TORNAR

Esquerra critica "el vodevil dels tres partits del govern" de Vallbona

Els republicans critiquen ”la manca de diàleg dins el govern i també amb l’oposició”

politica
Divendres, 20 juliol 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els republicans, únic partit a l'oposició, fan sang de la situació del govern després que en el darrer ple un dels socis votés en contra de la modificació de pressupost que proposava l'alcaldia. Això, junt als quatre vots d'ERC, va tombar la proposta.

En un comunicat de premsa, ERC Vallbona d'Anoia titlla d'"imatge lamentable" la que van donar en el darrer ple municipal els tres partits al govern. Assenyalen que dos d'ells, PSC i CiU, van descobrir un romanent de 300.000 euros iniciar i van "iniciar una sèrie de propostes sense el coneixement ni el consentiment del tercer partit al govern, Veïns amb Veu. Aquest govern format per tres partits polítics antagònics entre ells, ha tornat a fer un vodevil que perjudica seriosament el nostre municipi". El fet és que les propostes van ser tombades en la sessió plenària quan al vot del regidor de VV s'hi van sumar els quatre dels republicans.

El grup que encapçala l'ex alcalde Joan Montiel acusa a socialistes i convergents de voler "netejar la seva imatge davant el poble" amb aquests 300.000 euros que vénen "d'aprovar una pujada de la taxa d'escombraries; a més, d'un increment de la taxa de l'IBI corresponent a l'1,7%". Critiquen "l'actitud de no-diàleg amb els altres grups que conformen el consistori, una actitud inquisidora, està passant factura a les decisions del govern; a més, es fa palès la desavinença entre partits i el poc control que tenen de la situació econòmica del poble".

El ple de la moció de censura, on va entrar el govern actualConsideren que "aquests dos partits de l'actual coalició (PSC i CiU) comencen la campanya electoral a un any vista. Com tota la comarca sap, aquesta legislatura a Vallbona d'Anoia ha estat molt convulsa: moltes dimissions per part de regidors i canvis d'alcaldes". Esquerra indica que "van repartir casa per casa uns díptics explicant el romanent i amb què volien gastar els diners. El problema radica quan l'alcaldessa i el tinent alcalde no consensuen les despeses amb l'altre grup polític que forma govern amb ells, evidentment tampoc ho consensuen amb l'oposició".

Esquerra justifica el seu vot en contra perquè "aquestes inversions poden dur a seriosos problemes de tresoreria". Afegeixen que "com pot ser que un partit que està governant amb ells, Veïns amb Veu, voti en contra a unes propostes d'un govern on hi forma part? Com pot ser que el regidor que va propiciar la moció de censura contra Junts fem Vallbona-ERC a Vallbona, ara mostri el seu malestar amb el regidor de Veïns amb Veu, acusant de pactes electorals als dos partits, quan governa amb Veïns amb Veu?".

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.