TORNAR

ERC s'atribueix el 'no' a Monbus i el PSC demana "fermesa" al govern

El PSC entén que era una imposició de la Generalitat

politica
Dijous, 26 març 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Jordi Pont (CiU) confirmava dimarts a Anoiadiari que el projecte de rentador a l'estació d'autobusos no tiraria endavant i que també congelava els estacionaments dels aparells de Monbus. El seu soci de govern explica ara que el 'no' ha estat fruit de les seves pressions

ERC Igualada ha fet públic un comunicat en  què celebra "la reconsideració per part de CiU Igualada" de la decisió de permetre l'estacionament nocturn dels aparells de Monbus a l'estació. Els republicans, socis de govern de CiU, afirmen que "en un primer moment (el sector convergent del govern) no es va mostrar contrari a l'estacionament i a la instal·lació d'un rentador". Entenen que les seves consideracions, explicitades el passat divendres, "s'hagin escoltat i s'hagi modificat la postura del govern". Per la seva part, els socialistes -una vegada s'ha fet pública la denegació d'ambdues activitats- demanen a l'alcalde Marc Castells "que es comprometi a mantenir la mateixa posició després de les eleccions municipals".

El portaveu i candidat socialista Jordi Riba assegura que fiscalitzarà les accions de l'Ajuntament "per garantir que el projecte queda definitivament aturat encara que la Generalitat imposés tirar-lo endavant". Riba acusa el govern municipal de "manca de transparència" doncs "va actuar d'amagat perquè en cap moment va exposar el tema al ple ni va anunciar públicament a veïns o mitjans el trasllat i va fer-lo efectiu". 

Esquerra afirma que "calia escoltar els veïns"

Per part dels republicans, s'assegura que s'ha pressionat el seu soci de govern "una vegada es va copsar l'opinió dels veïns de la zona, a través de les reunions veïnals que està duent a terme a tota la ciutat". Esquerra se sent refermada ja que "la participació veïnal és clau en la presa de decisions de l'Ajuntament, i l'opinió dels ciutadans de la zona va ser un factor important a l'hora de decidir el posicionament del partit".

Pel que fa a la reconsideració del govern, que Jordi Pont aclaria  dimarts, els socialistes afirmen que estan "sorpresos". Asseguren que "el grup municipal socialista ja reclamava que se suspengués la tramitació de la llicència ambiental necessària per tirar endavant el projecte" perquè "no s'havia establert formalment el dret d'ús privatiu d'un espai públic com és l'estació a cap empresa o particular, ni tampoc s'havia acreditat formalment ni administrativament l'interès públic que generi la necessitat de dotar aquesta estació d'autobusos d'un rentador i gasolinera". Afegeixen que "s'hauria afegit al nyap urbanístic que la construcció de l'Aldi ja suposarà en aquesta zona i hauria contribuït a complicar l'accés est a la ciutat". 

 


14 Comentaris

a

aaqualata

27 de març 2015.06:38h

Respondre

Porra Justificativa:

CIU : 9 poques coses s’han fet en els 4 anys. Ara bé al final, les poques han estat prou oportunes i médiatiques : 4D + Universitat + Infermeria . Queda l’assignatura... Llegir més pendent de que Igualada sigui realment Capital. Vilanova i la Geltrú, Manresa i Vic en porten massa davantera.

PSC: 4 la pèrdua d’Aymemi els ha deixat orfes de lideratge. Diuen que Riba es mes bo de segon que la imatge que dóna de primer. Ara bé, el PSC sempre està present.

ERC: 5 sembla que ERC a Igualada ho han fet tot per no fer res. Diríem que admeten ser els socis minoritaris de CIU. Ara bé, els moments generals els son favorables.

PP: 2: la marca te els seus incondicionals. Ni un mes, ni un menys.

ICV: 0 ; la realitat és dura.

PxC: 0 ; Igualada no pot premiar la xenofòbia

Cup: 1 ; El nou aire mereix ser present

Podem: ? ; hores d’ara és desconeix si es presenten.

