TORNAR

Una enquesta posa Castells a tocar de la majoria absoluta

La mostra de Ràdio Igualada dóna a Ciu entre 10 i 11 regidors

politica
Dimecres, 15 abril 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una enquesta de Ràdio Igualada feta a 200 persones des del 30 de març fins l'11 d'abril dóna a CiU entre 10 i 11 representants a l'Ajuntament. Esquerra i PSC es disputarien la segona posició, oscil·lant entre els 3 i 4 regidors. 

Una CiU que es consolida, i fins i tot s'enforteix. Una Esquerra que puja, però que només empata amb el PSC, que resisteix. La CUP que irromp amb força i la fórmula Decidim que manté els resultats d'Iniciativa. I per últim, la dreta (PP) i l'extrema dreta que no tindrien assegurada la presència al consistori. Aquest és el panorama que dibuixa l'enquesta que ha fet Ràdio Igualada. Dos centenars de persones han estat entrevistades, 15 de les quals van manifestar que no anirien a votar.

La intenció de vot a CiU, un 40% Font: Ràdio IgualadaD'aquestes 200, 50 s'han fet per mitjà d'entrevista telefònica amb trucades aleatòries, mentre que les 150 restants "s'han fet en diferents punts de la ciutat de manera presencial" segons Ràdio Igualada. Amb un marge d'error del 7%. Els resultats que aboca l'enquesta és que Marc Castells -quan encara no està definida la seva llista- tindria un rotund aval de la ciutadania i estaria a tocar de la majoria absoluta. CiU oscil·laria entre els 10 i 11 regidors: té un 40% de persones que assenyalen la federació en resposta a 'A qui votarà el 24 de maig'.

En aquest cas, la primera força de l'oposició tindria els resultats més baixos com a tal de l'actual període de democràcia representativa. Tant si és Esquerra (15,13% d'intenció de vot i 3-4 regidors) com Socialistes d'Igualada (14,59% i 3-4), mai la segona força del consistori ha tingut una representació tan baixa. L'enquesta indica que la quarta força, tot desbancant el PP, seria la CUP. En la seva primera concurrència a les eleccions a Igualada, la candidatura de l'esquerra independentista podria treure fins i tot 2 regidors (si els republicans no assoleixen el quart). La mostra fixa els vots per a la CUP en 7,56% de l'electorat. 

Quasi dos punts per sota hi ha Decidim Igualada, que encara amb un candidat per definir, aconseguiria un regidor. Les expectatives de vot de la coalició que reuneix a ICV-EUiA, Pirates, Procés Constituent i part del Cercle Podem se situen en un 5,94%. Sense arribar al 5%, i empatats en un 4,86%, hi ha el PP i PxC. El llindar de comptar amb un regidor és al 5% i ambdues forces podrien tenir representació, si es té en compte que tenen un percentatge important de vot ocult. Solidaritat, ara per ara, no compta ni amb un 1% d'intenció de vot, per bé que no es va incorporar a l'enquesta com a opció fins en una data més recent, un cop es va anunciar que es presentava.

Vot en blanc i coneixement

Segons Ràdio Igualada, un 6,5% dels enquestats manifesten que votarien en blanc. Es tracta d'un percentatge elevat que, fins el 24 de maig, es pot reduir de manera notable. La mostra està feta abans que es donés a conèixer al número u de la CUP, Albert Mateu, i els altres integrants de la llista. En aquest sentit, sols es pregunta al públic pel coneixement dels candidats confirmats. Castells, actual alcalde i candidat de CiU, té un 80%, mentre que Palau i Riba, amb 37 i 38%, respectivament, queden lluny. Agramunt, candidat popular que substitueix al parlamentari Calbó, queda en darrer lloc dels candidats que s'han donat a conèixer, amb 18% de coneixement.


19 Comentaris

a

aaqualata

16 d'abril 2015.06:08h

Respondre

Socialistes No gràcies : ” els teus arguments són penosos i mal educats . Tot es opinable, tot por tenir debat, menys entrar en terrenys que depassen el respecte que cal en persones... Llegir més assenyades.
Sort a tots els partits. De ben segur que tots volen el millor per igualada. Ara el poble té la darrera paraula, com sempre es i ha de ser en la democràcia.
.
Anem a per la porra d’en Ferran:

Ciu: 10 t11)
Erc: 4
Psc: 4
PP: 1
Cup: 1
PxC: 1(0)

i

igualadi

Igualada

16 d'abril 2015.00:19h

Respondre

Estic d’acord amb el Ferran, una unió ERC-PSC-CUP-decidim Igualada es possible i més si tenim en compte que en una entrevista el mateix Palau ja ho va deixar clar: CiU podria guanyar les... Llegir més eleccions però l’alcaldia dependrà de les possibilitat de sumar que doni el resultat electoral.

Per tant un nou tripartit pot ser encara possible a Igualada

J

Joan Giner ITV

Igualada

15 d'abril 2015.22:20h

Respondre

Què bé Igualadí, avui fins hi tot has treballat més enllà de les 15:00. Em pensava que els funcionaris de l’Ajuntament a les 15:00 ja havíeu fixat i marxat. Enhorabona per la dedicació... Llegir més l’Alcaldet el pagarà hores extres.

E

Eduard

16 d'abril 2015.16:28h

Sr. Gineret ho està fent molt bé, segueixi igual. Gràcies als seus comentaris intel·ligents l’actual Alcaldet treurà majoria absoluta. No li sabrem agrair mai prou.

B

Bernat

Igualada

15 d'abril 2015.20:48h

Respondre

per sort aquesta enquesta té una fiabilitat molt baixa però si s’hi acosta ja podem anar-nos preparant, penso que si hi ha majoria de CiU els problemes a Igualada només es maquillaran i no se... Llegir més solucionaran (seguirem igual) i si la CUP entra...mare meva, em sap greu perquè tenen bona voluntat però pobres, tenen un equip i una llista molt fluixa.

