TORNAR
PUBLICITAT

Dues candidates a encapçalar la llista del PSC a les municipals, a Vilanova

Noemí Trucharte i Vanesa González, les candidates a les primàries del PSC

politica
Dimarts, 4 març 2014. 19:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El proper 5 d'abril es duran a terme eleccions primàries en el si de l'agrupació local del PSC de Vilanova del Camí per elegir qui serà la candidata o candidat que encapçalarà les eleccions municipals, i que substituirà a Joan Vich. Aquesta serà la primera vegada que en el PSC Vilanoví es duguin a terme unes primàries.

Vanesa González

Noemí Trucharte ha manifestat la seva intenció de presentar-se a les primàries aquest dimarts

Les dues candidates que opten de moment a encapçalar la llista a les properes municipals són Noemi Trucharte, exregidora pel PSC a l'Ajuntament de Vilanova, durant el mandat 1999-2003, i Vanesa González, actual regidora de Cultura Participació Ciutadana, festes i agermanament.

Noemí Trucharte ha fet una roda de premsa de presentació aquest dimarts al vespre, mentre que Vanesa González, ho farà demà a la tarda.

Noemí Trucharte: ''Tinc moltes ganes i energia suficient per assolir el repte''

En la roda de premsa de presentació de la seva candidatura a les primàries, Trucharte ha explicat que afronta aquest procés amb molta il·lusió i ha afirmat que té ''moltes ganes i energia suficient per assolir el repte''. La candidata socialista explica que està segura que el poble la recolzarà i en aquest sentit ha explicat que ja compta amb una quinzena d'avals dels militants del municipi, ''recollits en un dia i mig''. Recordem que per a que una candidatura a les primàries sigui acceptada fa falta un 20% d'avals respecte del del nombre total de militants del municipi. Trucharte ja ha recollit 15 avals, el que equival al 24,5% del total.

Trucharte: La candidatura ''desterra les idees de divisió existents que hi havia al voltant del PSC de Vilanova''

Trucharte ha afirmat que és molt positiu que hi hagi almenys dues candidatures a les primàries, ja que ''el partit necessita una regeneració, i a través d'aquestes primàries demostrem transparència i proximitat''. La candidata també ha manifestat que si guanya el procés de primàries la seva serà una candidatura de consens i d'integració, ''oberta a tots els militants i a la gent del municipi'' i ha assegurat que la seva candidatura ''desterra les idees de divisió existents que hi havia al voltant del PSC de Vilanova''

Trucharte ha afirmat que està molt segura de que es convertirà en la propera candidata del PSC, i ha assegurat que si coincideixen amb el projecte polític, acceptarà a la seva llista la que ara és la seva rival. Pel contrari, també ha explicat que si perd el procés de primàries donarà ''total suport al guanyador o guanyadora''.

El perfil de Noemí Trucharte

Noemí Trucharte va se regidora de joventut quan només tenia 19 anys, durant el mandat 1999-2003 i sempre ha estat vinculada al PSC, partit en el qual milita des de fa aproximadament un any. Té 34 anys, està casada amb l'exregidor i actual secretari de política municipal de l'agrupació local el PSC a Vilanova del Camí, Ricard Torras, i té dues filles. Actualment combina la seva feina a l'Ajuntament d'Igualada amb la tasca com a advocada del seu propi gabinet d'advocats, situat a Vilanova del Camí, on ha viscut sempre.

Les primàries reflecteixen la fisura en el PSC de Vilanova?

Noemí Trucharte ha afirmat que opta per la ''integració i el consens'', però el cert és que han aparegut dues candidatures que podrien representar les dues faccions recentment enfrontades al PSC de Vilanova del Camí.

Vanesa González representa la línia més continuista, la del grup municipal encapçalat per Joan Vich, una facció que s'ha desmarcat de la línia oficial del partit en algunes ocasions i que amb algunes decisions preses al ple ha mostrat una obertura cap al sobiranisme.

Noemí Trucharte, ha estat desvinculada de la primera línia de la política des de 2003, però podria representar la línia més pròxima a l'agrupació local del partit, i per tant més oficialista. Trucharte no ha avançat quins són els noms dels militants històrics que li donen suport, però si que ha afirmat compta amb el suport del que és el seu marit, Ricard Torras, actual secretari de política municipal de l'agrupació local del PSC a Vilanova del Camí.


