TORNAR
PUBLICITAT

ERC denuncia el "transfuguisme" del seu cap de llista a Vallbona d'Anoia

Denuncien que ”Jordi Rabell passava informació de les negociacions a la CUP”

politica
Divendres, 21 juny 2019. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El mandat a Vallbona d'Anoia comença com va acabar l'altre, amb regidors abandonant el seu grup polític. Això denuncia ERC, que acusa al cap de llista d'haver contravingut les decisions de l'assemblea local i de "voler ser al govern municipal a qualsevol preu".

Els nou regidors del consistori de Vallbona d'AnoiaQuan tot just comença el mandat, esclata la primera tempesta política a Vallbona d'Anoia. L'assemblea local d'ERC acusa al seu número u, Jordi Rabell, de "trànsfuga" i de "passar informació als seus amics de la CUP" (sic) sobre el curs de les negociacions. La CUP, amb Meritxell Baqué, és el partit que ostenta l'alcaldia, fruit dels dos vots dels propis cupaires, el dels dos regidors d'ERC i el de VV, Paco Corral. Malgrat que els dos edils republicans van recolzar Baqué, ERC Vallbona apunta que Rabell ja no obeïa ordres de partit i que volia unir-se a la CUP com a "trànsfuga".

En un comunicat, el partit explica que "el nostre cap de llista va abandonar el partit d'Esquerra Republicana després d'un evident acte reiterat d'indisciplina, per passar a ser regidor no adscrit i així poder donar suport a la CUP". L'aritmètica del consistori és complicada: CUP, PSC, ERC i Junts tenen dos regidors i VV un. 

L'agrupació afirmar que "vam decidir en assemblea que el millor acord possible seria entre els tres partits independentistes; un acord liderat per la CUP
i que sumés amb Esquerra Republicana i Som Vallbona-Junts, que ens donaria una àmplia majoria de sis regidors (dels nou possibles) i ens permetria treballar pel poble amb estabilitat durant els pròxims quatre anys". Aleshores, Rabell hauria mostrat "disconformitat amb la decisió que democràticament s'havia pres i també va dir obertament que passava informació del que parlàvem de manera privada a les nostres reunions cap els seus amics de la CUP. Tot això, és clar, abans de que la comissió que vam crear per fer les negociacions es reunís per primera vegada amb membres d'aquesta formació". 

ERC volia refer les relacions amb Som Vallbona-Junts, la marca local del PDeCAT, i proposava un govern a tres. Davant aquest moviment, asseguren que "la CUP va paralitzar les negociacions" i després es va negar rotundament a pactar amb Som Vallbona "per un tema personal" i no programàtic, segons ERC. Arribat el ple de constitució,  "va ser quan es va viure l'acte d'indisciplina més gran que ha patit la nostra formació. El número 1 de la llista ens va dir que li era igual el resultat d'aquella votació perquè ell votaria igualment el que li semblés. El grup el va qüestionar i se li va dir que si no era capaç d'acceptar la responsabilitat de liderar el grup d'Esquerra Republicana en el poble i transmetre els resultats de la seva pròpia assemblea, que seria millor que s'aixequés i marxés, i així ho va fer".

Amb tot, els republicans afirmen que "vam votar a favor de l'alcaldia per la Meritxell Baqué per coherència amb la nostra voluntat de fer un acord de majoria liderada per la CUP". Acusen a Rabell de voler entrar al govern de manera indissimulada. Conclouen que "tot i la difícil situació que hem hagut de viure i d'aquest malaurat desenllaç, el nostre grup valora que la seva marxa serà positiva perquè aquest comportament infantil i deshonest només aconseguia desestabilitzar un grup treballador, amb força gent nova, que ha lluitat molt durant aquests darrers mesos per tirar el nostre projecte
endavant, amb molt bona voluntat i que seguirà treballant dia a dia per defensar els nostres ideals, des de les assemblees de grup i escoltant el poble com hem fet sempre. Després d'exposar oficialment la nostra visió de com han anat passant els fets, desitjem molta sort a totes les formacions i especialment a la CUP en aquesta nova etapa".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.