TORNAR

Esquerra remarca a Junts que "no hi ha motius" per pactar amb el PSC al Consell i descarta a Conill com a president

Els republicans esperen ser a temps de renovar un pacte que fa 12 anys que existeix

politica
Dijous, 20 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb els 33 ajuntaments constituïts, ara queda per desvetllar la incògnita de qui presidirà el Consell Comarcal de l'Anoia i amb quin pacte. Els republicans, que fa dues setmanes reclamaven la presidència de l'ens com a primera força, esperen que Junts per Catalunya no faci un pacte cap al PSC per mantenir la presidència.

La façana del Consell Comarcal de l'AnoiaAquest dijous, continuaran les reunions per definir quin serà el pacte de govern al Consell Comarcal de l'Anoia. El president comarcal d'ERC, David Alquézar, manifesta que "no hi ha res tancat, encara, ni per una banda ni per l'altra" i que, per tant, encara es pot reeditar el pacte amb Junts a l'ens, en detriment d'un pacte Junts-PSC, que a finals de setmana passada fonts republicanes donaven per tancat. Alquézar, que descarta a Enric Conill com a president de l'ens en el cas que ERC entrés al govern, assegura que "no hi ha cap motiu" per trencar un pacte amb Junts que fa 12 anys que dura. Recorda que la direcció comarcal ha destituït -"és una decisió dura, no hi ha hagut més remei"- a l'únic edil que havia trencat l'acord de respectar la llista més votada. A més, segueix Alquézar, "al Consell hem treballat plegats molt bé aquests anys i tenim projectes engegats que cal culminar".

En concret, el Consell Comarcal desplega des de fa un any la recollida "porta a porta" i d'àrees tancades, que ha donat uns primers resultats que han estat acollits amb satisfacció. Sobre la taula, el president comarcal d'ERC i membre del Consell aquest darrer mandat, remarca que a part d'enllestir aquest model de recollida de residus, hi ha també projectes com el de la planta de compostatge o el Campus Motor, que s'han començat a perfilar a través del treball conjunt de consellers de les dues formacions.

Segons els republicans, no hi ha esculls en la negociació pel que fa als noms dels presidents que proposa ERC. Entre les persones que s'ha parlat no hi hauria Enric Conill, el portaveu republicà a Igualada (un dels motius que podria portar recels al PDeCAT, que el Consell fos un contrapoder).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.