TORNAR

Les forces democràtiques de l'Anoia signen un pacte antiracista

El manifest l’ha promogut Unitat Contra el Feixisme i Racisme

politica
Dissabte, 16 maig 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Partits i candidats de tot l'arc polític anoienc excepte l'extrema dreta i el PP es van concentrar ahir a la Plaça de l'Ajuntament d'Igualada. Es comprometen a no atiar discursos xenòfobs i a no pactar amb PxC

La Plaça de l'Ajuntament d'Igualada va veure ahir a la tarda la reunió de les candidatures democràtiques de l'Anoia amb un objectiu comú, agrupades pel col·lectiu Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR). El rebuig a les polítiques de PxC i d'altres formes de política basades en la discriminació. Tots els alcaldables d'Igualada, amb excepció del de PxC i el del PP Joan Agramunt, i una desena més de representants i candidats d'altres municipis de la comarca van signar el manifest, que s'enceta mostrant: "ens preocupa l'extensió, com una taca d'oli, del feixisme per gairebé tot Europa". Van recolzar el manifest les diputades anoienques Maria Senserrich, Alba Vergès i també altres diputats com Quim Arrufat i Dolors Camats. El PP anoienc no s'hi ha inclòs, després de les polèmiques de signe xenòfob recents a Badalona i Barcelona per part d'alcaldables d'aquest color.

Polítics de forces democràtiques de tots colors van recolzar el manifestEls partits es comprometen a "no fer discursos xenòfobs" i que tampoc "quedarem en silenci si els altres ho fan". També signen per "difondre el missatge d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme" i es facilitarà el material d'UCFR. Per últim, hi ha el compromís de no pactar amb cap partit que tingui idees xenòfobes. A més dels igualadins, hi ha hagut representants de Montbui (PSC, ERC, ICV-EUiA, VV), de Vilanova -amb l'alcaldessa, les candidates del PSC i ERC, i els candidats de CiU i l'ecosocialista-, de Tous, Capellades i Piera, des d'on ha vingut el primer tinent d'alcalde, Josep Llopart. 

Des d'UCFR Anoia entenen que "era important un acte a nivell comarcal. La declaració implica no pactar amb cap formació feixista, no donar suport a polítiques racistes i fomentar la convivència i difondre la interculturalitat", a nivell individual dels candidats i de les llistes. L'organització agraeix a "tota la societat civil la seva implicació, no esperàvem que vinguessin tants candidats. És un exemple que a la comarca hi ha un relat comú". No hi ha el PP. Expliquen que "no és un acte de partits d'esquerres, sinó de forces democràtiques contra el feixisme i el racisme, però hi ha forces que a altres llocs tenen polítiques com Albiol a Badalona".


2 Comentaris

m

mariona

18 de maig 2015.20:41h

Respondre

El alcaldet , quan li fan la foto, en què deu pensar , en la causa que ”diu defensar” , ho simplement , en sortir bé a la foto ?

(Al meu amic Antonio V , dir-li que ara si ! , em prenc la... Llegir més ” pastilleta ” , i d’aqui poc estona me’n vaig a dormir , tu pots anar ” ratllant ” , que jo em quedo amb la meva ” pastilleta”.)Ja, ja i ja, Sr antoni vi......................

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

16 de maig 2015.18:12h

Respondre

Visca el complexa d’inferioritat, jo sempre endavant una mica sortit que no em confonguin... això és el que pensa el Sr. Castells mireu la foto..... cama avançada .... mirant a càmera... la... Llegir més lliçó apresa... el curs funciona... llàstima de la cara tensa que demostra una vegada més la inseguretat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.