TORNAR
PUBLICITAT

Dijous es constitueix el Ple de la Diputació de Barcelona, amb un acord entre JxcAT i PSC

L’executiva del PSC decidieix avui el candidat que agafarà el relleu de l’igualadí Marc Castells

politica
Dilluns, 8 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'executiva del PSC decideix aquest dilluns el candidat a presidir la Diputació de Barcelona per als pròxims quatre anys. Sona el nom de l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, per agafar el relleu de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, a l'ens supramunicipal, després de l'acord a què van arribar la setmana passada JxCat i PSC per governar la Diputació de Barcelona, trencant així el govern amb els republicans.

Aquest dijous 11 de juliol, a les 12 del migdia se celebrarà el Ple de constitució de la Diputació de Barcelona a la Sala de Plens de la corporació, a l'edifici Can Serra, a la Rambla de Catalunya, de Barcelona.

Durant la sessió de constitució prendran possessió del càrrec els 51 diputats de la demarcació de Barcelona i s’escollirà el nou president de la Diputació. Segons els resultats de les últimes eleccions municipals, la nova composició del Ple és la següent: PSC-CP 16 diputats; ERC-AM, 16; JUNTS, 7; ECG (En Comú Guanyem), 5; Cs, 4; PP, 2; i TxT (Tot per Terrassa), 1.

El candidat o candidata socialista necessitarà 26 vots per ser escollida en primera volta. JxCAT i PSC en sumen 23. Si no sumen els 5 vots dels comuns, la candidata socialista haurà de ser elegida en segona volta, ja que no hi ha una majoria alternativa.

Aquest acord entre la formació de Puigdemont i el PSC ha provocat moltes reaccions al territori i se suma als pactes establerts entre JxCAT i PSC en diversos consells comarcals de la demarcació, com el del Garraf, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat o l'Anoia; acords que han tensat -encara més- les relacions dels junters amb els republicans i que fa perillar l'actual govern català.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.