TORNAR

El govern d'Igualada proposa cinc dedicacions exclusives al ple del cartipàs

Els càrrecs de confiança seran els mateixos que l’anterior mandat, quatre

politica
Dimarts, 25 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Primera sessió plenària del mandat 2019-2023 després de la investidura. El govern Castells posa a votació el cartipàs, les indemnitzacions dels regidors i la creació de quatre càrrecs de confiança.

La nova situació del ple d'Igualada, amb el grup de Junts governant en minoria, marcarà el ple del cartipàs de dijous 27 al vespre. El govern de Marc Castells proposa cinc càrrecs amb dedicació exclusiva a les tasques de govern i quatre càrrecs de confiança com a punt de partida. El batlle ja avançava dilluns que volia activar com més aviat millor el govern i va avançar el nomenament de les quatre tinents d'alcalde, de les que es donarà compte en la sessió. 

Les percepcions pels representants polítics amb dedicació exclusiva, és a dir, donats d'alta a la Seguretat Social i que no cobren indemnitzacions per l'assistència a òrgans de govern, seran de quantitats similars a les de l'anterior govern creat el 2015. La retribució per alcaldia i Urbanisme serà 58.372 euros; Ensenyament, Joventut i Universitats (Marisa Vila), 52.000 euros; la mateixa quantitat percebran els regidors de Promoció de la Ciutat i Esports (Patrícia Illa), Governació, Interior i Hisenda (Carlota Carner) i Sostenibilitat i Mobilitat (Miquel Vives). Els portaveus dels grups de l'oposició podran sumar en les indemnitzacions un total de 14.125 euros anuals. Les quantitats que cobraven les dues persones amb dedicació exclusiva el mandat anterior eren 55.000 euros, fins que Patrícia Illa va rellevar a Àngels Chacón. La jove regidora percebia uns 10.000 euros menys que la seva antecessora.

Pel que fa als quatre càrrecs de confiança, la tasca de coordinació de l'Ajuntament es retribuirà amb 55.000 euros, mentre que els altres tres -coordinador de comunicació, coordinador d'entorn urbà i coordinador de captació d'inversions- tindran unes percepcions de 52.000 euros. En aquest ple de dijous es fixaran també el règim de dietes, amb un topall màxim de reunions anuals i que serà amb les mateixes quantitats que el mandat anterior. El ple també ha d'aprovar la periodicitat de les diferents reunions de comissions, juntes i la pròpia sessió plenària. 


1 Comentaris

R

Roser

Igualada

25 de juny 2019.20:13h

Respondre

Remuneracions desmesurades, Indignant!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.