TORNAR

Enric Conill demana a Castells "un pacte de darrera hora per baixar el rebut de l'IBI"

El portaveu republicà assenyala que el govern ”no vol negociar amb nosaltres”

politica
Dijous, 19 setembre 2019. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Queden cinc dies per al ple on es votaran les ordenances i els pressupostos. Els republicans esperen que el govern de Junts per Igualada "es repensi" el gravamen sobre l'IBI i el "rebaixi".

El cap de l'oposició, Enric Conill, portaveu del grup municipal d'ERC assegura que "encara confiem en aconseguir un pacte amb l'alcalde Marc Castells per abaixar i aplicar criteris de progressivitat en l'IBI i aprovar així els pressupostos municipals". Tot i que Castells retreia aquest dimecres als republicans les seves propostes i la seva actitud, i en canvi tenia bones paraules per l'actitud d'Igualada Som-hi i Poble Actiu, Esquerra manifesta que no donen per tancades les negociacions. Sobre les ordenances, Conill assegura que "fins a l'últim minut ho intentarem, ja que Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya".

El portaveu republicà, en la precampanyaEl grup municipal d'ERC afirma que "volem ser coherents amb el nostre programa electoral i les propostes que vam fer durant la campanya. Som la primera força de l'oposició i per responsabilitat hem de complir amb allò que vam dir durant la campanya i alhora sabem que no podem aplicar tot el programa però sí marcar les prioritats". Que "baixin els impostos és qüestió de justícia social". Conill es pregunta que "per què hi ha ciutats on els seus ciutadans paguen menys impostos, tenen els mateixos serveis o millors i els seus governs inverteixen més en millorar el municipi". Critica que "eel govern municipal ha de gastar menys diners en publicitat i propaganda, no es pot tornar a repetir una inauguració de tres hores que va costar 35.000 euros o un curs amb 0 inscrits que en va costar 70.000 euros".

Lamenta que "l'alcalde Marc Castells no s'ha mostrat gens predisposat a negociar i pactar els pressupostos amb nosaltres, però seguirem insistint i ho intentarem fins a l'últim minut, fins a última hora, per aconseguir beneficiar a les famílies igualadines". Des d'ERC també han proposat "incrementar les inversions a les escoles, rehabilitar pisos buits per oferir-los amb lloguer accessible, iniciar el projecte del nou POUM i també d'una proposta compartida durant la campanya electoral entre ERC i Convergència, un tercer ViuB per a la gent gran combinat amb un centre de dia".


2 Comentaris

M

Maria

Igualada

22 de setembre 2019.21:41h

Respondre

Els ciutadans agrairíem que tots els partits polítics fessin un esforç per solucionar els problemes de la gent de forma conjunta. Aquesta competència i guerra en les xarxes socials per veure qui... Llegir més té més fotos dels diferents actes que es celebren a Igualada ja fa pena. Aquestes campanyes electorals a través de Twitter cansen molt. La política no és això. Vosaltres, regidors/es, esteu preparats per la tasca encomanada? Jo, sincerament, crec que molts/es de vosaltres, NO!

A

Antoni

Igualada

19 de setembre 2019.17:11h

Respondre

Però Sr Conill, en quant ha de baixar l’IBI? Vostè va prometre si manés el baixaria ja aquest any en 1.250.000 euro. Expliqui d’on treu els diners. Com a mínim els ”suciates” van demanar... Llegir més unes despeses/inversions i no van dir res de l’IBI. És a dir van demanar per la banda de la despesa i que el govern hi posés preu. I tot i això, per algun altre cantó deuen ajustar, perquè no pugen l’IBI.
A vostè, i a tots els partits polítics: Facin propostes per la banda dels ingressos i les despeses. El demés, és parlar per parlar.
Jo si fos el Sr Castells li baixaria l’IBI en una dècima de punt fins al 0,849, que són 20.000 euro, i comprovaria com el Sr Conill no vota els pressupostos.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.