TORNAR

Esquerra i la CUP són segona i tercera força al centre d'Igualada

PxC, que desapareix, és la segona força a Fàtima

politica
Dimarts, 26 maig 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Els tres partits a favor de la independència han guanyat espai electoral. Malgrat que CiU suma 1.000 vots més, també han crescut en un miler d'electors els republicans i la CUP ha entrat amb 1.536 vots també. Els damnificats, els socialistes, que es mantenen forts als barris perimetrals

Esquerra va centrar bona part de la seva campanya (i pre-campanya) en un esforç ingent de presència als barris i va basar el seu discurs social a brandar la bandera de l'equilibri territorial a la ciutat. Els resultats en els sectors més allunyats del centre d'Igualada han estat discrets, tot i que sí que hi ha hagut un augment de vots. En canvi, els republicans han aconseguit al nucli històric d'Igualada sobrepassar de llarg als socialistes. En 13 dels 25 punts de votació, s'ha produït la seqüència CiU com a primera força, Esquerra com a segona i la CUP en tercer lloc. La candidatura de l'esquerra independentista és la segona gran guanyadora de les eleccions. Els seus dos regidors sorgeixen dels bons resultats al centre d'Igualada on han desplaçat als socialistes al quart lloc. 

Esquerra, segona a la majoria de col·legisEls resultats d'Esquerra han significat el mateix creixement de vots que CiU. Al voltant d'un miler més que el 2011. Aquest augment significa la capitalització pràcticament de tots els vots perduts pel PSC, 1.300, que han implicat que la formació de Jordi Riba perdi presència al centre de la ciutat i cedeixi el tercer lloc a una CUP emergent. Els republicans han pogut ser segona força en la majoria de col·legis. En alguns dels casos, duplicant els vots.

La CUP esdevé tercera força a la majoria de col·legis del centre de la ciutat. Els punts on la CUP té més força són aquells on precisament també convergents i republicans obtenen més vots. Decidim, una força de contingut ideològic de l'esquerra alternativa, ha tret uns resultats inferiors a la CUP, però en canvi els supera en els col·legis que estan a la perifèria de la ciutat. Els millors resultats de Decidim són als barris de l'oest de la ciutat, encara que flaquegen a Fàtima. A Fàtima és on PxC, que queda fora del consistori, treu els millors resultats. Al col·legi del Centre Cívic se situen com a segona força, i és l'únic punt d'Igualada on milloren els resultats de fa quatre anys. En canvi, la formació d'extrema dreta ha caigut a tots els altres punts de votació i queda amb pràcticament la meitat de vots que el 2011. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.