TORNAR
PUBLICITAT

El govern d'Igualada replica que "es va doblar l'import en beques menjador" el 2017

Carme Riera defensa que ”no va quedar fora dels ajuts cap unitat familiar vulnerable”

politica
Dimecres, 5 setembre 2018. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La tinent d'alcalde igualadina Carme Riera intervenia aquest dimecres respecte a la polèmica per les beques menjador, després que altres formacions polítiques hagin criticat al govern del PDeCAT per la denegació de 27 peticions de beques menjador l'any passat. El govern de la ciutat assegura que "no va quedar fora ningú que ho necessités" dels ajuts.

L'equip de govern d'Igualada ha dit la seva en la qüestió de les ajudes socials i en concret sobre la polèmica de les beques menjador. Aquest matí de dimecres, la responsable de l'àrea d'Acció Social, Carme Riera, parlava davant els mitjans per fer balanç de l'activitat desplegada pel seu departament els darrers anys i en concret el darrer. Situa la despesa de l'Ajuntament d'Igualada en matèria social en "més de 600.000 euros". Sobre la qüestió de les beques menjador, de les quals se'n van denegar 27 el 2017, cosa que ha estat durament criticada per la CUP, Riera parla de "soroll polític". Afirma que l'Ajuntament "va doblar l'ajuda econòmica" en aquest apartat quan va veure que no es podien atendre totes, "més de 200". Afegeix que "vam ampliar els criteris i es va mirar al detall, per part dels tècnics i dels serveis jurídics la situació de cada família. No va quedar desatès ningú que ho necessités".

La CUP remarcava, sobre la denegació de les beques, que "no atendre aquests casos per manca de pressupost contravé els acords de ple". El govern veu "demagògia" per part de l'oposició. Amb tot, Riera admet que "es revisaran aquestes bases de cara al 2018" i retreu que "es discutís al ple i no en l'àmbit que tocava". Puntualitza que "les competències en beques menjador, en primer lloc, són de la Generalitat i les gestiona el Consell Comarcal. Nosaltres simplement fem un suport suplementari. La concessió s'ha dut a terme sempre d'acord amb les bases de la convocatòria i amb la supervisió i validació tant dels serveis socials com dels serveis jurídics municipals".

"Més inversió que mai"

Carme Riera, davant els mitjans aquest dimecresRiera brandava davant la premsa les xifres dels darrers anys i assegura que mai s'havia fet tanta despesa en aquest apartat. Assegura que "l'Ajuntament sempre ha atès i atendrà, amb responsabilitat i sensibilitat, les necessitats d'aquells ciutadans que més necessiten el seu suport". Com a exemples, citava "wla més de 142.000 euros en subvencions per al pagament de l'IBI adreçades a persones majors de 65 anys, pensionistes i famílies monoparentals –amb més de cinc-cents beneficiaris– i els 32.000 euros per a ajudar a combatre la pobresa energètica, que inclouen ajuts per a pagar aigua, gas, llum i per a cancel·lar deutes de subministraments".

En l'enumeració de prestacions, l'Ajuntament esmenta també de 55.000 euros per al Banc de Queviures, els pràcticament 16.000 euros per al Banc d'Articles Reutilitzables i Material Infantil, els 33.000 euros per ajuts a la infància al Patronat Garcia Fossas o els 16.000 euros de serveis socials en ajuts al lloguer per seixanta-quatre famílies. "També es van invertir gairebé 20.000 euros en iniciatives com el projecte 'Mengem Plegats', el servei d'àpats a domicili i els casos contemplats en l'ordenança municipal d'ajuts socials que inclouen articles de farmàcia, ortodòncia o òptica".

La tinent d'alcalde insisteix en l'esforç econòmic en l'apartat educatiu "on es van dedicar més de 39.000 euros a ajuts per a l'adquisició de material escolar i llibres de text i per al programa de reutilització d'aquests en diferents centres educatius de la ciutat, pràcticament 115.000 euros en ajuts per al servei de menjador en llars d'infants, infantil i primària i més de 13.000 euros en ajuts per l'escolarització en escoles bressol". Més números: el govern ressalta "els 163.000 euros destinats a subvencionar títols de transport públic per persones majors de 65 anys, per aquelles que tenen algun grau de discapacitat acreditada –carnets blau i taronja– i per aquells casos contemplats en l'ordenança d'ajuts socials", "els 179.000 euros dedicats a l'acolliment residencial
de persones amb discapacitat, els 2.700 euros per a recursos d'allotjament d'urgència i la important col·laboració amb altres administracions, que permet fer arribar molt més enllà aquest suport a les persones".

En aquests àmbits, hi ha l'Oficina d'Habitatge d'Igualada va concedir 551 ajuts al lloguer per valor de 921.000 euros, aportats per la Generalitat de Catalunya i tramitats per l'Ajuntament i també que la "col·laboració amb la Generalitat va permetre cofinançar 743.000 euros per l'atenció domiciliària". Riera esmentava també la bona col·laboració amb "totes les altres administracions i entitats que treballen per a fer costat a la ciutadania en l'àmbit social".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.