TORNAR

La Diputació de Barcelona posa en marxa el primer Pla de Carreteres dels darrers 40 anys

El nou Pla converteix en carreteres 143 quilòmetres de camins molt transitats i beneficia 149 municipis els pròxims 15 anys

politica
Dilluns, 4 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Diputació de Barcelona ha tancat el nou Pla de Carreteres locals de la demarcació, després d’una anàlisi exhaustiva de la mobilitat al territori i d’un procés de diàleg amb els governs locals per definir les necessitats de cada municipi. El nou Pla, pensat a 15 anys vista, converteix en carreteres 53 camins molt transitats, que sumen 143 quilòmetres de via. A més, inclou obres de millora de la seguretat viària en 68 camins, al llarg de 301 quilòmetres, amb actuacions al ferm i en elements de protecció. El Pla de Carreteres de la Diputació també preveu actuacions en 86 trams d’un total de 63 carreteres de les comarques barcelonines, on es duran a terme obres d’eixamplament i millora al llarg de 332 quilòmetres. Finalment, descataloga 150 quilòmetres de 89 carreteres per la seva escassa utilització.

El conjunt d’actuacions incloses al nou Pla de Carreteres de la Diputació de Barcelona beneficien 149 municipis de la demarcació. En una primera fase, fins al 2022, suposaran una inversió de 24 milions d’euros. «Aquest Pla és un salt endavant, en una legislatura marcada per la voluntat de connectar pobles i municipis diversos de tota la demarcació i garantir, per tant, l’equilibri territorial», assegura el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells. «Aquest nou Pla de Carreteres permetrà fer plantejaments agosarats i ambiciosos perquè tots els ciutadans de la demarcació estiguin més connectats», afegeix Castells.

El Pla de Carreteres, conegut com a Pla Zonal, forma part del programa de planificació viària que la Diputació de Barcelona ha vingut realitzant durant més de 150 anys en carreteres i camins veïnals de la demarcació. Actualment la corporació és titular de 1.575 quilòmetres de carreteres en el conjunt de la demarcació, que conformen la Xarxa Local de Carreteres de la Diputació.

Es tracta del primer Pla de Carreteres de la Diputació des de la instauració de la democràcia i dibuixa un nou mapa vial consensuat amb el territori.


1 Comentaris

J

Joan Giner ITV

Igualada

4 de març 2019.08:43h

Respondre

Ho hem d’aprofitar tot... que comença la campanya i d’aquí tres dies ja no ho podrem fer (no per ganes, per llei) anem prometen... ara el què es fer? Res de res.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.