TORNAR

ERC Igualada vol ampliar l'abast de les beques "a estudiants d'FP" i "aplicar criteris progressius"

La quantitat de les ajudes oscil·larà entre els 500 i els 800 euros

politica
Dimarts, 27 febrer 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els republicans "celebren que s'hagi fet realitat la proposta de beques transport i d'altres despeses derivades d'estudiar a la universitat" a Igualada "malgrat les reiterades negatives de l'alcalde Marc Castells". Ara, però, esperen que es pugui ampliar l'ajut a estudiants d'FP i que s'introdueixin criteris de progressivitat.

El ple d'Igualada de la setmana passada va aprovar la creació de beques de transport per als joves universitaris de la ciutat. Una acció que ha estat aplaudida per Esquerra, que mitjançant les seves Joventuts havia insistit anteriorment en la concreció d'ajudes d'aquest tipus. Amb tot, la formació considera en un comunicat que "aquest pas endavant" ha de veure's acompanyat de la introducció de "criteris de progressivitat i ampliar-ho als estudiants d'FP". Demanen que no se'ls exclogui -als estudiants d'FP- ja que "són uns estudis de molt nivell i amb una alta inserció laboral".

Els tres edils republicans FOTO: Arxiu ERCSegons ERC "feia tres anys que ho proposàvem i l'alcalde s'hi negava per suposades incompatibilitats i dificultats jurídiques" i "mentia als ciutadans de manera conscient. Ara, no han tingut cap més remei que admetre la realitat". Afegeixen que "ha entrat en raó. Primer va negar el problema, com va fer durant molts anys amb la Hispano, i després ha de rectificar perquè allò que demanem realment és una necessitat per la ciutat, com el cas de les beques". 

Les ajudes que s'han aprovat són de 500 a 800 euros en funció dels crèdits cursats per part de l'estudiant, i l'ajuda anirà destinada a sufragar els costos de transport derivats dels estudis universitaris pel curs vinent. Els republicans lamenten que "s'ha rebutjat aplicar-hi criteris de progressivitat". Des d'Esquerra apunten que "no pot ser que un estudiant que té els pares a l'atur rebi exactament les mateixes ajudes que aquell estudiant que els seus pares cobren 6.000  euros al mes" i demanen al govern de la ciutat que "apliqui un sistema més just adapui tingui mtat a les rendes familiars i amb criteris de proporcionalitat i progressivitat".

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.