20 Comentaris

p

pertope@hotmail.com

Vilanova

7 de març 2014.23:51h

Respondre

Aquets socilistes de Vilanova no tenen remei uns fiquen la familia al pArtit els altres a les empreses contractades per l’ajuntament pero a la fi la familia es la familia CAPISCI

C

Cesca

Igualada

7 de març 2014.09:53h

Respondre

Maria,
En mi opinión en Villanova tienen un panorama ilusionante, cosa muy diferente de lo que tenemos en Igualada.
Pides cordura…
-Dos candidatas - Jóvenes- Preparadas, Que ofrecen cada una?.... Llegir més
-Primarias Quien tiene que elegir en las primarias de un partido político todos los ciudadanos o militantes y simpatizantes del partido.
-Personalmente y como simpatizante del PSC me gustaría ver una defensa de sus candidaturas como lo hicieron en su día Obama y Hillary Clinton.
-Y me gustaría que la perdedora formara parte del equipo de la ganadora.

U

Un vei amb veu

Vilanova del Camí

6 de març 2014.19:14h

Respondre

Sr Josep. Iluminat d’abans de Crist? té alguna cosa a veure amb el meu comentari sobre Endesa? O es refereix vostè a alguna civilització anterior a Crist. (exemple egípcia) La manca de llums... Llegir més és evident però en l’altre sentit. Cens per a ús particular d’un partit? Igual si, vist que són capaços d’utilitzar els locals municipals per realitzar rodes de premsa del PSC i sessions fotogràfiques encarregades a personal municipal en horari de treball. Salutacions cordials.

M

Maria

Igualada

6 de març 2014.14:28h

Respondre

Gràcies moderador per la publicació del meu comentari.

J

Joanma

=ada

6 de març 2014.10:48h

Respondre

Veig que faltant mes d’un any per les eleccions municipals ja hi han corredisses per poder ser alcalde i cobrar un bon sou d’un poble que domes te 11.000 habitants.

M

Maria

Igualada

6 de març 2014.09:45h

Respondre

Ostres!! Quin panorama teniu a Vilanova. Vist des de fora us recomano seny perquè al final tenim el que ens mereixem. Que vull dir amb això, doncs que tot i rebre pals tornareu a votar als... Llegir més mateixos, a tots aquests que us estan faltant al respecte com a ciutadans. Opinió generalitzada i ampliada a tots els àmbits.

J

José

Vilanova

6 de març 2014.08:01h

Respondre

A ver el iluminado a.c ”vei amb veu”, ese comentario ya lo has echo en otra ocasión, sabes que existe una cosa llamada censo, como no fletes un autobús de la calle santa Lucía al mercado...... Llegir més Hay cuantas ganas de manejar el cotarro.

U

Un vei amb veu

Vilanova del Cami

5 de març 2014.23:50h

Respondre

Queridos socialistos si finalmente obtais por primarias aviertas a todos los vecinos avisarme. Intentaremos fletar autocares para votar a la Sra Gonzalez Marquez. Preferimos una oponente fuerte como... Llegir més contrincante. Aunque mucho me temo que con esos apellidos va ha acabar en Endesa.

D

David

5 de març 2014.23:36h

Respondre

Carmen, así nos va, ¿nos conformamos con lo malo conocido sin dar la oportunidad a lo bueno por conocer?

C

Carmen

Vilanova

5 de març 2014.23:31h

Respondre

Pues mal empieza esta chica si los avales para su candidatura son família, eso mas que un Partido político es un grupo de amigos no!? mi marido pertenece a una asociación y el trato con Vanesa ha... Llegir més sido siempre cordial y educado, Ojalá nos dejen Votar a los vilanovinos, votaria por Vanesa

P

Pere

Vilanova del camí

5 de març 2014.23:23h

Respondre

Pepe se te ve el plumero, de que poder hablas en vilanova solo hay un poder el Vich y ese no lo ha perdido nunca y lo va dejar todo atado y bien atado.

M

Maria S.

