TORNAR
PUBLICITAT

La família de la política igualadina lamenta la mort de Josep Miserachs

Un regidor amb carisma i apassionament

politica
Dimarts, 9 juny 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Al cap de poc de conèixer-se la notícia del traspàs de Josep Miserachs, els seus companys a l'Ajuntament van glossar la figura d'un home "apassionat i compromès amb Igualada". El dolor és unànime

Políticament controvertit a vegades, però accessible i entranyable per als seus companys al ple, la mort de Josep Miserachs ha causat una profunda commoció. Representants de tots els partits polítics han assenyalat que "era un home apassionat" per Igualada. Miserachs havia estat regidor de 1995 a 2003 i de 2011 a 2015, moment en què va ser primer tinent d'alcalde.

Castells: "desapareix un patriota compromès"

L'equip de govern format el 2011, amb CiU i ERCUna de les primeres  reaccions va ser la del batlle, Marc Castells (CiU), que lamentava "la pèrdua d'un igualadí apassionat de la seva ciutat, que s'estimava amb devoció la seva cultura, les seves tradicions i la seva gent i, alhora, la desaparició d'un patriota compromès, que sempre va lluitar per fer de Catalunya un país lliure i un país millor". Castells i Miserachs van fer 'ticket' electoral el 2011 i van repetir el 2015, en les darreres eleccions.

Joan Requesens: "ha treballat fins el darrer moment per la ciutat"

Molt afectat, Joan Requesens, regidor de Joventut, d'Esquerra, i company en la coalició amb Miserachs, explicava que "el vaig anar a veure fa un parell de setmanes. Estava serè, content i tranquil. Vam parlar de la ciutat i l'Ajuntament. Érem de  partits diferents i moltes vegades no havíem estat d'acord , però va sortir una comprensió i també una amistat. Ell estimava Igualada i la va viure profundament". Afegia que "ha treballat fins el darrer moment, des de l'Hospital, així és com era, és molt dur perdre'l. Va fer les coses a la seva manera, però amb passió per Igualada. Recordo com sempre venia amb llibres sobre la ciutat, reproduccions de la Cotonera, etc. I tot i que estava malalt, mai ho va dir. Va seguir al peu del canó".

Jordi Riba: "des de la discrepància política, teníem una amistat personal"

El portaveu del PSC a l'Ajuntament d'Igualada, Jordi Riba, coneixia al vespre també la notícia de la mort de Miserachs. Manifestava que "donem el condol a la família de Josep Miserachs i també a la del seu partit. Lamentem molt la seva mort. Malgrat les discrepàncies polítiques, manteníem una amistat personal. Junts vam compartir la  passió per Igualada".

Pere Calbó: "ens va encomanar la il·lusió per la ciutat"

El company més antic al ple d'Igualada de Josep Miserachs era Pere Calbó (PP), amb qui de 1995 a 1999 va compartir govern. El popular declarava que "ho lamento molt. Era encara molt jove. És una notícia colpidora. El vaig conèixer fa 20 anys i vam compartir projectes i treball per la ciutat. Vam tenir punts de trobada i de desencontre. Ell sempre va defensar el que creia i ens va encomanar la il·lusió per la ciutat.

Montserrat Mateu: "als plens darrers, el trobàvem a  faltar"

L'ecosocialista Montserrat Mateu confessava que "per sobre de la distància ideològica, la mort d'una persona tan jove et deixa aixafat. La darrera vegada que el vaig veure el vaig animar amb la seva recuperació. No sabia que estigués així. Els darrers plens, que ja no venia, el trobàvem a faltar".

 


1 Comentaris

A

Antoni Miranda Pallarès

Sant Martí de Tous

9 de juny 2015.09:42h

Respondre

Gràcies Josep, per la força que ens has llegat. El teu esperit lluitador ens ha contagiat. Seguirem lluitant per allò que creies. Sempre et recordarem.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.