TORNAR

Esquerra vol arribar fins a 150 pisos de lloguer oficial a Igualada i "repoblar el centre"

Enric Conill proposa fer més pressió als bancs, rehabilitacions i adquirir també pisos mitjançant la compra

politica
Dijous, 14 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els integrants de la llista de la formació republicana a Igualada exposaven aquest dimecres les seves directrius en matèria d'habitatge i remarcaven la necessitat que s'estableixi un Pla Local. Critiquen "un augment del 20% del preu dels lloguers" a la capital anoienca els darrers quatre anys. 

El candidat Enric Conill compareixia amb el seu equip d'ERC per a les eleccions d'aquest 26 de maig per anunciar que, en el cas de poder formar govern, ampliaran a "150 l'oferta de pisos de lloguer social que depenen de l'Ajuntament d'Igualada". Segons l'arquitecte i número u dels republicans "si ens comparem amb el que han fet altres ciutats" en matèria d'habitatge "quedem en evidència". Esquerra també recalca "la necessitat de dotar-nos d'un nou pla urbanístic" per tenir més eines per construir habitatges i fer canvis en la vialitat "per repoblar el centre d'Igualada".

Aquesta és una de les línies que insinuava el candidat, per atreure "gent jove al cor d'Igualada", on "hi ha bona part dels 2.000 pisos buits que té la ciutat". Conill critica el govern per no haver intervingut "malgrat els informes del Síndic de Greuges" i torna a comparar-ho amb les mesures que han pres altres ciutats amb sancions als bancs i grans tenidors. 

Conill parla d'elevar dels 37 als 150 els pisos de lloguer socials municipals, que serien gestionats per l'empresa municipal PIMHA. Considera que es podria assolir la xifra "a través de sancions a bancs, rehabilitacions dels que són buits i amb adquisicions", ja que l'economia de l'Ajuntament està més sanejada ara. 


3 Comentaris

J

Joan Giner ITV

Igualada

14 de març 2019.09:14h

Respondre

Srs. d’ERC Igualada, a veure si feu una campanya una mica més atractiva, declaracions i més declaracions cartellets és comunicació del segle passar

J

Jordi

Igualada

14 de març 2019.09:04h

Respondre

Molt bé. Són necessaris. L’habitatge és un problema.

Fem comptes.

Posem 150 pisos, posem que costen 100.000€ cada pis. Calen 15.000.000€.

Compro la proposta, això si, només si em... Llegir més dieu d’on treureu aquests 18 milions d’euros i sobre quin o quins solars els construireu.

I tot això abaixant l’IBI que és una altra proposta que aplaudeixo.

Poseu si us plau algun empresari o economista a la vostra llista que sàpiga fer anar l’excel.

Les propostes sonen bé, però és coneugut que les campanyes electorals són dies de pròrroga del 28 de desembre.

J

Jordina

20 de març 2019.07:43h

Si el pressupost de l’ajuntament és de 60 millions i el d’inversions d’uns 9... 9 x 4 anys = 36 milions. Surten els números. Però no crec que tot sigui construir no?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.