TORNAR

El divorci dins del govern de Vilanova fa que no s'aprovin les ordenances

Cividanes acusa a l’alcaldessa d’haver incomplert les condicions del pacte

politica
Dimecres, 31 octubre 2018. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Malgrat que l'alcaldessa Noemí Trucharte demanava a l'oposició -la que ja té dins del govern i la dels partits que havien format l'anterior govern- "responsabilitat", Vilanova del Camí es queda de moment sense ordenances fiscals pel 2019. I de nou, s'evidenciava en el ple d'aquest dimecres al matí la ruptura total entre els antics socis: PSC i VA!, per una banda, i IPV.

La crisi del govern a Vilanova s'ha aprofundit i en el ple d'aquest dimecres es feia palès que fa temps que la unitat ha saltat pels aires. Però aquesta vegada, l'enfrontament no quedava en una mera diatriba dialèctica de Juan Manuel Cividanes contra l'alcaldessa Noemí Trucharte, sinó que afectava a les ordenances fiscals del 2019, que no s'aprovaran. Des del primer moment, el portaveu d'IPV criticava amb duresa a la seva sòcia (encara) de govern, ja candidata socialista per al 2019. El combatiu regidor avisava que no aprovaria les ordenances ja que "Noemí Trucharte ens ha enganyat i incompleix el pacte al qual vam arribar per fer la moció de censura" a l'anterior govern. Les ordenances -"que quedarien congelades"- no s'aprovaven, ja que a més dels vuit regidors de l'oposició, els dos d'IPV hi votaven en contra.

Imatge del ple desenvolupat a Vilanova aquest dimecres al matíAl 'show' s'hi afegia una altra regidora del govern, Imma González, de Decide, que s'abstenia. Adduïa el mateix que han brandat els regidors de l'oposició (V365, Meritxell Humbert, ERC i CiU), que el govern no ha aclarit la proposta ni s'ha assegut a negociar-ho. Trucharte demanava a l'oposició (el vot d'Imma González no era determinant, sí que ho podia ser el de V365), que permetessin tirar endavant les ordenances "cosa que significa que alguns col·lectius es veuran afectats i es perdrà competitivitat en terrenys industrials als polígons".

Meritxell Humbert, per exemple, retreu al govern de Trucharte que no va celebrar-se cap reunió per tractar les ordenances i la que hi havia pactada es va ajornar. Més dura era l'ex alcaldessa Vanesa González, que afirmava al ple que "Ara ens demana abstenció? Hauria de ser responsable i assumir els seus errors, no que la salvem ara que estem fora del govern quan és vostè la que ens va fer una moció de censura". Jordi Barón (CiU) parlava en una línia similar: "no ha sabut unir el seu govern".

Els retrets continuaven en totes direccions en els altres dos punts de l'ordre del dia, amb unes modificacions de les ordenances de civisme. Cividanes va proposar que s'ajornés el debat de les dues propostes (multes per a no portar els infants a col·legi i sancions als excrements a la via pública). Quan es va votar, la primera va prosperar amb els vots del govern; 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.