TORNAR

El govern municipal de Masquefa aprova uns tributs basats en la congelació

Les taxes tiren endavant amb canvis en les bonificacions

politica
Dilluns, 13 novembre 2017. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les taxes dels principals tributs municipals de Masquefa queden congelades de cara al 2018. El govern de la localitat va aconseguir aprovar-les en darrer ple municipal.

El govern de Masquefa ha tirat endavant l'aprovació de les ordenances fiscals per a l'any vinent. Les propostes no inclouen increments en cap dels principals
tributs. La novetat més destacada té a veure amb l'Impost sobre Béns Immobl es (IBI), el llindar del valor cadastral del qual s'incrementa fins als 181.500 euros, "per tal que més famílies es puguin acollir a la bonificació del 50%". La proposta es va aprovar amb els vots favorables dels grups municipals de CiU -que compon el govern- i el PP i els vots en contra de PSC, ERC i CUP.

Imatge frontal de l'Ajuntament masquefíEls comptes són, segons l'alcalde Xavier Boquete, "un reflex dels valors d'aquest equip de govern: equitat, justícia social i igualtat d'oportunitats". En l'IBI es manté el mateix gravamen i el batlle apunta que "tot i que l'economia local i del país apunta una millora respecte els darrers anys, seguim apostant per no gravar els nostres veïns amb quotes més elevades en aquelles taxes que considerem primordials". S'incorporen bonificacions i alguns canvis de caire normatiu i/o lingüístic per adaptar-los a la normativa vigent i al redactat de l'Organisme de Gestió Tributària (ORGT).

Entre aquestes millores, s'incrementa el llindar del valor cadastral -es passa de 165.000 a 181.500 euros- per tal que més famílies nombroses puguin acollir a la bonificació del 50%. En paral·lel, s'elimina la bonificació per energia solar. També canvia la quota tributària per la retirada i transport d'automòbils, camions i similars fins a 3.500 kg, que passa dels 100 als 150 euros "amb l'objectiu de donar un aspecte més cuidat del poble i, alhora, augmentar les places d'aparcament i garantir la seguretat i la salubritat dels vianants davant dels possibles desperfectes que poden presentar els vehicles abandonats, com ara vidres trencats o components metàl·lics rovellats".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.