TORNAR

Esquerra respon que no donarà "cap xec en blanc" a Marc Castells

Els republicans condicionen el suport a Junts a que s’impulsin canvis dràstics i rebre propostes en ferm

politica
Dijous, 6 juny 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els republicans repliquen a la demanda de l'actual batlle per facilitar-li la investidura. Afirmen que "explorarem totes les opcions" per arribar a acords de govern.

En un comunicat, ERC afirma que "qui vulgui els vots d'ERC per ser investit alcalde, primer s'ha de comprometre amb propostes i programa. No farem cap acte de fe". D'aquesta manera, la candidatura que encapçala Enric Conill replica a les declaracions de Marc Castells aquest dimecres. El candidat de Junts per Igualada, primera força de les eleccions, va instar als republicans a que l'investissin invocant un front independentista i la governabilitat. Dels 21 regidors del consistori, els junters en tenen nou i amb ERC en sumarien 14. 

Segons ERC "abans de parlar del càrrec que vol ocupar el candidat de Junts, s'ha de parlar del futur d'Igualada i de què es vol fer en els propers quatre anys" ja que "Igualada ha de fer un pas endavant per millorar la vida dels ciutadans, per planificar el futur i per afrontar els reptes de ciutat". En aquest sentit els republicans matisen que "qui no estigui disposat a parlar de propostes i programa, que no compti amb ERC".

En la reunió que han mantingut junters i ERC, aquests van remarcar que  "qui vulgui els vots d'ERC per ser investit alcalde, primer s'ha de comprometre amb propostes i programa. No farem cap acte de fe". Entre aquestes propostes hi ha "la rebaixa d'impostos, els 150 pisos de lloguer accessible, la millora del transport públic, el POUM o l'augment de les polítiques de justícia social, entre d'altres". En el comunicat, els republicans remarquen que "tenim 11 propostes en diferents camps". 

Exposen que Junts "ha de fer una proposta seriosa i que contempli mesures concretes per Igualada" i per tant “si volen el nostre suport que s'assentin a parlar i facin una proposta concreta i detallada perquè la puguem estudiar". ERC remarca que "descriptivament els resultats electorals i els ciutadans han dibuixat una majoria alternativa al govern actual, una majoria progressista que suma majoria absoluta". Per aquest motiu ERC "no descarta res" i seguiran "explorant totes les vies per tal de fer avançar i progressar Igualada" i amb l'objectiu d'aconseguir que Igualada "afronti els reptes que fins ara no s'han afrontat".

 


4 Comentaris

M

Maria

Igualada

8 de juny 2019.11:47h

Respondre

Faran bé tots plegats de treballar pels ciutadans. Deixe-vos de mirar tots plegats pel partit i sumar forces per revertir-ho a la ciutadania. Ho sabreu fer? Només cal voluntat.

V

Votant

7 de juny 2019.16:06h

Respondre

Espero que no pactin amb Castells.
Tinc la sensació que Esquerra a IGD està fent el mateix joc lleig que la Colau a Bcn.
NOOO, AMB EL Castells no si us plau. Enric alcalde!

J

Joan Giner ITV

Igualada

6 de juny 2019.21:30h

Respondre

Que farà ERC com fa uns anys, deixar-se aniquilar per l’alcalde a canvi de res?

F

FT

Igualada

6 de juny 2019.19:30h

Respondre

Fa bé Esquerra de no donar un xec en blanc. En política no hi ha res gratis, absolutament res, per més que els Comuns vulguin fer-nos empassar que, a Barcelona, el vot que els ofereix la dreta... Llegir més extrema de Ciudadanos ho és. Fa bé ERC d’exigir un programa de govern que inclogui alguna de les seves propostes, però que no s’oblidin que qui va guanyar les eleccions -i per molta diferència- va ser JxC. Això si, faria bé Esquerra de deixar clar que no està explorant alternatives amb els representants del 155. Declaració d’intencions en primer lloc i acord programàtic després. Amb els temps durs que s’acosten, Igualada es mereix un ajuntament estable amb polítiques clares al servei de la ciutadania.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.