TORNAR

ERC Masquefa denuncia que s'ha aprovat la taxa d'escombraries "sense informe tècnic"

Han cursat una reclamació a l’oficina que vetlla per la llei de la transparència

politica
Dijous, 16 març 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Nou capítol de l'enfrontament polític entre el govern de CiU a Masquefa i Esquerra al voltant del servei de recollida d'escombraries. Els republicans apunten que volen "l'estudi tècnic-econòmic" fet referent a la taxa d'escombraries i que el govern no l'ha donat a conèixer encara malgrat "tenir els terminis esgotats".

Després que el govern de Masquefa assenyalés membres d'Esquerra i PSC per la gestió de l'Alzinar, ara són els republicans que ataquen a l'equip de Xavier Boquete (CiU) Asseguren que des de "fa tres mesos" han demanat "l'estudi tècnic que justifica la taxa de l'ordenança fiscal reguladora de la recollida d'escombraries" i que encara no se'ls hi ha facilitat. El portaveu d'Esquerra a l'Ajuntament, Xavier Pérez Fornés, afirma que una vegada superats tots els terminis de la llei de transparència ha tramitat a "la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP) una reclamació sol·licitant mediació i l'entrega dels informes".

Un dels contenidors instal·lats a la via pública de MasquefaEsquerra ha sol·licitat ja dues vegades els informes, segons Xavier Pérez, a principis de desembre i a finals de febrer, però "la resposta del govern" a través del secretari municipal "és que els tècnics l'estan elaborant". Recorda que "la taxa en si va ser aprovada ja fa qüestió de cinc mesos" i que "ja en el moment de la seva aprovació hauria d'anar acompanyada d'un document que l'avali". 

Manifesten que "segons l'article 20.1 de la llei8/1989 de taxes i preus públics, l'informe tècnic-econòmic haurà d'estar present en qualsevol expedient regulador de la taxa. La seva absència o insuficiència provocarien en cas de reclamació la nul·litat de l'ordenança que la regula segons la sentència del Tribunal Suprem de 14 d'abril de 2001". Afegeixen que "no és pot entendre que un informe que sustenta una taxa aprovada fa cinc mesos encara no hagi estat entregada".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.