TORNAR

ERC exposa a Castells les seves demandes després de les aproximacions entre el govern i Som-hi

Enric Conill estén la mà després que el govern i Igualada Som-hi ja hagin fet les primeres aproximacions

politica
Dilluns, 9 setembre 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal d'Esquerra manifesta que "estem oberts i predisposats. Ara toca negociar, i si la negociació va bé els aprovarem perquè voldrà dir que les famílies igualadines se'n veuran beneficiades". A més de les propostes en matèria de fiscalitat i habitatge, els republicans insisteixen en engegar la planificació urbanística. 

Enric Conill, cap de l'oposició i cap de files dels republicans a Igualada, ha fet arribar diverses propostes a l'alcalde Marc Castells pels pressupostos municipals. En aquest paquet de mesures que ha posat sobre la taula hi ha "rebaixar els impostos, polítiques d'habitatge i més inversions a les escoles" com a eixos per aprovar els pressupostos. L'oferta d'ERC arriba al mateix temps que ha transcendit que Junts per Igualada i Igualada Som-hi (que sumarien una majoria eventual per aprovar els comptes) han fet també els primers passos per tractar els pressupostos. El ple on s'han d'aprovar els pressupostos i les ordenances tindrà lloc el dimarts 24 de setembre.

El primer ple d'aquest mandat, el passat juliolSegons l'arquitecte i número u d'ERC a les municipals "després de reunir-me amb l'alcalde Marc Castells i de diversos contactes li hem fet arribar una primera proposta per negociar els pressupostos municipals". Afirma que "ara és l'hora de parlar i arribar a acords trobant un equilibri entre les pretensions del govern i les nostres". Les principals demandes dels republicans giren al voltant d'una rebaixa en els impostos, de més polítiques d'habitatge, d'inversió a les escoles, d'iniciar el projecte del nou POUM i també d'una proposta compartida durant la campanya electoral entre ERC i Convergència, un tercer ViuB per a la gent gran.

El cap de l'oposició assegura que "Junts per Igualada ja no té majoria absoluta li toca entendre que ha de negociar i consensuar amb altres forces polítiques. Nosaltres ho hem entès i volem fer-ho sempre i quan les famílies igualadines siguin l'epicentre de les polítiques municipals i s'abordin els problemes reals i importants que té Igualada en moltes àrees. Per fer això sempre ajudarem al govern municipal". Apunten que "nosaltres faríem uns comptes que serien molt diferents als del govern, però la política i sobretot la política municipal consisteix en parlar, dialogar, assentar-nos les hores que faci falta per acabar-nos entenent i acordant mesures que beneficiïn a la immensa majoria dels ciutadans. Així entenem nosaltres la política municipal i així treballarem durant el mandat".

 


1 Comentaris

A

Antoni

Igualada

9 de setembre 2019.18:27h

Respondre

Caldria que ens ho expliquessin millor. Totes les propostes que anuncien, (rebaixa impostos, política habitatge, nou POUM, nou ViuB3, inversions a les escoles), suposen més despesa o menys... Llegir més ingrès.
Entenc que a la proposta que han fet al Sr Castells, ja diuen com finançar aquestes mesures, i que simplement s’han oblidat de posar-ho a la nota de premsa que han passat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.