TORNAR

L'ex alcaldessa de Vilanova assenyala que "la piscina ha tingut sobrecost i no s'ha acabat"

Vanesa González retreu al govern que ”a més, s’han gastat 20.000 euros per un bar provisional”

politica
Divendres, 22 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La inauguració del nou equipament municipal de Vilanova, la setmana passada, va venir acompanyada d'una gran festa ciutadana. Amb tot, la mateixa presentació va deixar entreveure dissensions en l'equip de govern sobre com s'ha fet aquesta obra.

L'ex alcaldessa de Vilanova del Camí Vanesa González ha dit la seva sobre l'obra de la piscina de Vilanova, que es va inaugurar tot just fa set dies. La que va ocupar la batllia de 2014 a 2017, amb el PSC primer i amb V365 després, va iniciar l'obra quan governava amb ERC i PDeCAT i manifesta que "s'ha alterat el projecte original i costarà 800.000 euros de més" i que "no s'ha complert amb els terminis. Hi ha hagut tres prórrogues i no s'ha acabat pas encara. No estarà enllestida del tot fins la temporada vinent, encara que l'hagin obert al públic".

La piscina, estrenada tot just fa set diesPel que fa als números, la portaveu de V365 indica que "s'ha fet una despesa innecessària, en la meva opinió per poder marcar perfil propi i dir que no feien el que havíem començat nosaltres. El finançament de la Diputació, els 700.000 euros, el vam trobar nosaltres i els altres 700.000 que calien per l'obra eren fons de l'Ajuntament. 1,4 milions d'euros que es pagarien en dos anys". González apunta que "hi havia també la redacció del projecte, fet per la Diputació de forma gratuïta. I les obres s'havien d'enllestir a principis d'aquest 2018". Ara, segueix, "s'ha canviat de mig a mig el projecte, se n'ha hagut de pagar la redacció i a més s'haurà d'obrir en dues fases". El servei de bar és una obra "provisional, que ha costat més euros encara. La piscina no estarà oberta del tot fins l'any vinent".

Vanesa González es pregunta "pels diversos endarreriments i prórrogues -tres- de l'obra, just perquè ara ens trobem que no està conclosa. La gespa està en males condicions, sense anar més lluny. La nostra intenció és demanar explicacions pel proper ple. Perquè s'han gastat 20.000 euros en un bar provisional. Moltes preguntes hi ha, quan el projecte inicial de la Diputació era molt més realista".

La dissensió dins el govern

De manera sorprenent, el regidor d'Urbanisme Juan Manuel Cividanes va proclamar a la inauguració que l'alcaldessa actual i aliada seva Noemí Trucharte "no es podia penjar medalles" perquè l'obra l'havien conduït departaments en mans d'altres forces, VA! i IPV. També que l'impuls inicial de l'obra l'havia fet el govern de Vanesa González. Aquesta considera que "no entenem que s'hagin gastat aquests 800.000 euros més, que han sortit de retallades en ajuts al polígon. Amb un govern a quatre, han hagut de fer uns comptes per acontentar a les quatre parts i això no és viable. No crec que puguin presentar números positius quan facin el balanç del pressupost".

El govern que es va estrenar el gener de 2017 després de la moció ha fet un gir en algunes de les polítiques i les obres impulsades per l'anterior. En opinió de la que va ser alcaldessa fins aleshores, "hi ha equipaments com el Centre d'Innovació que nosaltres, amb el regidor Jordi Barón, havíem volgut dotar de quelcom diferencial. I va venir PIMEC, vam dinamitzar-lo amb l'Associació dels Polígons... el canvi va frenar en sec aquella política". 

Pel darrer any de mandat, assegura que "el govern a quatre és una bomba de rellotgeria, ho estem veient. Hi ha un clima de desconfiança. Queda per saber com seran les eleccions i quantes formacions es presentaran, que poden ser moltes. I que ens tornem a trobar amb un panorama ingovernable". La incidència de C's si es presenten, però, "no ha de ser molta. Aquí es vota a les persones".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.