TORNAR

Detenen el jove Carles Duran arran del cas "Som 27 i més"

Es convoca una concentració aquest diumenge a les 12 h davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra

politica
Diumenge, 7 gener 2018. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest matí de diumenge, dos cotxes dels Mossos d'Esquadra s'han presentat al domicili del jove Carles Duran, i l'han detingut, segons sembla, arran del cas "Som 27 i més", uns fets que van tenir lloc el 2013 a la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquests moments, ja l'han deixat anar, després que hagi estat detingut durant aquest matí i li hagin notificat l'auto de l'obertura del judici oral i l'escrit d'acusació.

Aquest divendres 5 de gener, la Policia va notificar al jove activista anoienc Carles Duran, la data de la declaració arran del cas "Som 27 i més". Com que Duran no es trobava al seu domicili, la policia va activar una cerca d'ordre i captura però sense notificar-la als advocats.

Aquest matí de diumenge, l'han anar a buscar a casa, l'han retingut a la comissaria dels Mossos d'Esquadra i a continuació l'han traslladat als jutjats d'Igualada on li han entregat l'auto de l'obertura del judici oral i l'escrit d'acusació. Després d'entregar-li, l'han alliberat. Segons ha pogut saber AnoiaDiari, en retenir-lo al seu domicili, Durant ha estat emmanillat, tot i que ha sortit de casa voluntàriament.

El per què de la detenció

L'abril de 2013 van tenir lloc unes mobilitzacions universitàries a la UAB, que van derivar en l'ocupació del rectorat i, posteriorment, la Fiscalia va demanar importants indemnitzacions i penes de presó per a 27 persones, entre elles l'activista anoienc Carles Duran, avui detingut.

L'ocupació, en què va participar Duran, es va produir quan unes 200 persones van entrar al rectorat de Bellaterra reclamant que l'equip de govern fes efectives "unes reclamacions que ja s'havien aprovat en el marc del Claustre". Carles Duran, en una entrevista realitzada per aquest mitjà el juliol de 2016, va manifestar que "el que reclamàvem eren peticions que ells ja havien acceptat, demandes bàsiques en la lluita per la universitat pública i que afecten a la quotidianeïtat, com la reducció de taxes o la creació d'una tarja més econòmica pels que anem en transport públic".

El procés judicial persegueix 25 estudiants, 1 membre del professorat i 1 membre del pas, que són qui van reclamar a l’equip de govern de la UAB que complís amb els compromisos aprovats al claustre i que suposaven aturar una pujada de taxes que allunya encara més la universitat de les classes populars i dels principis i valors que haurien de regir les institucions públiques.

Tal i com es concreta en el web del col·lectiu "Som 27 i més", la fase del procés judicial que ara s’obre afegeix una nova càrrega contra les persones imputades: la petició d’una fiança per la quantitat de 511.835,05 euros, que seran embargats als acusats per tal d’assegurar que es cobreix la responsabilitat civil.  

El col·lectiu "Som 27 i més"

El maig d'aquest any, quan els imputats van tenir constància de l'obertura del judici oral dins del cas, es va fer públic aquest Manifest.

Concentració de suport a l'activista detingut

A les 12 del migdia d'aquest diumenge, més d'un centenar de persones s'han concentrat davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra d'Igualada per mostrar el seu suport al detingut, Carles Duran.

Entre els manifestants, hi ha la regidora d'ERC-Som Vilanova a Vilanova del Camí, Meritxell Humbert, el regidor d'ERC a Igualada, Josep Ma Palau, Pepita Còdol, regidora de Vilanova365, Alba Vergés, diputada per ERC al Parlament i Albert Mateu, regidor de la CUP a Igualada. També s'hi han sumat Vanesa Gonzàlez, de Vilanova365, i Jordi Barón, de CiU, ambdós regidors de Vilanova del Camí, i Àleix Auber, alcalde de Capellades.

Carles Duran, després de ser posat en llibertat als jutjats d'Igualada, s'ha dirigit a la concentració, al costat dels qui li han donat suport.


5 Comentaris

n

negrodelwasap

sudan del sur

22 de gener 2018.03:50h

Respondre

300 mil euroos? que es van carregar tot l,edifici???.
es increible que a aquestes altures encara hi hagui gent que es creu aquests muntatges, aixo si, els jordis si que els defenseu perque dieu que... Llegir més son presos politics, pero el carles per vosaltres nomes es un gamberro.

A

Albert

Barcelona

8 de gener 2018.13:23h

Respondre

No oblideu que a part de les seves reivindicacions, legítimes per cert, se’ls acusa entre altres coses de fer desperfectes a la uni de més de 300 mil euros...

e

el sr ramon

les rambles dels castells

8 de gener 2018.19:55h

300.000 Euros, es una pasada. Carles, saps tu lo que son 300.000 euros, i lo que es podria haver fet amb aquest diners???

Tindras la llibertat de opinar, lo que et faci mes gracia,... Llegir més pero les destroces les pagas tu.....faltaria mes..
Tothom som responsables dels nostres actes, dons noi, a PAGAR.

Per curiositat, Carles Duran , has acabat la carrera?

M

Maria

9 de gener 2018.18:52h

Ramon, no crec que hagi acabat la carrera, el temps el perdia, destruint el mobiliari public........aixo de estudiar es mol feixuc!!

M

Marcel

Igualada

11 de gener 2018.11:25h

Maria,

Que el Sr. Carles Duran hagi acabat la carrera o no, tampoc és assumpte vostre, serà el seu problema... en canvi defensar la universitat pública si que és un assumpte de... Llegir més tots. La Maria no creu que el Carles hagi acabat la carrera... i? En canvi l’acusa de perdre el temps destruint mobiliari públic... deu ser que el devia veure fer-ho, no? O és una acusació gratuita... Per favor.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.