TORNAR

El govern de Calaf consulta a la Generalitat si es pot anul·lar el contracte amb Aigües de Manresa

L’alcalde calafí assegura que tots els passos ”estan en la més estricta legalitat”

politica
Dijous, 25 maig 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

S'ha elevat una consulta a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat si el contracte programa amb Aigües de Manresa pot cancel·lar-se. L'oposició considera que l'alcalde pot vulnerar acords de ple.

 

La qüestió del contracte amb Aigües de Manresa continua sent un tema candent a l'agenda política calafina. Així va ser en la darrera sessió plenària de l'Ajuntament de Calaf. CiU va consultar sobre l'expedient que l'alcalde, Jordi Badia, ha obert per poder consultar a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat si el contracte amb l'empresa d'aigües és pot declarar nul. S'ha engegat després que el ple no aprovés, en la sessió del passat mes de març, la proposta de l'equip de govern de Junts per Calaf per iniciar el procediment administratiu per declarar nul el contracte entre el consistori i l'empresa.

El batlle de la ciutat, en una fotografia d'arxiuEl portaveu de CiU, Joan Caballol, es va mostrar sorprès perquè "si el ple aprova una cosa es tira cap a l'altra" i per això va voler "fer notar el nostre malestar per aquesta situació, així no calia convocar el ple". En aquest punt, Badia responia que "no hi ha cap voluntat de saltar-nos els acords del ple, al contrari", però que cal "resoldre la qüestió” ja que la solució que es va adoptar és injusta per als abonats". Badia assegura que "no he fet res que no pogués fer, ens estem movent dins la més estricta legalitat". I va afegir que si ignora els informes "que diuen que hi ha indicis raonables que l'acord que es va signar és nul de ple dret em podrien acusar de cometre prevaricació i el ple no m'hi pot obligar".

El govern creu que "cal resoldre el problema que hi ha generat, el que entenem que és una injustícia, i el primer pas és conèixer en quin punt estem". Amb aquest argument l'alcalde defensa la tramesa de documentació a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya perquè pugui determinar "si el contracte programa pot ser declarat nul". Badia qüestiona si l'oposició "li fa por saber la veritat" i que "el govern l'esbrinarà".

El tercer grup municipal en discòrdia, el GIC, considera que "si l'alcalde considera que pot incórrer en prevaricació el millor seria que passi l'expedient a la fiscalia que ja li vam demanar fa molt de temps" a fi de saber la veritat. Segons Neus Aparicio "ara sí que el podran jutjar per prevaricació per haver anat en contra d'un acord de ple en una qüestió que no té competències".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.