E

Excusatio Non Petita, Accusatio Manifesta

27 de març 2015.06:20h

Respondre

Dons si són 21:

CiU (-UDC) : 10
PSC: 4
ERC: 4
PP: 2
Cup: 1

j

jonson

igualada

27 de març 2015.00:39h

Respondre

Porra Municipals:

ERC 7
ICV Podem Pirates 5
CIU 4
CUP 2
PSC 2
PP 1

G

Guillem R

Igualada

26 de març 2015.21:40h

Respondre

La meva porra:

CiU - 8
ERC - 6
PSC - 3
ICV/Podemos - 2
PxC - 1
PP - 1
CUP - 0

p

pepe

igualada

26 de març 2015.17:02h

Respondre

la meva porra
CIU 9
ERC 5
PSC 3
CUP 1
PP 1
IC 1
PXC 1

L

Laura

Igualada

26 de març 2015.16:33h

Respondre

ja, ja,aja,ja ara erc aprofita per desmarcar-se de ciu?. en temps de descompte ja és tard, sou el mateix i teniu el pacte fét. almenys el psc ha fet pressio aqui, veig

l

la bruixa lola

08700

26 de març 2015.14:22h

Respondre

CIU....8
ERC..4
PP....2
CUP..2
PXC..3
PSC...2

P

PITONISA

26 de març 2015.12:30h

Respondre

La meva porra

CIU 7
ERC 4
PSC 5
PP 2
CUP 3
PXC 1

el castells ho tindrà complicat per governar.

M

Maria Ll.

Igualada

26 de març 2015.16:56h

Pitonisa ten sobra un, son 21 i no 22

p

pitonisa

26 de març 2015.18:38h

Maria Lluïsa, tens tota la raó,
Treu-ne 1 a la CUP.
M Lluïsa, trobo a faltar la teva Porra, mullat dona, no fan pagar!

J

Jordi Novell

26 de març 2015.10:18h

Respondre

Excusatio” No hem puc imaginar un Castells de ”jefe” absolut , insuportable. Et presento la meva porra.
CIU 8
ERC 9
PSC 2
pp1
cup 2
I encoratjo a anoia diari que obri la porra a tots... Llegir més els lectors i que vagi pro mitjan a manera d enquesta
O sigui que despres de les dos primeres estaríem així
CIU 9
ERC 6,5
PSC 3.5
PP 1,5
CUP 1,5
Ja se que els regidors no es poden partir es una referencia que es pot equilibraran
El premi? el guanyadors una calçotada,

M

Maria Ll.

Igualada

26 de març 2015.09:08h

Respondre

Excusatio, rectifica la porra que te’n surten 22 i només n’hi ha 21 de regidors a l’ajuntament d’Igualada i tinc curiositat per veure a qui ni treus un

e

excusatio Non Petita, Accusatio Manifesta

26 de març 2015.06:28h

Respondre

Els que no sàpiguen que som a les portes d’unes eleccions municipals, mirant el tema dels Autobusos, ja li haurà quedat clar.
Que l’Ajuntament seria ”tou” amb Monbus era evident. Una... Llegir més empresa que te per objectiu ”beneficis” i no servei públic - això és clarissim- . Una empresa amb cúpula imputada per blanqueig , fent favors a Clubs Igualadins - IHC - , segurament amb bob ”rotllo” amb les administracions. Amb tot això, aquest tipus d’empreses amb tics més propis de règims anteriors, es creun amb bula Papal per aplicar allò que els convé.
CiU i ERC haguessin claudicat si els veïns ns no s’haguessin mogut, si els PSC no ho hagués denunciat, si no fóssim prop de les eleccions, i si no hi hagués la mala imatge pública de Montbus.
I amb tot això, una vegada més, ara ERC vol treure cresta, i diu que es gràcies a ells.
Hi ha una dita que diu: ” Excusatio non Petita, Accusatio Manifesta ” : aquell que s’escusa del que no li han demanat s’està inculpat, ja que en el fons sap que no ha cobert la seva responsabilitat en molts temes al llarg de la legislatura.
Malgrat tot, les coses al consistori no canviaran gaire. La gent cada dia s’interessa menys per la política, i el conservadorisme, finalment, s’imposarà de nous a la nostre Ciutat.
Una cosa és el que cadascú voldria i l’altre la que succeeixi :
Fem una porra?
CiU: 10
PSC: 5
ERC: 4
PP: 2
CUP: 1

J

Joanma

=ada

26 de març 2015.10:37h

Els regidors a Igualada son 21 i no 22 com suma la teva porra.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.