TORNAR
PUBLICITAT

El govern i la CUP se les tenen al ple sobre els resultats de Tickdi i l'School of Peace

Els cupaires retreuen que només 25 comerços empressin Tickdi; Chacón diu que la eina segueix vigent

politica
Dijous, 26 abril 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El ple d'Igualada del mes d'abril es va allargar fins gairebé la 1 de la matinada. En l'ordre del dia, es va aprovar la petició per nomenar l'Hospital d'Igualada com hospital universitari, la moció de suport als CDR o el requeriment a la Generalitat perquè pagui les subvencions a les llars d'infants. En aquests casos, van prosperar. Però al torn de precs i preguntes va venir el principal xoc de la jornada, entre la CUP -per una banda- i el govern de la ciutat i en concret dos projectes comandats per la primera tinent d'alcalde, Àngels Chacón.

Gairebé mitja hora del ple del passat dimarts va centrar-se en les qüestions del grup municipal de la CUP a la primera tinent d'alcalde Àngels Chacón sobre dos projectes de la seva àrea: Tickdi i l'School of Peace. El portaveu de la CUP, Albert Mateu, va engegar la seva intervenció qüestionant els resultats de l'Escola de la Pau i "l'elecció de la persona encarregada" i per quin mitjà s'havia triat aquesta persona. L'esquerra independentista va criticar "un curs on no s'hi va apuntar ningú" i els resultats de l'app Tickdi, "amb 76.000 euros també i només 50 persones se la van descarregar". Chacón va replicar a la CUP que "el projecte de l'Escola de Pau va molt més enllà d'una escola d'estiu, és un projecte a llarg termini. L'any passat anàvem a contratemps i va fallar l'efecte crida, perquè el conseller Raül Romeva no va poder venir". 

La sala de plens de l'Ajuntament, el passat dimartsEl debat va ser aspre. A la pregunta de quina convocatòria s'havia fet -Mateu exposava que "hi ha moltes persones a Igualada amb una àmplia experiència en el camp de les ciències socials, si és l'àmbit en el que l'Ajuntament vol expandir els estudis universitaris"-, Àngels Chacón explicava que "estem oberts a totes les propostes. Èlia Susanna ens va explicar aquest projecte (...) i han vingut altres persones. Vam veure que només la UPF feia estudis similars, però no orientats específicament a partir de la noviolència i la pau. Era una proposta nova". El portaveu cupaire va etzibar que no se li havia respost la pregunta i que "en l'àmbit de les ciències socials no s'havia fet res fins que hi ha hagut la proposta de la filla d'un ex alcalde". "No ens podem gastar 76.000 euros públics en un curs on no s'apunta ningú, pagant 3.000 euros per cada conferenciant" sentenciava. 

La tinent d'alcalde apuntava que la proposta s'ha solidificat enguany "a nivell internacional, ho està publicitant la Universitat d'Uppsala o la de Manchester"  i retreia que "en aquest país s'ha de jutjar a les persones per les seves aportacions i no pel seu cognom. Els diners no són per un curs, és pel desenvolupament d'un màster. Hi ha molta feina a darrera i el curs es va precipitar per qüestions de posicionament". La primera tinent d'alcalde ressaltava que la UdL ara aixoplugarà aquests estudis a Igualada. 

El bagatge de Tickdi

Pel que fa a Tickdi, l'aplicació per a comerços, Albert Mateu va recordar el cas: "van ser 76.000 euros per una aplicació que no ha revertit ni un sol euro a la ciutat" (el període d'exclusivitat per Igualada, manifestava el regidor, ja ha vençut). "No poden intentar donar les culpes del fiasco de l'aplicació als comerciants i que no serveixi de res, com el curs" afegia. L'aplicació no s'adequava per alguns dels establiments "perquè els tiquets d'algunes botigues 'no s'adequaven a l'aplicació'. No fallava així l'aplicació?". El cupaire demanava responsabilitats "per una aplicació amb 25 establiments i només 50 descàrregues".

Chacón contestava que "no només és una aplicació, Tickdi, és una petició que ens van fer els comerciants, amb una carta per escrit. És una eina d'anàlisi del big data". Tickdi "era una gestió de les dades del fluxe comercial que hi ha. No conec el senyor Espinar (creador de l'aplicació), ni tenim cap vincle familiar. Quan van treure la notícia a la premsa sobre una contractació il·lícita, la tempesta política ha fet que alguns comerciants tinguessin reticències a emprar l'aplicació".

 


4 Comentaris

A

Antoni

Igualada

27 d'abril 2018.10:22h

Respondre

El més espectacular de tot!

”No conec el senyor Espinar ”

p

pepe

26 d'abril 2018.17:08h

Respondre

Castells, que esperes?, alguns per 40 euros, dimiteixen o els fan dimitir.....
La conya de aqueste Senyora ens esta costant milers de euros, als contribuents, i aquí no passa res.

R

Raphanus brassica

Igualada

26 d'abril 2018.15:35h

Respondre

Em sembla bé que es vulguin impulsar nous estudis, però això de l’Escola de la Pau em grinyola per diferents motius. No es fa cap referència a l’Escola de Cultura de la Pau a la UAB que porta... Llegir més molts anys treballant-hi i que organitza una diplomatura/postgrau, a part de ser molt actius en projectes, publicacions d’informes i formar part de diverses xarxes internacionals. Em sembla començar la casa per la teulada parlar d’Escola de la Pau que de moment funciona de forma intermitent (per estius) i sembla que no té cap connexió amb altres actors catalans. En cap cas s’aprofita l’experiència o es busquen sinèrgies amb altres actors locals com Igualada Solidària -no dic que hagi de ser el nucli del projecte, però és una altra ocasió desaprofitada.
Sembla que l’any passat es va haver d’anar a contra rellotge per posicionar-se, amb resultats minsos tot i tenir un pressupost raonable per publicitat. Potser estic equivocat, però tinc la impressió que s’ha anat a corre cuita sense tenir el projecte a mitjà termini ben definit. Hi ha una bona xara d’experts a nivell internacional i sobre això bastirem el curs i atraurem gent de fora perquè vingui unes setmanes a l’estiu. Però, això és tot? És la teoria del cercle virtuós (atraiem gent, fem més cursos i de mica en mica anem creixent). He vist uns quants cursos internacionals i algun centre de recerca que s’ha muntat així acabant, per desgràcia, esllanguint-se quan el patrocinador ha canviat o ha perdut l’interès. No sé perquè m’ha recordat el Solidari Glocal Lab a Montbui (www.regio7.cat/anoia/2011/05/20/montbui-projecta-centre-formar-cooperants/145596.html).
Esperem que no sigui el cas. Llarga vida a la School of Peac and Global Studies (of igualada, Catalonia).

i

igualadí

26 d'abril 2018.09:59h

Respondre

Que fort! La Chacón intentant fent un ”cifuentes”!: diu que la culpa es de la CUP per haver denunciat aixo del tickdi! jajaja brutal, aquesta Chacón deu tenir un ”master” en l’escola del... Llegir més PP per intentar, fracassadament, girar l’argument. Bon intent!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.