bé bastants odenencs, entre els que s’hi compten tots els que eren regidors en la passada legislatura.
2.- La comissió d’urbanisme ha refusat aprovar el POUM. Han dit que a més de faltar-li documents del tot necessaris, té defectes que cal esmenar i adverteix que per esmenar-los preveu que caldrà canviar substancialment el contingut del POUM. Aquesta resolució retrata la feina mal feta i aquells que van decidir donar-la per bona votant a favor de la seva aprovació.
Salut

F

F Jorba

18 d'octubre 2011.07:42h

Respondre

Joan:
Tu segueixes sabent qui soc i jo no de tu; però deu ser així com ha de ser.
Et puc assegurar de que NO hem treballat de manera barruera. Segur¡¡¡. I en podríem parlar quant vulgues,... Llegir més serenament com no pot ser d´altre manera; jo aprenc cada dia de tothom..
Per a mi NO hem quedat retratats, per a TU si. Estar a l´oposició, i intentar que el que proposen altres es faci el millor possible NO es retratar-se. Segueixo dient que ZF es una oportunitat, com també altres. I no es tracta de que les coses siguin blanques o negres; es tracte d´apropar projectes i trobar mesures assenyades. OBERT a escoltar.
Totalment d’acord amb el tema legalitat; es exacta al que vaig dir en roda de premsa: si algú ha fet o fa o farà coses sancionables que es sancioni. Però el que JO li dic es que si CUI hagués sabut que alguna cosa era il•legal o hagués denunciat; i , fins ara no ho sabem. Però com be diu: que ho digui qui hi entén. I cap problema. Això es amb TOT igual a la vida: “qui la fa que la pagui”

I li repeteixo: agraït de que pensi amb el Poble. Això es debat i sumar ( encara que en anonimat¡¡).

j

joan

17 d'octubre 2011.18:57h

Respondre

Sr, Jorba, veig que no em contradiu que el POUM es va aprovar a correcuita abans de les eleccions. Veig que no em contradiu de que estava fet de manera barroera perquè li faltaven documents... Llegir més indispensables. Tampoc em rebat que han quedan retratats que, com vostè diu és una opinió, però justificada i vostè no justifica perquè no la pot compartir.
Per mi no cal discutir més, ja he entès tot el que em penso que podia entendre.

Només un detall, diu que no queda clar si penso que hi ha il·legalitat quan ho he escrit amb totes les lletres. Afegeixo, ara, que ho diguin els juristes perquè el seu raonament no convens gens. Que hi hagi una persona a l’ajuntament que vetlla perquè els tràmids siguin legals no vol pas dir que tots ho siguin. Que vostè confiés en que ho fossin tampoc vol dir que ho siguin. Si fos com vostè diu, no podria haver-hi tràmits il·legals a cap ajuntament i això ja s’ha demostrat que no és cert.

F

F. Jorba

17 d'octubre 2011.08:44h

Respondre

Bon dia:
No volia entrar a debat ja que sempre es difícil quant no saps amb qui parles.
Paro aquestes deuen ser les regles del joc, que a mi no m´agraden massa , ja que el diàleg es m´es... Llegir més enriquidor, (que no vol dir posar-se d’acord ), quant hi pot haver debat respectuós amb iguals regles de joc.

Admeto totes les crítiques referent a tot el que hem fet ( estan en minori front una majoria); admeto que no sigui del gust de molts, però voldria mititzar conclusions:

a) Sr. Joan: No queda clar si creu que s´ha fet quelcom legal o no. En tot cas dir que els ajuntaments tenen secretaris ( lletrats) que vetllen per això. Entenem que si hagués estat il•legal no hagués estat portat a ple. Una cosa il•legal no ha d´anar a ple i tampoc s´ha de votar ; Crec que cap del regidors entenem que res era il•legal, ja que li asseguro que ho haguéssim denunciat. Sobre retratat: es la seva opinió.

b) Anna: Diu que pot-ser no “pinto” res a UDC ( li asseguro que com a mínim poder estar assentat a taula amb els companys i dialogant assenyadament si, que ja es molt); i d´un pot-ser en treu conclusions: res més a dir, llevat de que ser o no amic d´algú es del domini privat i res te a veure amb la política; faltaria més.

c) Odenenc cansat: Entenc argumentació i inclús puc coincidir amb desafecció de la política. Però NO puc estar d’acord en que he “tirat” per sembrar la POR. La por en tot cas la “tiren” mercats + banca +... Jo res més lluny d’això. ( ha escoltat tot el que vaig dir per concloure això?). En tot cas si que diria que podria considerar-se que sembrar la por es dir que portar una ZF, amb projectes empresarials ferms ( i no Naus buides com hi ha tants de polígons) es hipotecar el futur dels nostres fills. En tot cas que ho diguin ells¡¡¡

d) Espelt Independent: De ben segur que estaríem d’acord amb una Catalunya Independent; amb una gestió de l´administració molt més optimitzada; amb economies d´escala en la gestió dels serveis; ... però ja no ho ser si estaries d’acord amb una Conca Oberta al Mon; amb una únic centre de gestió (únic Ajuntament), amb menys administració, amb més eficiència i amb millors resultats; on no hi haguessin tants polígons dispersos i que es donen l´esquena. On cadascú no tirés sol pel seu cantó ..etc. I fer això NO es parlar de Metròpoli. Pel que fa a la Sociovergència, li asseguro que Catalunya hagués anat millor que no pas amb el tripartit. Mas sempre va guanyar ( com en Guisado ara, ens agradi o no),

e) Josep: Es la millor noticia per a TUI ( respectable, i segurament també per altres). Ho respecto i crec entendre que vol dir. Inclús en podríem parlar. Ara d´això dir-ne que hipoteca el futur dels fills en hi ha un abisme. Hi ha qui pensa al contrari. ( També respectable).

f) Maria: Sobre on estic NO opinaré. Sobre Guisado ( tot i que no m´agradi) haig de dir que va guanyar les eleccions; i amb un moment de desfeta electoral del PSC/PSOE i esplendor de CIU ( feina de TOTS mal feta per CIU a Òdena hi va contribuir; un equip realment OBERT i que hagués sumat , amb J. Vicens davant , sempre vaig dir que hagués tret Majoria Absoluta).


