TORNAR
PUBLICITAT

Gent Nostra es prepara per a les eleccions municipals d’Igualada

Afirmen que encara és massa aviat per parlar de llistes, però que no descarten presentar-se a d’altres municipis

politica
Dijous, 17 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Encara queda un any per a les eleccions municipals, però els partits ja van perfilant les seves intencions. A Igualada sembla que en els comicis del 2011 apareixerà en escena una nova formació: Gent Nostra, partit fundat a la ciutat a finals del 2008. Un dels seus impulsors, Joaquim Romero, explica que és massa aviat per parlar de llistes, però que hi ha la voluntat de presentar-se a Igualada i possiblement a d’altres municipis.

La formació Gent Nostra té previst concórrer als comicis igualadins

Gent Nostra va crear-se a finals del 2008, després que en les eleccions municipals del 2007 un grup de persones van mobilitzar-se per crear una formació alternativa als partits que s’hi presentaven. Joaquim Romero explica que la fundació del nou partit ‘no va ser una decisió precipitada, sinó que ho vam fer al cap d’un any de les eleccions, de manera meditada’. Romero, que havia estat regidor de CIU a Igualada, també afirma que ‘anem treballant però de forma calmada, encara queda temps i abans hi ha d’haver les eleccions autonòmiques’.

Tot i això, explica que Teresa Sert (exregidora de CIU a Igualada) forma part de Gent Nostra, i diu que diverses persones ja s’han mostrat interessades en aquesta formació i que, fins i tot, ja s’han trobat alguns recolzaments econòmics. Per últim, Joaquim Romero explica que ‘volem fugir de la manera tradicional de fer política i campanya, la gent n’està cansada’. El partit podria començar a fer públiques les llistes i el programa cap al febrer del 2011.


10 Comentaris

j

joan

Argentona

4 de desembre 2010.17:31h

Respondre

Traballem per una nacio lliure justa i solidaria.., sense estar condicionada.., pasat el periode electoral podem dir que tenim articulació politica dins el Parlament de Catalunya i que augmentar el... Llegir més número de formacions es treure vots per la representacio parlamentaria.
Articulació social la fem des el Dret a Decidir sense personalismes per capitalitzar la representació independentista.
Cens Català verificable...., Constitució Catalana...., i Govern Català d’emergencia a l’ombra.

R

Rosa

Sabadell

18 de juny 2010.10:42h

Respondre

Pensat’ho be Teresa. Si et presentes, qualsevol et pot insultar, dir coses de tu sense coneixer-te, crítica destructiva habitual del que facis o proposis, ridiculització, etc. etc.

Entre tots... Llegir més plegats tenim el que ens mereixem.

No et cal tot això, que s’ho facin!

F

Frank Estivill

Igualada

18 de juny 2010.09:49h

Respondre

Això de Gent Nostra em recorda a ”Llet Nostra”. No en saben fer de màrqueting aquests exconvergents de faccions retrògrades. Segurament que és el partit-submarí que alguns poders fàctics... Llegir més igualadins volen per fer la guitza a l’actual CiU. Recordo que fa quatre anys un grup de comunicació anoienc va fer campanya descarada per ells, i m’ensumo que ara tornarà a ser el mateix. Romero, Sert, no perdeu el temps si us plau. Jo no els votaria mai, ni a ells ni als amiguets de’n Marc Castells. Això sí, Igualada apunta cap a un pacte CiU-PP (és la primera opció per netejar l’economia municipal) o CiU-ERC perquè les properes eleccions suposaran una batacada històrica del model de ciutat endeutada pagada amb zona blava de l’Entesa. Amb el PSC i ICV per separat jo crec que l’abstenció serà rècord, CiU i el PP pujaran una barbaritat, PxC entrarà amb força l’ajuntament (és una molt mala notícia, però lògica veient els temps que corren), i tant PSC com ERC i ICV es desinflaran. Si no es repeteix la fórmula de l’Entesa la batacada socialista pot ser històrica. Falta menys d’un any per les eleccions i la comarca ja tremola. Una aposta: hi haurà molta abstenció de l’esquerra desencisada. També hi haurà molts canvis en els colors polítics dels ajuntaments.
Municipis grans sense alternativa de canvi de color polític: Calaf, Capellades i Montbui.
A Vilanova i Òdena pot passar de tot, perquè el tema del cadastre passarà factura al PSC. A Òdena, el JV Mestres segurament guanyarà de carrer, i sempre pot pactar amb el seu cosí d’ERC.
Municipis grans amb possibilitats de canvi de color polític: Igualada, Jorba, Òdena, Vilanova del Camí, Hostalets, Piera i Masquefa.

J

Joan

Anoia

18 de juny 2010.08:46h

Respondre

Molt be Teresa. Ets molt valenta. A la política li calen persones com tu.

A questes alçades, dedicar-se a la política porta més disgustos que alegries. Es posa a tots els polítics en el mateix... Llegir més sac: tots són iguals!

En fi, no cal que t’ho expliqui.

Ànims|

L

Lola

Igualada

18 de juny 2010.07:47h

Respondre

Per be o per mal, cal donar una bona sotregada a tot el panorama polític actual. Tant de bo hi hagués alternatives mínimament vàlides a tots els nivells (municipal, nacional, estatal,... Llegir més europeu).

Cal innovar en tots els camps. I en política, també.

Benvinguts els canvis. I a Igualada li convenen molt!

P

Pere

17 de juny 2010.20:04h

Respondre

Pensa Quim en tots els igualadins, en Igualada i en la comarca.En les properes eleccions és probable que el PSC (PSOE), perdi el poder i tú l´únic que faras serà dividir una posible alternativa,... Llegir més que tot i tenir un líder, segons la meva opinió, fluix, pot portar un aire nou, potser fresc, per a la ciutat, i tal i com estan les coses potser és necesari.
Pensa-hi.

A

Albert

Igualada

17 de juny 2010.15:24h

Respondre

No cal oblidar que a les properes eleccions municipals ja no es presentarà, per sort per la ciutat, la fòrmula de l’Entesa x Igualada, ja que PSC i ICV es presentaran per separat. I potser PXC... Llegir més tampoc desaprofita l’oportunitat de fer-ho. Ja no serà tot tan fàcil.

J

Josep

igualada

17 de juny 2010.14:42h

Respondre

Home Quim, brindarem amb Aigualada (és deia així aquella llimonada?), i pujarem en globus!

r

ricard

igd

17 de juny 2010.13:42h

Respondre

així no es va enlloc, fraccionant i amb lider tan poc carismàtic.
sap el sr. quim 1que3 les ele3ccions es fan avui per avui amb la lei de hont ?

P

Pere

Igualada

17 de juny 2010.13:18h

Respondre

Felicitats Quim, anem millorant... És millor demanar el vot per un partit polític que no pas demanar el vot en blanc.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.