TORNAR

ERC proposa la redacció d'un nou POUM i d'un Pla Especial pel Barri del Rec

La formació també vol treballar per gestionar eficientment els residus, millorar l’entorn i la mobilitat i garanir l’accés a un habitatge digne #AD24M

politica
Dimarts, 5 maig 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

ERC Igualada ha presentat aquest dilluns les propostes de Territori i Sostenibilitat. El candidat republicà, Josep Maria Palau, el número tres de la llista, Enric Conill i els col·laboradors Francesc Bòria i Daniel Macià, han explicat les cinc propostes d'aquest àmbit, destacant la necessitat de redacció d'un nou POUM i l'especial atenció als usos del barri del Rec.

L'equip d'ERC Igualada ha presentat aquest dilluns les cinc propostes de treball en l'àmbit de Territori i Sostenibilitat, que passen per fer el nou POUM d'Igualada i replantejar territorialment la ciutat; realitzar actuacions urbanístiques urgents prèvies al POUM; gestionar de manera eficient els residus i protegir el patrimoni natural; millorar la mobilitat i l'entorn i garantir el dret a l'accés a un habitatge digne.

La normativa actual obliga a cada municipi a la redacció d'un POUM, dels municipis de la Conca d'Òdena, només Vilanova del Camí ha fet els deures i el té aprovat. En aquest context, Enric Conill, arquitecte i candidat número tres a la llista, va explicar que "és el moment idoni per plantejar-se el repte de tramitar un nou POUM", "cal una reflexió prèvia i conjunta a nivell de Conca d'Òdena" va afegir. Des d'ERC estan convençuts que "la individualitat urbanística ja ha demostrat en el passat que no és una bona solució", és per això que els republicans proposen "treballar sobre la planificació urbanística territorial a nivell 'regional' entre Igualada, Montbui, Vilanova i Òdena". D'altra banda el partit també proposa la creació d'una Oficina del POUM.

Tot i que la redacció del nou POUM és un eix bàsic de les propostes d'ERC, la formació ho veu com un projecte a llarg termini ja que requereix mesos de treball. En aquest sentit, Francesc Bòria, va proposar actuacions urgents prèvies al POUM, com ara "la redacció d'un Pla Especial pel conjunt del Barri del Rec, que generi les modificacions necessàries per possibilitar possibles canvis d'usos, la seva dinamització econòmica i cultural, i una revitalització urbana i ciutadana així com la protecció patrimonial de la ciutat que ara no té". 

Al seu torn, Daniel Macià, va exposar la proposta d'una millor gestió dels residus més eficient i basada en tres fases: desenvolupar una campanya informativa i formativa, treballar en una proposta d’incentivar el reciclatge a la ciutat i engegar el procés d'implantació del sistema de recollida porta a porta. D'altra banda, Macià va parlar del patrimoni natural d'Igualada, bàsicament el riu Anoia i les Guixeres; "pel que fa al riu, des d'ERC proposem la restauració total de la llera i la continuació i culminació del parc fluvial", pel que fa a les Guixeres posen sobre la taula una doble actuació, "restaurar i millorar l'entorn natural i tirar endavant un manteniment i un establiment d'usos". 

Josep Maria Palau va centrar la seva explicació en les propostes de millora de la mobilitat i l'entorn, que passen per impulsar un pla de millora de barris, la multiplicació dels canals de queixa i suggeriments entre la ciutadania i l'administració, potenciar el projecte de l'anella verda i insistir en la connexió amb la Ronda Sud com una eina de revitalització econòmica de la ciutat i del barri del Rec.

Finalment, Enric Conill, va explicar que posaran fre a la problemàtica general de l'accés a l'habitatge digne a través d'iniciatives com el foment del lloguer i la posada en ús d'habitatges buits existents. Conill va manifestar que "aplicarem la normativa existent que preveu futures sancions per tal d'obligar a entitats bancàries a posar a lloguer social la seva cartera d'habitatges buits i generar noves polítiques de foment del lloguer". 


3 Comentaris

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

5 de maig 2015.10:18h

Respondre

A veure si es veritat, seria un gran que!

J

Joanma

=ada

5 de maig 2015.10:15h

Respondre

Fa dies que vaig seguint la precampanya electoral d’aquest partit, i penso que no se de on sortiran els diners per fer tot el que proposen. Suposant que es tornessin a endeutar tal com ho va fer... Llegir més l’entesa, no tindrien prou diners per fer tot el que diuen. Per favor, una mica de seny.

M

Mohamed Vidal

5 de maig 2015.08:50h

Respondre

Conill va manifestar que ”aplicarem la normativa existent que preveu futures sancions per tal d’obligar a entitats bancàries a posar a lloguer social la seva cartera d’habitatges buits i... Llegir més generar noves polítiques de foment del lloguer” i per què no ho heu fet ara que estàveu governant??? #promeses #eleccions #cosesqueesdiuen

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.