TORNAR

El govern de la Generalitat decreta fer l’àmbit Penedès

politica
Dimecres, 18 novembre 2009. 22:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El govern de la Generalitat en la seva reunió de dimarts passat aprovava un decret per revisar el Pla Territorial General de Catalunya que inclou la creació de l’Àmbit de planificació Penedès. Aquest decret ha estat valorat molt positivament pel grup parlamentari d'ERC que considera que 'ha estat batallant gairebé en solitari per aconseguir-ho'.

Miquel Carrillo i Marina Llansana

Els àmbits territorials

El Pla Territorial General de Catalunya, vigent des del 1995, establia sis àmbits de planificació territorial i diu que en el futur, quan es defineixi la divisió territorial, les vegueries coincidiran amb aquests àmbits de planificació. Cada àmbit de planificació, havia de ser objecte d’un pla territorial parcial. El 2001 s’hi va afegir un nou àmbit, el del Pirineu, de manera que actualment Catalunya té fixats set àmbits de planificació.

El pla s’ha de revisar cada 10 anys, amb els plans territorials redactats. Tanmateix, al 2004 només se n’havia enllestit un i s’ha hagut d’insistir per que es redactéssin tots els plans.

Parar atenció als terminis

El diputat d’Esquerra, Miquel Carrillo, assenyala que l’acord té una gran rellevància política perquè “el president de la Generalitat ha signat un decret que significa el reconeixement del Penedès per part del govern dins la planificació territorial de Catalunya”. Carrillo recorda que fa 15 anys, durant la tramitació parlamentària del Pla Territorial General, el govern de CiU va desestimar la proposta d’Esquerra per crear l’àmbit Penedès. I que Esquerra ha hagut de lluitar gairebé en solitari dins l’àmbit parlamentari per fer realitat la petició formal dels ajuntaments i consells comarcals, conduïda per la Plataforma per la Vegueria Penedès.

Carrillo diu que ara la feina és incidir sobre els terminis: “estem davant la revisió del pla territorial general de Catalunya, un document que es revisa al cap de 15 anys de la seva aprovació, no és un document fàcil. El decret preveu que s’acabi al desembre del 2010. Però al gener vinent ja hauria de tenir els treballs començats per entrar el projecte de llei al Parlament i aprovar-se al març, com diu el calendari que va presentar al Parlament el conseller Nadal”.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.