TORNAR

ERC acusa al govern igualadí de donar l'esquena al 80% dels estudiants amb les beques

Branden un informe jurídic que ”nega incompatibilitats en les beques”

politica
Dimecres, 8 març 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La formació republicana va comparèixer davant els mitjans a propòsit de les friccions que hi ha hagut amb el govern pel que fa a les beques per a estudiants universitaris. El grup que encapçala Josep Maria Palau assegura que "hi ha opcions per atorgar ajuts que no xoquen amb el règim d'incompatibilitats de les beques del Ministeri i la Generalitat".

La incompatibilitat entre els ajuts que atorguen altres administracions per als estudiants universitaris i les que pot donar l'administració local van enfrontar la setmana passada govern i oposició d'Igualada. Ara, Esquerra ha donat a conèixer un informe jurídic "on es fa explícit que no hi ha incompatibilitats entre les ajudes que pugui donar el Ministeri i l'Ajuntament si no són per a les mateixes finalitats". En aquest punt, els republicans asseguren que "el govern de la ciutat ha posat excuses" ja que "una beca amb finalitat semblant a la del Ministeri no seria compatible, però és possible trobar fórmules per fer-ho". L'exemple més evident seria "donar beques de transport als estudiants igualadins, uns 700, que no cursen els estudis a la ciutat". Simplement, afirmen, que "les bases no hi posi que la  finalitat és la mateixa que en els ajuts del Ministeri". Assenyalen que "es gira l'esquena al 80% dels estudiants d'Igualada".

Els tres regidors d'ERC a l'Ajuntament, amb David Prat (JERC)Aquesta és la solució, segons els republicans, que s'ha emprat a Vilanova, Montbui, i també la pròpia Generalitat de Catalunya, pels ajuts al transport de set comarques pirinenques. El grup municipal matisa que "en cap moment estem negant que la feina dels serveis jurídics de l'Ajuntament sigui incorrecta, és qüestió de voluntat política". I que "és a les mans del govern poder fer una rectificació. I estem segurs que rectificaran, com ja ho van fer aquest any amb la congelació de l'IBI".

El document jurídic ha estat elaborat per l'assessor jurídic d'Esquerra a la Diputació, Marc Bertomeu Prat. Els republicans demanen al govern de la ciutat que actuï ja que "hi ha molts joves que han hagut d'abandonar els estudis per no poder sufragar tot el cost del transport" que pot sumar fins a 1.000 euros en un curs. Remarquen que "amb els barems que vam proposar en el nostre programa electoral, només un 20% dels estudiants, els que tenen rendes familiars més altes, estarien exclosos dels ajuts". Amb "aquests errors" manifesta Palau "es gira l'esquena al 80% de les famílies d'Igualada". 

Per últim, Esquerra afirma que "els estudiants igualadins que estan fent els graus al Campus Universitari també podrien optar a beques si aquestes tenen una fórmula que no coincideixi amb les del Ministeri, així com 'foment de la cultura i l'educació de la ciutadania'".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.