TORNAR

La desconfiança entre ERC i Igualada Som-hi condiciona el pacte alternatiu a Castells

La desconfiança entre ERC i Igualada Som-hi condiciona el pacte alternatiu a Castells

politica
Divendres, 7 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Quan queda poc més d'una setmana per a la constitució dels ajuntaments, i de totes les grans batllies a la comarca només Piera té tancat un pacte en ferm. Les negociacions a diverses bandes continuen a Igualada, mentre que també continua la incògnita d'amb qui governaran Noemí Trucharte (el seu soci prioritari, el VA!, no s'ha decidit) a Vilanova i Xavier Boquete a Masquefa.

La posició de força de Junts per Igualada, amb nou regidors, es manté quan queden vuit dies per la constitució dels ajuntaments. El pacte alternatiu a Igualada (que tant Esquerra com Igualada Som-hi han esbossat a nivell teòric: Castells va guanyar nítidament en vots, però la suma de les esquerres el supera en regidors i electors) es refreda en aquest compte enrere. Les cartes estan sobre la taula. Esquerra no vol donar continuïtat al PDeCAT si no hi ha un gir en el projecte polític actual. A l'altre front, hi ha una bona sintonia entre ERC i Poble Actiu, que comparteixen ideari republicanista i independentista, i -amb matisos- propostes en matèria d'habitatge, urbanisme i el rebuig a Can Morera. Arribar a un acord seria factible, però quedaria una peça per sumar una majoria de govern o almenys per a la investidura: Igualada Som-hi. Els republicans veuen reticències per part de la coalició de centre-esquerra, mentre que Igualada Som-hi etziba a l'equip d'Enric Conill que "aquest també està negociant amb Junts per Igualada".

Una trobada entre els caps de llista aquesta setmana, a l'Escola Mowgli FOTO: @marccastellsHi ha una posició senzilla per part de Poble Actiu. El seu soci, si n'han de tenir per a un govern, ha de ser ERC i en cap cas farien batlle a algú altre. Estudien també no recolzar cap candidat i fins i tot un pacte a tres amb Igualada Som-hi. La decisió definitiva de l'esquerra independentista es prendrà en assemblea. Salvant totes les distàncies del món, la situació de Marc Castells, que va exposar aquest dimecres, és similar: el soci preferent és ERC. Però els republicans ja han subratllat que hi ha moltes coses a llimar a nivell programàtic.

El tercer en discòrdia, Igualada Som-hi

Preguntat per Anoiadiari, l'equip d'Igualada Som-hi manifesta que "estem a l'expectativa de les negociacions que tenen en marxa JxC i ERC. Posem de relleu que ERC està fent doble joc d'oferir mesures per pactar amb Marc Castells i, alhora, dir que vol explorar altres vies. De fet, hi ha hagut algun contacte amb ERC i CUP per explorar vies alternatives però ens sobta que alhora ERC estigui obrint negociació amb Marc Castells i plantejant-li mesures programàtiques sobre la taula".

La plataforma progressista afegeix que "és públic que Junts i ERC tenen un acord a nivell de país per respectar la llista més votada, així que el que estem veient podria anar en aquesta línia. Nosaltres hem fet l'anàlisi dels resultats i podem assegurar que no donarem suport a un govern de Marc Castells, tal i com li vam expressar a la reunió que vam mantenir amb JxC".

 


3 Comentaris

A

Antoni

Igualada

12 de juny 2019.19:44h

Respondre

Que fàcil que és pactar.... Han parlat de programes? ERC diu que baixarà els impostos un 25 % en quatre anys. La CUP hi està d’acord? És conscient que això vol dir reduir personal a... Llegir més l’ajuntament i serveis? Els Socialistes què en diuen d’això? En el projecte del Passeig d’ERC els altres el veuen bé? Que entri un operador privat que ni en somnis podrà aportar 8MM d’euro, això tothom ho veu bé?
L’únic que els uneix és anar en contra el Castells. I després parlen de programa, programa, programa..... dretes, esquerres. La baixada d’impostos d’ERC si no fos una gran bajanada, faria encigalar el més dretà dels liberals....

M

Maria

8 de juny 2019.10:42h

Respondre

Si no hi ha govern alternatiu al Castells serà perquè Cuadras no voldrà: aquest és el problema dels egos en política. Una vergonya

G

Guillem R

Igualada

7 de juny 2019.11:29h

Respondre

Aquest el quadras encara no sha refet de lhostia que sha fotut ajajaja

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.