TORNAR

L'esquerra alternativa de l'Anoia fa un front comú "per tombar el 155 el 21-D"

CUP, Som Alternativa, Pirates i Procés Constituent demanen l’impuls de la República i l’agenda social

politica
Dimarts, 12 desembre 2017. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Quatre grups locals pertanyents a l'esquerra han fet públic un manifest on reclamen la construcció d'una República en favor de les classes populars, on l'agenda social sigui prioritària i on hi hagi mecanismes de democràcia directa. Branden la desobediència com l'eina per "fer front al mur autoritari del règim del 78".

De cara a les eleccions convocades per Mariano Rajoy el 21 de desembre, els grups igualadins de Som Alternativa, Procés Constituent, Pirates de Catalunya i la CUP Igualada han trobat un espai en comú estructurat a partir de set punts claus que tenen com a objectiu "apropar més sectors de les classes popular per sumar una majoria suficientment àmplia i guanyar el bloc del 155". En un manifest consideren que "l'1 d'octubre va marcar un abans i un després en la societat catalana i en gran part de les entitats que hi conviuen a Catalunya" i afirmen que "la injusta i excessevia repressió policial i judicial comesa per l'Estat espanyol que ha patit tant la societat catalana com els seus representants ha portat a diverses entitats a veure en la construcció de la república el repte social i polític més gran capaç d'enfrontar-se i superar l'actual règim monàrquic espanyol".

La manifestació del 17 d'octubre a la Plaça de l'Ajuntament d'IgualadaEl document aposta "per l'Europa dels pobles i les classes populars i veu en l'impuls de la República catalana una condició indispensable per a fer efectiva una Europa que respecti els pobles". Per altra banda, el manifest també denucia l'aplicació de l'article 135 de la Constitució espanyola i posa l'agenda social en el centre de l'impuls de la República. La desobediència, continua el manifest, "és l'única via per fer front al mur autoritari i conservador del règim del 78" i assenyala la necessitat d'impulsar la democràcia directa i participativa durant tot el procés constituent. En conseqüència, el manifest assenyala que cal una oposició absoluta a l'aplicació del 155 per part del bloc PP-C's-PSC i denuncia els relats neutrals i equidistants d'altres formacions, motiu pel qual la llibertat de tots els presos polítics és una exigència, així com el restabliment de totes les lleis aprovades pel Parlament i derogades o anul·lades pel Tribunal Constitucional, especialment les que fan referència als avenços socials.

Es conclou el manifest demanant el vot "a aquelles candidatures que tinguin en compte aquests set punts, imprescindibles per derrotar el 155 i impulsar la República catalana”. D'altra banda, els grups locals insten a la ciutadania "a participar d'aquells col·lectius i entitats que apostin pels acords del manifest i contribueixin a eixamplar els sectors de les classes populars per sumar una majoria suficientment àmplia i guanyar el règim del 78".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.