TORNAR
PUBLICITAT

Les diputades igualadines votaran avui la independència de Catalunya

Maria Senserrich i Alba Vergés, a punt per una jornada decisiva

politica
Divendres, 27 octubre 2017. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Dia històric (ara sí, tot ho fa preveure) el que viurà el Parlament de Catalunya. La càmera catalana decideix el migdia d'aquest divendres el darrer pas del procés: els diputats votaran si es fa efectiu el que més de dos milions de persones van decidir l'1 d'octubre. Les dues diputades anoienques de Junts pel Sí, a punt.

El migdia d'aquest divendres 27 d'octubre de 2017 el Parlament de Catalunya tractarà la declaració d'independència suspesa el dimarts 10. Si no hi ha girs de darrera hora, cosa gens improbable vista la bogeria que va presidir el dijous, els 72 diputats de Junts pel Sí i la CUP -comptant també el 'freelance' Germà Gordó- votaran favorablement a que Catalunya es converteixi en una república independent. En aquesta equació hi entren Alba Vergés i Maria Senserrich, ambdues diputades de Junts pel Sí. No es tractarà només d'una declaració del president. Vergés matisa que "tots els diputats hauran de votar" la proposta de resolució, que en principi està ja pactada. L'independentisme té la majoria, però tot apunta que el vot serà secret, cosa que implica que encara hi podria haver un darrer gir en 'u'. O dos. Les pressions sobre el Govern que tan van enrarir l'ambient durant la jornada del dijous es mantenen.

Vergés afirma que "sabem que votar favorablement ens posa a tots els diputats independentistes al punt de mira de la judicatura de l'Estat, però ja sabem al que ens atenem. Ja estem investigats per la llei del referèndum, per exemple. Ho assumim". I amb tot, en aquest ple que es reobre, la diputada admet que "el mandat del 27 de setembre és clar". Espera que cap diputat falli. "Tots ens vam presentar amb una candidatura i un programa que parlava clar. Un programa que s'ha enriquit amb el pacte amb la CUP pel referèndum i finalment, el mandat de l'1 d'octubre". 

La jornada del dijous s'ha viscut amb molts nervis. La diputada juntera, recollint les declaracions d'Inés Arrimadas, comenta que "és un dia en el que a molts ens faria falta un marcapassos". El món independentista de l'Anoia, des del PDeCAT fins a la CUP passant per Esquerra, ha estat molt actiu a les xarxes exigint que no s'escamotegés el resultat de l'1 d'octubre amb unes eleccions. El capítol nou, en unes hores.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.