TORNAR

ERC s'ofereix a donar suport als comptes d'Igualada "si es rebaixa l'IBI"

També posen sobre la taula la construcció d’una fase 3 dels ViuB

politica
Dimarts, 17 setembre 2019. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Mentres fa unes hores, Igualada Som-hi anunciava que permetrà la tramitació dels comptes i les ordenances d'Igualada, Esquerra no deixa d'estendre la mà al govern de Junts per Igualada. La condició, "rebaixar l'IBI".

El portaveu del grup municipal d'Esquerra a Igualada, Enric Conill, ha manifestat "la voluntat d'ERC per aprovar els pressupostos i beneficiar a les famílies igualadines". Els republicans subratllen que "Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya, amb l'IBI més car del país. Aquesta situació la volem revertir i per això hem proposat una rebaixa de l'impost sobre béns i immobles al govern municipal, calen uns impostos més progressius".

Els membres de la candidatura republicanaERC exposa que els igualadins paguen, de mitjana, "633 euros per rebut d'IBI, una xifra molt superior a la d'altres ciutats mitjanes de Catalunya com Vic (343), Vilafranca del Penedès (385), Tortosa (318), Figueres (475) o Olot (373), entre d'altres". A nivell de comptes proposen incrementar les inversions a les escoles, la rehabilitació de pisos buits per oferir-los amb lloguer accessible, iniciar el projecte del nou POUM i també reivindiquen una proposta compartida durant la campanya electoral entre ERC i Convergència, un tercer ViuB per a la gent gran. Alhora consideren que cal retallar despeses "poc necessàries" com per exemple "propaganda i publicitat".

En relació a l'IBI, "és una qüestió de justícia" manifesta "ja que els ciutadans de ciutats similars a Igualada paguen uns impostos molt més baixos i tenen “els mateixos o més serveis" i per tant considera "imprescindible que després d'anys d'esforços dels igualadins pagant els impostos més cars de Catalunya, ara toca ajustar-nos a la mitjana catalana i fer-los més justos per tal que qui tingui més pagui més i qui tingui menys pagui menys".

Encara veuen l'acord "possible". "Ja hem dit per activa i per passiva que volem aprovar aquests pressupostos però això ha d'anar lligat a una sèrie d'actuacions que millorin la vida de les famílies igualadines" apunta Conill que afegeix "la negociació consisteix en acordar i consensuar, estem disposats a negociar tot el que hem proposat al govern i buscar els denominadors comuns per tal de millorar les condicions de vida dels igualadins i igualadines" alhora que "perquè el pacte sigui possible cal que el govern municipal estigui disposat a parlar de tot".


3 Comentaris

A

Antoni

Igualada

18 de setembre 2019.16:30h

Respondre

Per cert, una darrera cosa. Fa un any, els pressupostos contemplaven una baixada d’IBI, i van votar en contra. Tot fa tuf de política....

P

Paquita

Igualada

18 de setembre 2019.13:16h

Respondre

Com es pensa pagar la rebaixa de l’IBI, Sr. Conill??? Marc Castells i el seu equip han aconseguit rebaixar espectacularment el deute descomunal que hi havia quan van entrar a govern i a més... Llegir més potenciar la ciutat, rebaixar l’atur i apujar la renda per càpita.
Com a igualadina no vull que es torni a fer la bestiesa d’endeutar-nos fins les celles per una mesura populista com la que vostè proposa.
I es clar que estic a favor de la rebaixa de l’IBI, però quan calgui i es pugui. Estem en el bon camí

A

Antoni

Igualada

17 de setembre 2019.13:26h

Respondre

Baixar l’IBI... fins a on? una dècima de punt (20.000 euro)?, un punt (200.000 euro)? el que va dir en el seu programa electoral (1.250.000 euro aquest primer any per arribar als 5.000.000 en... Llegir més quatre anys)?
Sr Conill, abans de fer cap proposta, li dic el mateix que als altres partits que van propostes. Com ho pensa pagar? Facin propostes en els dos sentits. Segur que hi ha despesa per retallar, o ingressos per millorar. Però facin un esforç mental per trobar-los. Ni que estiguin a l’oposició, també els paguem per això. Va vinga, que diria que tampoc costa tant!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.