TORNAR
PUBLICITAT

Enric Conill proposa canvis en la recollida de residus a Igualada amb contenidors amb xip

ERC recorda que la sòcia de l’Ajuntament en l’empresa mixta ha estat sancionada per frau i incompliments

politica
Dijous, 7 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Nova trobada dels republicans amb els mitjans de comunicació per donar a conèixer les propostes electorals. El candidat d'ERC demana un tomb dràstic en matèria de recollida de residus i neteja viària i afirma que estudiarà un nou sistema de contractació.

La finalització del contracte de recollida de residus i neteja viària d'Igualada, en la fórmula actual, pel proper mandat "és una oportunitat per canviar el sistema", segons el número u d'ERC a les municipals Enric Conill. Una de les opcions que es posen sobre la taula són els contenidors intel·ligents, amb xips, que "augmentarien substancialment l'eficàcia i eficiència en la recollida de residus". Esquerra també obre la porta a que Igualada assumeixi el servei de neteja i reciclatge a través "d'una empresa pública que se n'encarregaria d'aquesta tasca" atès "el desastre" de l'actual empresa encarregada, Fomento de Construcciones y Contratas.

L'arquitecte veu que Igualada està "bastant bruta" i recorda que els índex de reciclatge estan "molt per sota dels nivells en els que ens hauríem de situar" i explica que "això té un cost molt elevat que pagarem entre tots els igualadins". Afegeix que "si se segueix la tendència actual, al 2020 haurem pagat 2'5 milions d'euros de cànon per no reciclar suficient i això es pagarà amb els diners de tots els igualadins". 

Els republicans descarten, de moment, implantar un model porta a porta a Igualada. Creuen que per la tipologia de la ciutat, només tindria sentit en zones de cases unifamiliars. Sí que insisteix Conill en "estudiar si és viable una empresa pública" una vegada expiri el contracte amb FCC, aquest mandat vinent. Aquest servei "es podria estendre a nivell de tota la Conca per tal d'abaratir els costos i prestar un bon servei als municipis del voltant i que Igualada exerceixi un paper de lideratge útil per la Conca, aportant un estalvi econòmic, un servei de més proximitat i amb la idea de treballar conjuntament amb els altres municipis en lloc que cadascun d'ells vagi a la seva". 

Conill remarca la seva desconfiança envers la sòcia de l'Ajuntament en l'empresa mixta, FCC, "que ha estat sancionada en diverses ciutats del país per frau, mala praxis i incompliments greus del contracte de neteja o recollida de residus, com per exemple Barcelona o Badalona". Sobre les fórmules de neteja i manteniment dels carrers i voreres, proposa "un pla de barris, del que veïns i veïnes de cada barri puguin participar de manera activa. L'Ajuntament s'ha de convertir en un actor que escolti als seus ciutadans per tal d'atendre les reclamacions que fan els veïns de cada barri. La participació dels ciutadans i ciutadanes en aquells afers que més els afecten i que formen part de la seva quotidianitat és la millor manera de respondre a les necessitats de la gent alhora que d'aplicar una política activa de manteniment de les voreres, carreteres i espais públics dels barris d'Igualada".

 


1 Comentaris

J

Jordi

Igualada

7 de març 2019.08:51h

Respondre

Diu ERC, com que a Igualada es recicla poc el que cal és crear una empresa municipal i crear més funcionaris o parafuncionaris.

Si Igualada està brutra doncs el que cal és controlar... Llegir més l’empresa que fa el servei i obligar-la a complir o multar-la.
Després ens diu que com que FCC ha estat multada a altres ciutats també hauria d’haver estat multada a Igualada, així, sense anastesia ni res. Com que a Barcelona són culpables a Igualada segur que també ija els hauriem d’haver oberts 40 expedients sancionadors.

Aquests d’ERC ens prenen per tontos als ciutadans. El proper pas segurament serà dir que cal multar als convergents perquè no reciclen i que segur que són culpables. Falta poc....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.