TORNAR

ERC Igualada presenta el programa electoral en àmbit sanitari

El partit vol facilitar l’atenció al pacient amb patologia crònica i crear un model d’integració de la xarxa de salut i la xarxa social #AD24M

politica
Dimarts, 28 abril 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dimarts, Esquerra Igualada ha presentat cinc propostes a través de les quals vol treballar en àmbit de Sanitat i Salut Pública per a les properes eleccions. Les propostes passen per fomentar els hàbits de vida saludable, el treball conjunt amb el departament de Serveis Socials, facilitar l’atenció al pacient amb patologia crònica, focalitzar l’atenció al món adolescent i incrementar la transparència en la gestió dels serveis públics de salut

ERC ha presentat les línies de treball en àmbit de la sanitat. En total, són cinc propostes per a la ciutat a través de les quals la formació política vol treballar. Josep Maria Palau, que encapçala la llista dels republicans, ha donat pas a la diputada igualadina Alba Vergés, i als membres de la sectorial d’aquest àmbit, Maria Fernández, número sis a les llistes, Sílvia Zambudio i Isabel Caballero, professionals del sector que han explicat detalladament cada proposta.

Isabel Caballero, Sílvia Zambudio, Josep M. Palau, Maria Fernàndez i Alba Vergés (d'esquerra a dreta)

Sílvia Zambudio ha explicat que el partit té dos grans eixos, en primer lloc, “fomentar hàbits de vida saludable i potenciar el paper del ciutadà en la seva salut, com la formació sanitària a les escoles, difondre programes d’educació sexual i MTS”  i en segon lloc, “millorar els serveis de Protecció de Salut” duent a terme accions com millorar el pla de control de la legionel·la o incrementar inspeccions i controls sanitaris i consensuar criteris clars i concisos a tots nivells en casos de brots de malalties. D’altra banda, Zambudio ha explicat que la segona proposta passa per treballar conjuntament amb el departament de Serveis Socials “per garantir l’atenció integrada social i sanitària a les persones que tenen necessitat d’atenció dels dos serveis”.

Facilitar i agilitzar l’atenció del pacient amb patologia crònica

L’encarregada d’exposar la tercera proposta ha estat Alba Vergés, “ERC creu que és important que existeixi una coordinació entre els serveis, tant per afavorir l’atenció al pacient com per facilitar la feina dels sanitaris”, “creiem que tots els equipament han d’actuar en la mateixa línia i fer la feina de manera coordinada”.

Vetllar i incrementar l’atenció als adolescents

Isabel Caballero ha exposat la quarta proposta, que passa per centrar esforços perquè els adolescents adquireixin uns hàbits de vida saludables i evitar les addicions. Caballero ha assegurat que “en aquesta etapa és important treballar el creixement personal i les relacions socials”, “és important continuar treballant en el programa de prevenció i difusió d’aspectes vinculats a l’esfera sexual  i a les malalties de transmissió sexual” ha afegit. Finalment, ha explicat que “des d’ERC creiem que crear un espai on adreçar-se quan les famílies tenen un problema a casa seria molt important, per tal que professionals els puguin assessorar”.

Transparència i gestió dels serveis públics de salut

L’última proposta en àmbit sanitari del programa electoral d’ERC és la d' incrementar la transparència en la gestió dels serveis públics de salut i fomentar la participació. Maria Fernández ha puntualitzat que “les actes del Consell Rector del Consorci Sanitari de l’Anoia han de ser públiques i transparents per fer arribar a tots els ciutadans la informació i les decisions sobre allò que els afecta”.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.