TORNAR
PUBLICITAT

Esquerra guanya a Igualada unes generals per primer cop des de la República

El PP puja resultats a la capital fins i tot després dels escàndols

politica
Dilluns, 27 juny 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Menys participació que fa sis mesos i canvis significatius pel que fa al vot. Esquerra Republicana ha guanyat les eleccions generals a Igualada, per un estret marge sobre CDC.

Canvi de color a Igualada respecte a les darreres generals. Esquerra ha quedat primera i substitueix  CDC. El marge ha estat molt estret. De fet, els dos partits independentistes han estat frec a frec durant el recompte, però finalment els republicans s'han imposat per 4.591 a 4.318 vots. La clau ha estat que la candidatura Rufián-Tardà ha aconseguit consolidar els vots i guanyar-ne en un escenari en  què la participació ha caigut cinc punts a la ciutat. El passat 20 de desembre va ser de 70,42% i aquest diumenge era de 65,47%. La majoria de partits han perdut vots en termes percentuals i absoluts, amb l'excepció dels republicans, que n'han guanyat uns 350 i el PP, amb uns 200 vots més, en bona part dels 400 que ha perdut Ciudadanos.

La regidora convergent i candidata al Congrés, Àngels Chacón felicitava Esquerra "per haver guanyat les eleccions a Igualada", per bé que lamentava que a nivell català no s'hagi fet una coalició independentista i això hagi servit per reeditar el triomf d'En Comú Podem. El descens de CDC als comicis l'atribueix en part al creixement de l'abstenció. Sobre els resultats, Josep Maria Palau, líder local d'ERC, manifestava que "És un fet destacable que hagem estat la primera força, per primera vegada, en l'actual període democràtic. És un indicador de que la confiança dels igualadins i igualadines cap a nosaltres està augmentant".

 

 


3 Comentaris

J

Joan

Vives

28 de juny 2016.15:03h

Respondre

M’alegre la victoria de ERC. Catalunya Independent ja !!!!

D

David H. Garcia

Igualada

27 de juny 2016.11:53h

Respondre

Els resultats ens diuen que els igualadins estan disposats a votar a una alternativa a Marc Castells, però no ho fan quan toca municipals. El perquè s’ha de preguntar a l’oposició. En aquesta... Llegir més ocasió a ERC.

Per ERC-Igualada és molt dur el resultat perquè la població diu, pensem com ERC però no volem la gent d’ERC-Igualada.

Per tant, senyor(s) de la vella guàrdia d’ERC-Igualada, plegueu i deixeu pas (de veritat) a les noves generacions. I deixeu de foragitar la bona gent que té ganes de construir. La sra. Telechea podria ser una bona alcaldessa d’Igualada. Fem-ho possible.

J

Joan Giner ITV

Igualada

27 de juny 2016.07:17h

Respondre

Que el Sr. Castells hagi perdut a Igualada va ser una de les alegries de la nit electoral

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.