M

Maria Ll.

Igualada

15 d'abril 2015.19:20h

Respondre

Cesc tens tota la raó, una enquesta feta a 200 persones i sobretot tenint en compte el poc encert que tenen últimament les enquestes no te cap tipus de credibilitat.

Per tant la última paraula... Llegir més la tindrà l’escrutini del dia de les eleccions i ves que no tinguem alguna sorpresa.

A vegades les enquestes es fan o es publiquen a mida del que l’encarrega simplement per motivar o desmotivar a l’electorat, per tant penso que se’ls hi ha de fer molt poc cas

C

CesK

Igualada

15 d'abril 2015.16:26h

Respondre

Primera enquesta i ja la tenim. Mostra de 200 persones i es van anar afegint partits sobre la marxa... bé per l’empresa que la fés que haurà cobrat igual de Ràdio Igualada. No cal donar-li... Llegir més gaire voltes, fins que comenci la campanya i amb mostres més grans dificilment sabrem on es troba cadascú...

I

Igualadí

Igualada

15 d'abril 2015.23:04h

”Les entrevistes s’han fet gràcies a col.laboradors de l’emissora, amb la supervisió del departament d’informatius de Ràdio Igualada.”

Ho trobaràs aquí:... Llegir més http://radioigualada.cat/lacarta/enquesta-sobre-intencio-de-vot-a-igualada-mira-els-resultats/

Potser caldria mirar-se (i llegir-se) bé les coses abans d’especular amb temes sensibles que tenen a veure amb mitjans que es paguen amb els diners de tots i ”empreses que hauran cobrat igual de Ràdio Igualada”.

C

CesK

Igualada

16 d'abril 2015.17:18h

Pos aplica’t la teva recomenació i llegeix bé. No hi ha enllaç a la font ni s’esmenta això a la notícia d’Anoiadiari. Per tant les especulacions son justificades perquè hi ha espai per a... Llegir més fer-les.
M’en alegro molt que no es gastessin diners públics en aquesta enquesta (tampoc diu enlloc si es va pagar un cafè, res o 20€), per tant ens trobem amb una afirmació teva (o especulació, o ets de Ràdio Igualada i pagues les nòmines i proveidors?).
No entraré a discutir més enllà de que és gastar diners i que no ja que et veig molta mala baba acumulada i no et vull donar més corda inútilment.

a

alberto

15 d'abril 2015.12:24h

Respondre

Radio Igualada ?, la voz de su amo? o Radio Macuto. ?
Seria bueno, que AnoiaDiari, hiciera su encuesta, mas que nada para contrastar.
Si los resultados, no difieren en demasia, apaga y... Llegir més vamonos.
Tendremos lo que nos mereceremos.
HUMO.HUMO Y MAS HUMO.

i

igualadí

15 d'abril 2015.15:57h

Tampoc sap escriure en castellà ?
A alguns no els hi agrada gaire la democràcia.

e

ernesto

igd

15 d'abril 2015.10:23h

Respondre

no entenc com els igualadins són tan masoques votant a ciu així? els agrada la crisis? després la gent diu que són d esquerres i progressistes..votar a aquesta tropa és criminal!

F

Ferran

Igualada

15 d'abril 2015.08:35h

Respondre

Perdoneu, que voleu que us digui, jo veig un tripartit claríssim ERC, Socialistes d’Igualada i CUP. No podem perdre quatre anys més sense fer res. Igualada cada vegada està pitjor i aquí només... Llegir més es retallen serveis, es deixen morir projectes i no es fa res de profit. CiU ho té bé perquè sense fer res de l’altre món s’afavoreix del fet que les esquerres vagin més dividides que mai. Jo el que tinc clar si fos d’ERC és que no tornaria a pactar amb els convergents. En aquests pactes sempre surt guanyant el més fort i els electors passen factura al més dèbil.
Sense voler posar aigua al vi, m’agradaria saber el nom de l’empresa que ha fet l’enquesta, les dades empíriques, etc...Penso que una ràdio pública com Ràdio Igualada hauria d’estar per altres coses. Tots sabem com funcionen els mitjans públics en aquest pais...
Aquesta enquesta no té cap mena de credibiilitat. Pensar que el PP no treurà cap regidor és d’incultura política, perquè el vot ocult sempre hi juga i aquí no s’ha valorat. La meva aposta és aquesta.

CiU 9
ERC 5
Socialistes 3
CUP 2
PP 1
Plataforma 1

S

Sr. Jo

15 d'abril 2015.08:32h

Respondre

És que no n’aprenem, eh? Marxem ja d’aquesta CyUtat

S

Socialistes NO gracies

Les Comes

16 d'abril 2015.10:35h

Marxem NO, marxa tu si vols, jo marxare si mai arriba a ser alcalde el Riba, pero per sort aixo mai succeira

J

Joan Giner ITV

Igualada

15 d'abril 2015.08:24h

Respondre

Mare meva, és ben cert que cada poble té els governants que es mereix... deixarem un dia de ser poble per tenir una visió més amplia i passar a ser ciutat.

p

potser, potser

Igualada

15 d'abril 2015.13:11h

No t’has preguntat mai que el que potser no encaixa aquí ets tu?

i

igualadí

15 d'abril 2015.15:48h

”Potser, potser” només et puc dir una cosa ... TOUCHÉ !

S

Socilistes NO garacies

Les Comes

15 d'abril 2015.07:41h

Respondre

Ja ja,, adeu Riba, una altre garrotada, tu na seras mai alcalde
Demana-li feina al Aymami,, el Boixade ja en te

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.