TORNAR

Eficiència, reindustrialització i major inversió social, els pilars del programa econòmic d'ERC

Oriol Junqueras ha acompanyat Josep Maria Palau a l’esmorzar amb empresaris anoiencs per presentar el programa de dinamització econòmica

politica
Diumenge, 3 maig 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Ahir al matí, Oriol Junqueras va visitar la capital anoienca per acompanyar el candidat número u d’ERC a Igualada, Josep Maria Palau, en la presentació del programa de Dinamització Econòmica del partit. Per la seva banda, el president d’ERC va intervenir explicant, a través de reflexions, l’impuls econòmic de Catalunya.

Josep Maria Palau, alcaldable d'ERC per a les properes municipals

El Kisok del Rec va acollir ahir la presentació del programa de Dinamització Econòmica sobre el qual ERC Igualada vol treballar els propers anys. L’acte va comptar amb el president d’ERC, Oriol Junqueras, que va parlar dels avantatges de tenir un ajuntament d’esquerres a través de l’exemple del municipi de Sant Vicenç dels Horts.

El candidat igualadí, Josep Maria Palau, va deixar clar des del principi que el projecte és el resultat d’un treball en grup: "som un equip, tenim un projecte de ciutat". Palau va explicar que la proposta es basa en els principis de rigor i descansa sobre tres pilars: l’eficiència, la reindustrialització i la major inversió social.

Oriol Junqueras, president d'ERC

Fent referència a l’eficiència, Palau va assegurar que s’ha de garantir una estabilitat financera fonamentada en tres equilibris: "no gastar més del que s’ingressa cada any, capacitat de pagar serveis i obres el més ràpid possible, als 60 dies , i tenir uns nivells d’endeutament raonables en relació als ingressos". A continuació, i en base al projecte de reindustrialització, el candidat va explicar que volen treballar "per una ciutat per a tothom, reindustrialitzada i amb més feina, en la qual es generi més coneixement i que serveixi per crear més activitat econòmica i més llocs de treball, una Igualada que tingui una bona imatge exterior, tant al nostre país com en el marc internacional", "que els nostres joves no hagin de marxar a viure fora d’Igualada i que tothom pugui disposar d’un lloc de treball digne". Palau vol reorientar els equipaments d’Ig-nova i crear un laboratori de fabricació digital, incentivant la reinversió de l’estalvi dels igualadins amb projectes empresarials i, finalment, vol activar una taula de dinamització comercial d’Igualada.  

L'acte ha acabat amb un esmorzar per tothom

Al seu torn, el president d’ERC, Oriol Junqueras, va traslladar reflexions d’àmbit econòmic; va parlar de la situació actual del país i va fer una radiografia de com els ciutadans s'han de plantejar el futur. Totes les idees prèvies, allunyades de la realitat territorial, van anar a parar a una reflexió final basada en les mesures que s'han dut a terme a Sant Vicenç dels Horts, d'on n'és l'alcalde, per tal de convèncer els assistents que si volien el mateix per Igualada, el que calia era votar ERC a les properes eleccions.


1 Comentaris

j

jaume rodriguez enrich

4 de maig 2015.08:24h

Respondre

A tot tenim que trobar.li la part positiva ( si es possible) i la diaspora de la joventud treballant fora de casab tindra en el seu retorn un plus de coneixement i de reconeixement internacional que... Llegir més ens es tan necessari Son els millos embaixadors i seran els millors introductors a la nostra societat del coneixement i culturas alienes. Sempre en positiu. El meu fill fa 15 anys que entre Madrid NY. I Miami. viu i treballa fora. Per tant conec del que parlo. Aixo si com a fill de un Igualadi no es perd MAI la festa de Reis.Que amb tanta cura organitza la Comissio.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.