TORNAR

El govern defensa la galeria subterrània de Cal Font per tancar la paràlisi del projecte

Grups de l’oposició parlen de ”tracte de favor” en l’acord amb la cooperativa Consum

politica
Divendres, 23 setembre 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'espai entre Cal Font i el carrer del Clos, abans un solar, que havia estat batejat com la "perla urbanística" d'Igualada és, des de fa anys, un queixal corcat. La situació del vial que s'obre des de fa dos anys entre el carrer del Clos i la Plaça de Cal Font s'ha desencallat -sembla- definitivament aquesta setmana amb un acord que ha passat pel ple entre l'Ajuntament i el grup Consum. 

L'Ajuntament d'Igualada veu en la galeria subterrània que connecti el nou edifici de Cal Font amb el pàrquing, la millor solució per acabar amb una situació urbanística pràcticament estancada des de fa una dècada. El ple va aprovar de manera quasi unànime la proposta. Malgrat les reserves d'alguns grups que s'instal·li una nova superfície comercial, la construcció del pas subterrani i que Consum llogui a Saba 40 places d'aparcament al pàrquing és vist com un mal menor. L'altra solució significaria que la pròpia cadena hagués de construir el seu propi pàrquing -la normativa assenyala que n'ha de tenir un- i això hauria causat greus alteracions del trànsit i també "impediments a la mobilitat peatonal" a la zona.

Imatge de la web de Gestilar, sobre el projecte de Cal FontDavant els mitjans, el segon tinent d'alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, explicava que "als baixos dels pisos nous" que construeix Gestilar "s'hi poden col·locar diversos espais comercials petits o un de gran". En tractar-se d'una superfície d'uns 1.300 metres quadrats l'Ajuntament no tenia potestat de vetar la instal·lació del supermercat als baixos. Segons Pont l'acord amb Gestilar "manté l'estètica i el projecte originals" i hi haurà una solució definitiva en la urbanització de l'espai entre el carrer del Clos i Cal Font.

La forma que tindrà la connexió serà amb l'entrada del carrer del Clos cap a Cal Font coberta amb un arc, "similar a la que té el carrer Santa Caterina amb la Isabela". Es mantindrà també la façana del carrer del Clos que aguanta dreta amb una bastida "com una segona pell". El regidor de Qualitat Urbana confia que amb l'acord arribat per fer la galeria subterrània "es deslloriga un problema que teníem des de fa molts anys". La solució que les places d'aparcament siguin al pàrquing ja existent "és bona, ja que s'evitaran problemes de mobilitat".

"No hi ha hagut tracte de favor"

El grup Decidim Igualada ha parlat en un comunicat de "tracte de favor"en aquesta decisió de l'Ajuntament. La confluència d'esquerres assenyala que es tracta d'"una nova modificació de l'espai públic a mida d'una gran superfície" i "veiem la pràctica habitual d'una política de favors per a aquest tipus de comerç. Hi ha els antecedents de Mercadona i Aldi, amb modificacions a mida del planejament urbanístic". Pont, categòric, replica que "no fem tractes de favor a ningú". "Calia resoldre el problema d'una vegada" afegeix. 


2 Comentaris

J

Jordi Igualada

Igualada

25 de setembre 2016.15:14h

Respondre

Si no venen empreses ens queixem. Si venen ens queixem. En que quedem?? Us aclariu?

P

Pol

Igualada

27 de setembre 2016.01:13h

Sí, ens aclarim: uns tenen una manera de pensar i uns altres una de diferent. Així de senzill.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.