5 de març 2014.23:23h

Respondre

¿Elecciones primárias abiertas a todo el pueblo? No me hagáis reir... Estamos cansados de Vich y pro-Vich’s. ¡¡¡¡No queremos esto!!!! Vanesa tendría que estar con Esquerra, ya que se... Llegir més postula más con sus ideas que no con ideas socialistas, así lo ha dejado plasmado en todos los plenos. Además, a Trucharte desde hace tiempo se le ve en actos socialistas y no socialistas, ¿alguien ha visto a González? Ah.. por curiosidad... ¿González vive en Vilanova?
Un saludo

S

Sergi

5 de març 2014.23:20h

Respondre

Parleu del PSC i del Socialisme com si tinguessin alguna cosa a veure.

I

Ignaci

5 de març 2014.22:54h

Respondre

Mai plourà a gust de tots, però personalment m’identifico, i recolzo la candidatura de Trucharte, donat que Gonzálex és subdita de Vich, i no deixarà de ser una marioneta d’ell, i per tant... Llegir més el mandat continuarà en la mateixa línea. I el que els Vilanovins volem, és sprecisament una renovació, dintre de la ideologia Socialista. Així que pel que conec a la Noemí del poble i assabentat del bon treball que fa, estic segur que és una candidata ideal i que no ens defraudarà, i que donarà l’empenta que Vilanova necessita. Així que des d’aquí donar-li tot el meu suport

P

Pepe

Vilanova del cami

5 de març 2014.21:17h

Respondre

Antonio es imposible decir mas tonterías en tan poco espacio. Es una idiotez decir que Vanesa, una chica de treinta y pocos, representa 36 años de continuidad. Tendríamos que decir lo mismo de la... Llegir més Noemí T. que ya fue concejala del PSC con Vich y ahora cuenta con el aval de la vieja guardia. Por la misma regla de tres también podríamos decir que Noemí T. también representa la continuidad, no?. También hablas de enchufismos con familiares en la lista, aquí tampoco has estado acertado. No me consta que Vanesa tenga familiares en la lista, en cambio si me consta que Noemí T. tiene a su marido y a 8 o mas familiares directos que se han afiliado al partido en los últimos meses. Vanesa plantea unas primarias abiertas para que decida el pueblo y la vieja guardia quiere recuperar el poder perdido con unas primarias amañadas.

F

Felipe

5 de març 2014.19:08h

Respondre

Un socialista, debo entender que eres del PSC? Gracias.

U

Un socialista

Vilanova del Camí

5 de març 2014.16:12h

Respondre

José gracias por no haber votado nunca al PSC, espero que sigas si hacerlo, personajes como tu vale más tenerlos lejos.

J

José

Vilanova del cami

5 de març 2014.14:01h

Respondre

Que miedo! Pues menudas primarias si solo votan los militantes, a saber a cuántos amigotes y familiares habrán echo militantes para asegurarse el triunfo. De las 2 tendría claro a quién escojer... Llegir més vamos, no hay color, esto es un pueblo y todos sabemos quién es quién, Vanesa ya ha demostrado su capacidad y disposición de trabajar almenos, nunca he votado al PSC pero vamos asi menos aun

A

Antonio

Vilanova del Camí

5 de març 2014.09:31h

Respondre

Una lluita entre -independentistes- i espanyolistes-federalistes, molt interessant. Però una lluita perduda per la Vanesa, abans de la sortida, ja que ella representa 36 anys de continuitat... Llegir més enganyant l’electorat que vota PSOE i té representants independentistes. Amb ”enchufismos”, com el de familiars de la llista. Una Vanesa que nomès ha mantingut converses i acords amb els grups soberanistes-independentistes, deixant la resta de regidors marginats. En la meva opinió poc pot fer Vanesa, perdre i retirar-se amb la resta dels soberanistes. Per altre banda la llista PSOE arriva una mica tard a un poble que ja li han enganyat moltes vegades amb la promesa de RENOVACIÓN. I putadetes i enganys com VA organitzats pel PSOE no agradan ni al poble ni a la resta de grups polítics. Ens agradi o no Vilanova tornarà a ser un PUZLE. Nomès la salvarà un gran acord amb els grups forts de tota la vida, amb regidors amb experiència i ganes de treballar. Veurem si la Trucharte sap teixir amistats i aprofitar l’ocasió per formar un bon equip amb altres grups, sigui el resultat que sigui, sense pensar
en esser Alcalde.

P

Pepita

5 de març 2014.09:26h

Respondre

Mes motius per no votar al PSC.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.