TORNAR
PUBLICITAT

ERC definirà la seva posició d’alternativa en el Ple de constitució del nou ajuntament

Després de quatre anys governant amb CiU, ERC creu que el govern de la ciutat d’Igualada s’ha de plantejar ara nous objectius ”que CiU no té en la seva agenda”

politica
Dijous, 11 juny 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L’equip de regidors d’ERC a Igualada, Josep Maria Palau, Carolina Telechea i Enric Conill, que començaran a exercir la seva responsabilitat en el Ple de constitució del nou ajuntament d’aquest dissabte, obriran una nova etapa en la seva relació amb el govern de la ciutat

Carolina Telechea, Josep Maria Palau i Enric Conill

Per a la formació republicana, Igualada continua tenint uns quants reptes i assignatures pendents, "l’obtenció de resultats en la reactivació econòmica i en la creació de feina; la generació de més confiança en el futur a tots els autònoms, comerciants i petits i mitjans empresaris; la reducció de l’atur i del percentatge de persones que estan en situacions de pobresa; la millora de l’estat de manteniment dels barris i instal·lacions esportives, incorporant processos de participació ciutadana en la priorització de les actuacions; el servei de transport públic Igualada-Barcelona, que continua sense garantir un servei eficient, segur i amb unes mínimes garanties; la falta d’una planificació de la ciutat, amb un nou pla d’ordenació urbanística municipal, que ofereixi unes expectatives de futur clares a tothom qui vol viure o desenvolupar una activitat empresarial a la ciutat d’Igualada" són uns quants d’aquests reptes que ERC planteja com a pendents que té la ciutat.

Segons el partit, la seva anàlisi "és que l’expressió de la voluntat popular del 24 de maig ha donat a les diferents candidatures un determinat nivell de representació i ha indicat, clarament, el rol que ha d’exercir a partir d’ara cada formació política". Convergència i Unió té una majoria suficient per governar en solitari, sense la necessitat de comptar amb cap més formació política. ERC ha estat la segona força més votada, amb un 15% de suport popular, i això "situa  aquest partit davant del repte de construir una alternativa política, que algun dia compti amb el suport suficient per governar Igualada". Des de les files republicanes, s’està convençut que amb el treball continuat, arrelat en el teixit associatiu, en els barris de la ciutat i en la participació ciutadana en la vida política local, es construirà una alternativa política independentista i d’esquerres que properament acabarà comptant amb la confiança majoritària per governar la ciutat.

Per la representació obtinguda, i com a segona força política, ERC serà el primer grup de l’oposició, "l’exercirà d’una forma constructiva i responsable, però també amb tota la intensitat, la claredat i la contundència que cal perquè la ciutadania valori que hi ha models alternatius de ciutat". 


4 Comentaris

M

Miquel S.

Igualada

11 de juny 2015.14:10h

Respondre

Per dignitat, sr. Palau, plegui! I amb vosté el cap de llista a l’ombra, que tot igualada sap qui és: el de les motos, de la penya, de la loteria, del cotxe damunt les voreras, del domino, de les... Llegir més paredetes, el xulo, el mut.
deixeu pas aquests joves que pugen amb aires nous. gent jove, sana, lliure.
No passarà.

R

Republicà

Igualada

12 de juny 2015.15:51h

no, el Palau no ha de plegar, deixeu que abans treballi, que potser ens sorprèn positivament. Qui ha de plegar són els asensis i les mans negres de dins el partit.
ERC no es mereix això... Llegir més que tenim a Igualada.

i

igualadi

Igualada

11 de juny 2015.09:39h

Respondre

Acaben de rebre una patacada i ja parlen de que seran una majoria. De moment ni majoria ni res, ERC faria be de mirar que els hi esta passant, perquè suposo que deuen ser conscients que alguna cosa... Llegir més fan malament oi ?.

Abans de les eleccions el Sr. Palau va dir que trauria entre 6 i 8 regidors i ja ha vist quina ha estat la voluntat popular, ara diu que properament acabarà comptant amb la confiança majoritària de la ciutadania. No ho se però penso que potser s’hauria d’aplicar aquella dita catalana que diu: no es pot dir blat fins que estigui al sac i ben lligat, o aquella altre castellana que diu: por la boca muere el pez.

Com deia algú: reflexioneu-hi si us plau, reflexioneu-hi

E

Erc a Igualada es noticia?

11 de juny 2015.06:18h

Respondre

Això és noticia?
Encara no tenim el consistori constituït i ja es parla del que NO faran be els altres i lo bé que ho farà un mateix.
El que diu ERC sols respon a tacticisme polític.
Es... Llegir més tota una llàstima veure que ja es pense en les properes eleccions i no en la construcció, dia a dia, del que cal pel millor per la ciutat.
El que els passa a ERC és haver-se cregut que tindrien més regidors que Ciu i quedar-se a 8 Regidors.
Les coses són com són i no com ERC voldria. El problema sembla ser Intern i en seria prou conegut.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.