TORNAR

ERC denuncia que "la inauguració del Parc Central va costar 35.000 euros"

Segons els republicans ”un acte de tres hores va costar 35.000 euros, les polítiques d’habitatge 25.000”

politica
Divendres, 6 juliol 2018. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La formació que encapçala Josep Maria Palau emet un comunicat on torna a criticar la política d'habitatge de l'administració Castells. Aquesta setmana, Esquerra ja va qüestionar l'esforç econòmic de l'Ajuntament en aquesta matèria.

El grup municipal d'ERC assenyala que el govern igualadí "es va gastar 35.474'10 euros en la inauguració de tres hores del Parc Central" el 2017. Un fet que consideren "molt preocupant" ja que "en polítiques d'habitatge només s'invertien 25.000" euros. Reiteren que "el govern no ha creat ni fomentat ni un sol habitatge de lloguer social en aquesta legislatura" i que "l'Ajuntament només disposa de 35 pisos de lloguer social, un 0.21% del total d'habitatges de la ciutat".

El principal partit de l'oposició afirma que "el govern de la ciutat ha gastat 35.000 euros en una inauguració, molt més que en polítiques d'habitatge, que enguany s'han destinat només 25.000". Els republicans qüestionen les "prioritats d'aquest govern" i consideren que "s'ha gastat més en 'autobombo' i màrqueting" que no pas en polítiques d'habitatge. Alhora des d'ERC asseguren que "l'accés a l'habitatge és un problema cada cop més greu a Igualada" i que "cal un compromís ferm per part del govern municipal per ajudar a aquells ciutadans que cada cop veuen més difícil poder pagar el lloguer o emancipar-se".

Inauguració del Parc Central, fa un anyEs refermen en que "l'Ajuntament només té 35 pisos de lloguer social, un 0'21% del total dels habitatges de la ciutat" i demanen "seriositat" al govern en aquest tema atès que "els pisos que té la Generalitat a Igualada no els poden comptar com a seus per així amagar el seu compromís inexistent amb les polítiques d'habitatge". Des d'Esquerra també asseguren que "dels centenars de pisos que hi ha buits en situació anòmala, en mans dels grans tenidors -bancs i fons especuladors-, n'han aconseguit passar a lloguer social un total de zero habitatges" i reclamen "polítiques actives d'habitatge, com el cas de Sabadell, Badalona, Manresa, Terrassa i Salt, exemples de municipis amb compromís per l'exercici del dret a l'habitatge".

Finalment, insisteixen que "Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya" i "lamenten profundament" que "l'esforç dels ciutadans es destini a campanyes d'autopromoció del govern i no pas a resoldre els seus problemes, com l'habitatge".


5 Comentaris

Y

Yaumex

Igd city

3 d'agost 2018.10:15h

Respondre

VERGONYA li hauria de fer a l’ajuntament...

p

pep

9 de juliol 2018.13:24h

Respondre

Amb 35.000 Euros, es podria donar 150 àpats cada dia , a menors amb risc, de carencia alimentaria, duran 1 any. ( 365 dies al any)

SR A ALCALDE, MENYS FOCS DE ARTIFICI, I MES SOLIDARITAT, AMB ELS... Llegir més NECESSITATS..

E

Eduard Ruiz

Igualada

8 de juliol 2018.08:57h

Respondre

Un cop més, és d’agrair a l’equip municipal de ERC els mantenir-nos informats d’aspectes (manca de planificació urbanística integral, elevats impostos municipals, excesos del... Llegir més marqueting - slogans, etc.), complint la seva legítima (i jo diría obligada) funció d’oposició, la qual cosa no és fácil i sovint incompressa.

Precisament, ara fa un any va sorgir la polémica del cost de la inversió (400.000 €). en la construcció del PARC CENTRAL, i que, pel que fa al cost de manteniment, des de l’quip de govern, que no tenia cap previssió, es va dir que caldria esperar una any.

Bé, ja ha passat. Quines son les previsions pels propers anys (activitats especifiques - esportives, oci, etc. - que difícilment es podrien realizar en altres equipament municiplas, el cost de manteniment + noves inversions) ¿?

p

pepe

9 de juliol 2018.18:29h

Sense ser de ERC, totalment d’acord amb tu Eduard.
Gracies ERC. per desenmascarar als populistes.

m

maria

7 de juliol 2018.17:56h

Respondre

Ves per on, això si que el Castells, lo te vent ”planificat”.............

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.