Per cert: No puc entrar més a debat en les actuals circumstancies; però si que quedi clar que MILLOR es opinar con feu ( encara que en anonimat, però si amb molt de respecta) que no quedar-se a casa i veure-les venir. Això es preocupació per el ALTRES, i voler un MON millor.

Mercès a TOTS.

M

Maria

odena

17 d'octubre 2011.00:04h

Respondre

Crec que el Sr.Guisado i el Sr.Jorba estan el lloc que durant aquest anys a pols s´han guanyat. El que ens cal es que l´actual equip de govern sigui coarent amb el model que va propossar i que els... Llegir més ha portat a tenir responsavilitats de govern, cal que tinguin en compte la voluntat del poble no pas la del Sr. Ramon Felip i del seus amics de viatge que van venen fum sempre que poden. Penso que cal anar més lluny de fer un POUM que toqui de peus aterra, que no crei nos nuclis, que dongui continuitat a les tramens urbanes, que s´ajusti a les necesitat del municipi,que mantingui el caracter rural del municipi penso que el que cal es preservar-lo d´aquest model exaurit del Baix Llobregat, cal que es modifiqui el Pla Director que es proteigeixi el municipi com a sol d´alt valor agricola i que d´aquest manera evitat que el especuladors i vegin la seva opurtunitat.

j

josep

odena

14 d'octubre 2011.22:34h

Respondre

Penso que la retirada del POUM es la millor de les noticies que Odena a rebut en els ultims anys, una planificació que hipotecava el futur dels nostres fills amb un model de creixement totalment... Llegir més equivocat basat el la pura especulació, menys tenint la identitat del nuclis , de les persones que viuen i treballen a pagés i que nosaltres com a ciutadans en gaudim, menys preuant la voluntat de les persones que varen expresar que no volien aquest model en les jornades de participacio en la redacció del POUM

e

espelt independent

espelt no odena

12 d'octubre 2011.14:58h

Respondre

aixo de la familia que mana per sort ja no passa. I sort que han canviat CiU completament amb el Jorba semblava que hi hagues una sociovergencia. I que quedi ben clar que volem ser un poble no una... Llegir més metropoli.

O

Odenenc_cansat

Òdena

11 d'octubre 2011.12:46h

Respondre

1- Estic cansat de sentir la metixa història des de les eleccions municipals: aquella que diu que la força mes votada va ser el PSC, si però el poble en majoria va preferir triar una de les... Llegir més opcions (CIU-ERC) que finalment son els que governen.
2- Estic cansat del tema del POUM. Un POUM que altra vagada la majoria del poble no volia (hi va deixar-ho palès en les jornades de participació ciutadana) que com sempre els del PSC es van passar pel forro.
3- Estic cansat que una famila domini a tot un poble, i que sigui capaç de montar un POUM i posar per escrit que si la sava finca no hi entra i no es recalificada no el paguen.
4- Estic cansat de veure i escoltar com els del PSC i Jorba tiren comentaris per sembrar la por als ciutadans i fer veure les coses que no son.
5- Estic cansat ....

A

Anna

òdena

11 d'octubre 2011.12:37h

Respondre

Li recordo senyor Jorba, que vostè ja no és res de CIU Òdena,i potser ni UDC,això ens mostra el treball que ha fet durant tots aquets anys, el segudisme del PSC òdena.Relament és una... Llegir més vergonya.
Potser hauria de demanr l’alta el partit del senyor Cuisado,com que són tan amics.

j

joan

11 d'octubre 2011.10:31h

Respondre

L’equip de govern del senyor Guisado va aprovar el POUM sabent que faltaven informes i ho van fer just abans de les eleccions. Sabien que si guanyaven les eleccions ja aconseguirien esmenar els... Llegir més informes i dissimular el procediment poc elegant (per dir-ho suament). És il·legal enviar un POUM incomplert perquè se’ls acabava la legislatura? No ho crec pas. És ser barroer si es fa conscientement o ser incompetent si es fa inconcientment. En aquest cas està clar que s’ha fet atenent a una estratègia política i hi van estar d’acord els polítics i els tècnics. Però, la jugada tenia el risc de que si no guanyaven les eleccions no tindrien tot el poder a la seva mà per dissimular l’aprovació barroera que van fer. I aquí estem.

Qui ens ha de gestionar i governar li hem d’exigir ser escrupolòs amb els procediments i requeriments legals. D’altra manera perden tota la legitimitat de demanar-nos a nosaltres que siguem legals. Gràcies Sr. Guisado i Sr. Jorba per repetir-nos que vostès els agrada el contingut del POUM que van aprovar, però espero que enetenguin que la desafecció dels ciutadans envers la política s’alimenta d’aquestes picaresques polítiques. Han quedat retratats.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.