TORNAR

Enric Conill aposta per la creació d'una moneda digital en clau igualadina

Els republicans consideren que permetrà al comerç local ”la fidelització a través d’un programa de punts”

politica
Dissabte, 23 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els republicans continuen donant a conèixer propostes de cara a les eleccions d'aquest 26 de maig. Aquesta setmana, la candidatura d'Enric Conill posa sobre la taula propostes en clau comercial: l'Igual, una moneda local. 

La candidatura d'Enric Conill reivindica i rescata una de les idees que ha exposat aquest mandat per dinamitzar el comerç local. Proposen la creació d'una moneda igualadina, l''I-gual', d'ús exclusiu en els comerços de la ciutat i que serviria per fidelitzar els clients i "fomentar l'hàbit de compra dels ciutadans a la ciutat". D'aquesta manera els republicans volen "fomentar que els igualadins comprin a la ciutat i als comerços de proximitat en lloc de fer-ho a fora" i asseguren que perquè això passi "es necessiten fórmules diferents i innovadores per tal de modernitzar les relacions comercials de la ciutat".

Es tracta d'una moneda digital que permetria fer el pagament de les compres a través d'aquesta nova moneda, gestionada per l'ajuntament i els comerciants, i  a què també s'associarien una sèrie de promocions, descomptes i avantatges. Segons ERC, "la fidelització a través d'un programa de punts ha donat bons resultats en d'altres ciutats en què s'ha implementat o s'està implementant. Arreu de l'estat hi ha més de 100 ciutats que l'usen i s'ha demostrat útil i eficaç" i destaquen que "amb aquesta moneda local els ciutadans tindran més eines que facilitaran les compres i alhora els permetrà estalviar de manera significativa en les compres que  facin.".

Els republicans plantegen la moneda com a una eina per tal "d'associar-hi promocions en campanyes puntuals i fins i tot obren la porta a associar-hi ajudes i complements que revertirien directament tant en els consumidors com en el comerç de la ciutat". Afegeixen que "hem d'ajudar el petit comerç de la ciutat ja que està en una situació molt greu i difícil, i cada cop és més habitual veure persianes abaixades a la nostra ciutat. Si el govern d'Igualada no fa res per canviar-ho, ens trobarem en una situació comercialment encara més deprimida i amb uns comerciants veient-se obligats a tancar". Parlen d'una bateria de 30 propostes per tal d'ajudar, incentivar i promocionar el petit comerç, com ajudes al pagament del lloguer, la modernització dels establiments o ajudes a la digitalització dels comerços.

 


1 Comentaris

dilbert-scot

Dilbert SCOT

igualada

25 de març 2019.21:20h

Respondre

Amics de ERC,
Voleu dir que no sou al segle XX encara, potser al darrer quartil, però XX a pesar de tot. Ara que el comerç s’ha obert per la digitalització i eficiència de les xarxes de... Llegir més distribució sortiu a parlar de ”fidelització” amb ús de moneda virtual (pàtina de modernitat introduida).
Companys, si voleu parlar de fomentar una moneda virtual per oferir avantatges als usuaris -igualadins- cal pensar en una moneda per comprar i vendre!!. És el que es diu crear una comunitat virtual i per aquí podria fer-se molt més que un programa de punts i descomptes.
Per aquí podríem parlar de monetitzar serveis prestables entre ciutadans (gestió d’infants, reparacions, acompanyament de malalats, assessorament financer, cultura, etc) per després adquirir productes i serveis a la pròpia xarxar. Com ara un sistema cooperatiu.
Hi ha força més complexitat, però amb voluntat podria resoldre’s. Si us apropeu a CUP i a JUNTS, podria treballar-se amb consens i viabilitat. Seria bo pel conjunt dels ciutadans, no sols pels botiguers. Potencia el treball nuclear o individual (manual o intelectual). Seria prou innovador com per provar-ho.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.