TORNAR

ERC Igualada afirma que vol els serveis de l'Agència Tributària Catalana a la ciutat

Les treballadores del Registre de la Propietat passaran a l’ATC ”si superen un concurs”

politica
Divendres, 23 setembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En el darrer ple d'Igualada es va evidenciar de nou el conflicte entre els dos antics socis de govern, CiU i ERC, a propòsit de la situació de l'Oficina Liquidadora de la Generalitat, que desapareixeria en el pla que el Govern té previst del desplegament de l'Agència Tributària. Esquerra assegura que les persones que ara estan a l'Oficina podran continuar treballant en el nou servei tributari.

La polèmica de la sessió plenària sobre el destí de l'Oficina Liquidadora es manté. Esquerra assegura que "no és cert que Igualada perdi nivell de servei al ciutadà amb el desplegament territorial de la nova Agència Tributària de Catalunya (ATC). La ciutat tindrà un punt d'atenció de l'ATC que estarà situat dins l'Oficina Tributària de la Diputació" al carrer Sant Carles. Aquí, segons ERC, s'ubicaran tots els llocs de treball –un total de quatre- que hi ha a l'Oficina Liquidadora actual. En aquest sentit, "faran el mateix tipus d'atenció que fins ara s'ha estat fent, però de manera integrada en el sistema laboral i de treball de l'ATC, com a funcionaris d'aquest ens".

Així mateix, ERC afirma que "també és fals que els treballadors de l'actual oficina del Registre de la Propietat del Regne d'Espanya, situada al carrer Tarragona, es quedaran sense el seu lloc de treball, sinó que en la majoria de casos, aquests treballadors mantindran la seva feina, ja que abans del juny del 2017, previ  que s'hagi acabat la prestació del servei a través dels Registradors de la Propietat, aquests treballadors podran ocupar el lloc de l'ATC a Igualada, al carrer de Sant Carles, si superen un concurs de mèrits en el qual professionals amb formació i experiència en la matèria com ells, tindran les màximes possibilitats d'obtenir el lloc. Cal destacar que es vol comptar amb la formació i experiència de l'actual personal de les oficines liquidadores, seguint els procediments de provisió dels llocs normativament previstos".

L'agra disputa entre Marc Castells, alcalde, i Josep Maria Palau, líder igualadí d'ERC, va venir en relació a la decisió de la Generalitat de retirar l'Oficina Liquidadora. Una decisió que ha posat en alerta el govern i de què Castells denuncia que no va ser informat. La capital anoienca tampoc figura en el mapa inicial del desplegament de les oficines tributàries de la Generalitat de primer ordre.

Aquí, ERC afirma que "en la proposta inicial de la fase 1 del desplegament, Igualada no acull cap de les 15 noves oficines, que poden representar uns 15 llocs de treball addicionals". Que "l'oficina de coordinació territorial de la Vegueria Penedès s'està plantejant a Vilafranca, per raons de centralitat geogràfica i sobretot per la pro activitat i les facilitats que ha aportat l'alcalde de Vilafranca, amb l'oferta de locals municipals". En aquest sentit, els republicans igualadins afirmen que "no ens consta que Castells hagi fet res fins ara per aconseguir nous Serveis de la Generalitat per Igualada, a part d'atacar el Secretari d'Hisenda en el Ple d'aquesta setmana o la Delegada del Govern de la Catalunya Central, fa uns mesos", asseguren.

Els republicans, sobre el desplegament de l'administració territorial de la Generalitat al Penedès, assenyalen l'alcalde i pregunten "què ha fet Marc Castells al respecte". Segons ERC "Igualada no pot perdre el tren del desplegament dels Serveis de la Generalitat al Penedès, igual que ja va perdre el tren de la Catalunya Central".


5 Comentaris

T

Tonet

Igualada

26 de setembre 2016.13:47h

Respondre

Aquest forner mes val que vagi a fer pa,,esta enssorant ERC Torras torna

D

David

Igualada

24 de setembre 2016.11:41h

Respondre

El Sr. Palau porta un any a l’Ajuntament hi ha estat incapaç de fer res de bo per la ciutat. ERC ha quedat en una formació de pura irrellevància política... i això que representa que és el... Llegir més cap de l’oposició!!

