TORNAR

ERC fa una proposta per a que "Igualada sigui la ciutat amb menys fracàs escolar"

Enric Conill demana ”aplicar el principi d’equitat educativa” a les escoles d’Igualada

politica
Dijous, 20 desembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els republicans proposen planificar mesures contra un fenomen cada cop més present. Consideren que és una de les arrels de que hi hagi bosses de pobresa.

En el ple d'aquest dimarts a Igualada, s'aprovava una moció d'ERC, en la qual es planteja que Igualada és fixi com a objectiu "ser la ciutat amb menys fracàs escolar de Catalunya". Segons Enric Conill, regidor d'ERC i candidat a l'alcaldia d'Igualada per aquesta formació el 2019 "els joves que han abandonat l'escolarització prematurament, tenen elevades probabilitats de patir les més greus precarietats laborals i formar part de la pobresa i l'exclusió social en la nostra ciutat en el futur. Per això pensem que hem de fixar-nos un objectiu ambiciós en aquesta matèria i treballar-hi tots junts.Aquesta ésuna forma posar unes bases més sòlides pel nostre futur laboral i social".

ERC subratlla que "en el ple del passat mes de novembre, es va reconèixer l'augment, en el període 2016-2017, de 140 a 374 persones de la nostra ciutat que tenen la necessitat de rebre ajuts econòmics per poder fer front als subministraments bàsics de llum, gas i aigua. Així mateix, traslladant les dades a nivell general a Igualada, més d'un 20% dels nostres veïns viuen en situació de pobresa, i un 28,7% amb ingressos per sota dels 1.230 euros bruts mensuals", segons dades de l'Enquesta de Població Activa del 2017.

Segons Conill, per poder complir l'objectiu de ser la ciutat amb menys fracàs escolar de Catalunya, "plantegem actuar de forma coordinada entre etapes, agents i institucions, reconeixent amb la major precisió possible des d'on es genera i com es desenvolupa el fenomen, i sabent que caldrà lluitar contra les desigualtats, desplegant polítiques focalitzades i estructurals, orientades pel principi d'equitat educativa". Segons el regidor republicà, "serà necessària una adaptació de les característiques, l'estructura i l'oferta de l'educació post-obligatòria ja que aquesta té una repercussió clau en les oportunitats dels i les joves, i és imprescindible, també, incloure les veus, les experiències i les vivències dels joves en les accions de prevenció, intervenció i compensació de l'abandonament escolar. Són els seus protagonistes involuntaris i sovint forçats els que ens ha d'ajudar a entendre què és el que els empeny a deixar l'escola, com viuen aquest procés i que hi desitjarien trobar".




1 Comentaris

J

Joan

Igd

20 de desembre 2018.08:55h

Respondre

Que es preocupi d’altres coses com el seu possible fracàs electoral. La seva presentació va ser tot marketing, i pel que em van dir, ell va assistir a la de la Cup, debia veure que allò si que... Llegir més és una presentació.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.