TORNAR

La formació del Govern pot portar en breu a la igualadina Carolina Telechea al Congrés

Telechea anava sisena a les llistes d’ERC al Congrés del 2016 i assumiria l’acta de Capella com a diputada

politica
Dijous, 10 maig 2018. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest matí de dijous, Joan Tardà, portaveu republicà al Congrés espanyol, avançava que dues de les diputades d'ERC a Madrid assumiran conselleries en el nou Govern de la Generalitat. Això portaria de retruc que, en abandonar els seus escons, la igualadina Carolina Telechea entri al Congrés, ja que era la primera candidata de la llista per Barcelona que no va assolir l'acta.

Carolina Telechea Lozano, la regidora d'ERC Igualada, pot ser els propers dies la primera representant anoienca en un segle en entrar en un òrgan representatiu espanyol. Segons el portaveu dels republicans a Madrid, Joan Tardà, dues de les representants catalanes, Ester Capella -Congrés- i Teresa Jordà -senat-, "seran conselleres del nou Govern de la Generalitat". La carambola fa que la primera candidata que no va assolir l'escó, per uns milers de vots, Carolina Telechea, pugui entrar al Congrés dels Diputats. Fonts d'ERC Anoia admeten aquesta opció, però es mantenen prudents. 

Tardà elogiava el paper de Capella i Jordà, "per la seva gran qualitat humana i les seves dots com a diputades" i que "ara es requereix que posin aquests coneixements al servei de construir la República". La possible entrada de Telechea la convertiria en la primera diputada anoienca dona i la primera representació que obté la comarca en un període de sufragi universal amb garanties. Els anteriors diputats ho van ser en el període de la Restauració borbònica, on l'elecció es feia en base a partits judicials, en una època amb restriccions en el sufragi. Pendents de la formació d'un Govern, la marxa de Telechea a Madrid suposaria l'entrada de Iolanda Gandia a l'Ajuntament d'Igualada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.