TORNAR

Enric Conill demana elevar a 540 euros anuals les ajudes contra la pobresa energètica

El ple va votar favorablement a una moció dels republicans per augmentar les ajudes

politica
Divendres, 23 novembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A Igualada, el 2017, hi va haver "341 famílies en situació de pobresa energètica que van demanar ajuda a l'Ajuntament" segons els republicans. El grup municipal d'ERC proposa un increment de les quantitats que es destinen aquests col·lectius. 

Un dels representants d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada, i alcaldable pel 2019, Enric Conill, ha manifestat que els recursos que actualment destina el govern d'Igualada a l'ajuda en el pagament dels subministres bàsics a famílies en situació de pobresa energètica "són insuficients". Proposa augmentar "les quantitats actuals, de 7,30 euros al mes, és a dir, 87 a l'any per pagar llum, aigua i gas" i que passin a ser "540 euros per tal de garantir que ningú tingui impediments per escalfar la seva llar en els mesos de més fred".

La proposta la feia Conill en el darrer ple municipal per ajudar a les famílies que pateixen pobresa energètica, que al 2017 van ser 341 segons dades oficials de l'ajuntament. Tots els grups de l'oposició van votar-hi a favor, menys el govern, que es va abstenir. Els republicans assenyalen que és un total de 87 euros a l'any "tot i que Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya".

El regidor republicà, Enric ConillL'alcaldable destaca que aquesta problemàtica és "de les més greus que poden patir els ciutadans" i que "Igualada no es pot permetre de cap de les maneres que hi hagi ciutadans que no puguin pagar les despeses bàsiques de subministrament". ERC subratlla que "la Generalitat ajuda econòmicament als ajuntaments perquè puguin realitzar aquestes prestacions econòmiques i cal que el govern d'Igualada tingui un compromís molt més alt en aquest àmbit".

ERC ataca el govern "per destinar més diners en una sola inauguració de tres hores, que va costar 35.000 euros pagats per tots els ciutadans, i en canvi per combatre la pobresa energètica es gastin menys diners". Esquerra destaca que "hi ha diversos municipis que sí que fan els deures en aquest àmbit com per exemple l'ajuntament de Reus, que destina com a mínim 540 euros a l'any per família i depenent dels casos fins a 720". Proposa línia d'ajudes "d'imports similars als de l'ajuntament de Reus per poder garantir de manera efectiva".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.