M

Montserrat

Igualada

24 de setembre 2016.10:37h

Respondre

Després de llegir les declaracions que heu aconseguit de l’alcalde de Vilafranca no em queda altre remei que primer de tot felicitar a Anoiadiari per contrastar les noticies abans de publicar-les... Llegir més i en segon lloc mostrar una gran indignació amb el Sr. Palau i l’ERC que representa que va dir clarament a La Veu de l’Anoia que si s’ha triat Vilafranca en lloc d’Igualada a l’hora de situar l’oficina de coordinació territorial de la Vegueria Penedès és sobretot per la proactivitat i les facilitats que ha aportat l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, amb l’oferta de locals municipals.

Ara resulta que l’alcalde de Vilafranca desmenteix categòricament les afirmacions del Sr. Palau negant que ni ell ni l’ajuntament de Vilafranca hagi fet cap gestió al respecte amb la Generalitat. Conclusió: el Sr. Palau és un mentider i amb mentiders no es va al lloc i menys en política.

Penso que faria be ERC d’Igualada en treures de sobre a aquest Sr. si no vol que aquest adjectiu se’ls hi pengi també a ells.

ERC d’Igualada ja s’ha equivocat prou defensant més al departament d’Hisenda de la Generalitat (a on treballa el Sr. Palau) que a la ciutat d’Igualada (la seva ciutat) per no intentar posar remei a una situació que demostra clarament al menys de moment que per ells primer és el partit que la seva pròpia ciutat.

I

Ibáñez

23 de setembre 2016.18:03h

Respondre

El que sembla curios es que l alcalde, sent vice president de la diputació de Barcelona y membre directiu del partit no sapigues res... FA pudor aixo...

Per altura banda, si no jo sabia, com... Llegir més construeixen un nou estar els de JxSi? Aixi fem un nou país?

Em sembla que l alcalde ha fet tanta demagogia com ha pogut per fotre canta a ERC, ara que sembla que fan ullets las Comuns...i qui paga son els igualadina i els tteballadors

M

Maria Ll.

Igualada

23 de setembre 2016.14:09h

Respondre

En que quedem srs. d’ERC, Igualada perdrà o no perdrà l’Oficina Liquidadora aclarint-se. Jo per si de cas i per aclarir una mica la situació els puc fer unes preguntes, la resposta de les... Llegir més quals ens pot donar una mica més de llum sobre el tema:

1er Igualada esta entre les quinze ciutats que acolliran les noves oficines? Sembla ser que de moment no

2on Es el mateix una Oficina Liquidadora amb 15 llocs de treball que un punt d’atenció? Jo penso que no i menys tenint en compte la importància que poden arribar a tenir les oficines oficials en cas de la creació d’una República Catalana
independent

3er Valdria la pena poder saber amb quins criteris s’ha basat la conselleria d’economia a l’hora de triar les seus? Jo crec que si

4art Hauria d’haver avisat i parlat la conselleria d’hisenda de la Generalitat amb els ajuntaments de les ciutats afectades? Jo penso que també

4art Es cert que les treballadores mantindran el seu lloc de treball? jo penso que pot ser que si però també pot ser que no, ja que vostès mateixos diuen que si superen un concurs, per tant no es pot afirmar del tot

Be, vist això, el que queda clar es que segons vostès (que pel que sembla tenen molta informació) en el millor dels casos la ciutat mantindria un punt d’atenció de segon ordre i algunes treballadores amb sort mantindrien també el seu lloc de treball.

Pel que sembla vostès amb això ja si conformen, la ciutat es queda sense oficina oficial però per vostès no passa res. No serà que ja que el que ha fet la distribució de la localització de les noves oficines ha estat un conselles d’ERC no li volen posar problemes encara la ciutat hi perdi, d’això a algun lloc en diuen submissió, no sé ben be si és el cas però ho pot semblar.

Un altre qüestió és que el Sr. Palau diu que l’alcalde no s’ha mogut mentre que l’alcalde diu que ningú els havia informat de res fins que es va fer públic la setmana passada. Una picabaralla entre politics que ja s’ho faran, però si que resulta curiós que algú com el Sr. Palau que treballa al departament d’hisenda al costat del secretari general pel que sembla, no informes del que s’estava cuinant amb el temps suficient per poder fer-hi alguna cosa.

Però be, estem a on estem i en aquest cas crec que tots els igualadins i les igualadines estarem d’acord que s’ha de fer pinya per poder incloure a la nostra ciutat entre les que tindran oficina de primer ordre
Perdoneu per l’extensió, però és que no ho he sabut fer més curt

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.