TORNAR

ERC "no veu l'opció de fer llistes independentistes úniques" a l'Anoia

Aquest mandat només hi ha una coalició de govern sobiranista a la comarca, a Piera

politica
Dilluns, 30 juliol 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els republicans han confirmat els darrers dos mesos qui seran els seus candidats a les dues principals viles de la comarca, Igualada i Piera, de cara al 2019. En aquesta cursa, afirmen que "malgrat la coincidència amb eleccions europees" s'espera que "la ciutadania voti en clau de projectes municipals".

Tot i les fórmules que s'han proposat des d'algunes instàncies del moviment independentista, fonts d'ERC Anoia han manifestat a Anoiadiari que no veuen "llistes úniques de l'independentisme" als municipis de l'Anoia. La proposta apuntada principalment per Jordi Graupera a Barcelona, cerca que els candidats sobiranistes es conjuminin en poblacions on no són majoria clara per esdevenir així primera força. A l'Anoia, es podrien donar situacions d'aquest tipus a uns quants municipis de la meitat sud o Òdena, sempre sobre el paper, on si es conjuminessin forces s'asseguraria la primera posició o la majoria absoluta. A l'Anoia, actualment, només hi ha un pacte estable sobiranista, a la segona ciutat més important, Piera, amb ERC i PDeCAT. A l'anterior mandat n'hi havia tres, aquest mateix, més Igualada i Òdena. Els republicans, però, mantenen que "no treballem en fer unes eleccions de confrontació, perquè unes municipals són diferents a altres eleccions".

El candidat igualadí d'ERC, Enric Conill, en l'assemblea on va ser escollit, acompanyat d'altres dirigentsLa direcció republicana manté que "el que vol la ciutadania en aquestes eleccions és que presentis un programa per a millorar el poble i en favor de la gent, i és el que ERC treballa en tots els municipis, en millorar la qualitat de vida dels veïns. Per això, per a fer créixer el sobiranisme creiem que és clau fer una bona gestió des de l'àmbit local".

Entorn a la qüestió de si hi ha d'haver un pacte entre partits perquè governi la llista més votada, apunten que "hi hauria d'haver una llei que digués que la llista més votada, la que gaudeix de la total confiança del poble, sigui la que governi; tot i això, ara el que diu la llei és que guanyen aquelles forces que són capaces de conformar una majoria de regidors a l'ajuntament". Segons la direcció, a l'Anoia "treballarem per presentar llista als 33 municipis".

Finalment, creuen que "la coincidència amb les europees no condicionarà els resultats. en molts llocs, en qualsevol eleccions d'àmbit nacional guanya una força política i quan hi ha eleccions municipals pot guanyar una força del tot diferent. Es presenta un programa pensat per al poble, en què treballes conjuntament amb els veïns i confecciones un equip amb una campanya de proximitat".


2 Comentaris

r

ramon

6 d'agost 2018.21:44h

Respondre

Els militants de ERC, de la primera fila, res a dir, ara be, alguns i algunes de darrere, fent esforços per sortir a la foto, crec que no fan cap be, ni al partit ni a la candidatura.

Amb lo ... Llegir més ”poc preparat” i entusiasta, de fer-se fotos, a tota hora, com el Castells, ja en tenim prou, per favor, Conill, Palau, i companya, no caigueu, amb els mateixos vicis.

Ull,, no, no tireu la feina ben feta, que ara si , l’alcaldia, la tenim a tocar.

l

liberto

30 de juliol 2018.12:48h

Respondre

La alcaldia es vostre, no es ajunteu amb , gent poc seria, i in cumplidora de les seves promeses.
Del PDCAT del 3%, com mes lluny, millor.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.