TORNAR
PUBLICITAT

Govern i oposició de Vilanova entren en polèmica per les retribucions

Els partits xoquen pels matisos en la reducció de la despesa en càrrecs

politica
Dijous, 1 febrer 2018. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'oposició de Vilanova del Camí (V365, Esquerra i PDeCAT) ha emès un comunicat on acusa de "demagògia" al govern actual per unes informacions sobre la baixada de sous dels càrrecs polítics que ara ocupen l'Ajuntament. La polèmica esclata just un any després de la moció de censura.

Les afirmacions a través dels mitjans públics municipals de l'equip de govern quatripartit sobre la reducció de despesa dels càrrecs polítics a Vilanova han fet esclatar una nova polèmica. L'alcaldessa Noemí Trucharte afirmava que han reduït a la meitat aquesta despesa i "hem complert amb el compromís adquirit a l'inici del mandat i hem reduït la partida a 70.800 euros, la meitat del què havia gastat l'anterior govern, que durant el 2016 va percebre 139.566,88 euros". L'oposició contestava aquestes afirmacions amb un comunicat on expressaven que en la seva etapa al capdavant de l'Ajuntament (del juny del 2015 fins el gener de 2017) "es cobrava en funció de la dedicació" i ho contraposen a la situació actual "on no consta" en cap cas quantes hores es treballa i no es paguen impostos.

Els responsables de l'Ajuntament han exposat que la reducció de la despesa "era un compromís que PSC, VA, VV i Decide van assumir amb l'objectiu d’estalviar diners a lAjuntament. Diners que s'han pogut destinar a altres projectes com la recuperació del Saló de la Infància, o per ampliar partides, que al nostre parer quedaven curtes. Gràcies a baixar-nos el sou a la meitat hem pogut augmentar també els imports de les subvencions a les entitats locals". 

Un dels plens del 2017 a Vilanova del CamíEl comunicat de l'oposició assenyala que "el punt diferencial és que cobren en funció de dietes i assistències. Alguns cobren tant com cobraven els antics regidors, només que no paguen a la Seguretat Social. Tot plegat per dir que s'estalvien diners en sous. Potser sí que les xifres en aquest capítol del pressupost antigament eren més elevades, però la honestedat i la contribució al bé comú, - ja que la Seguretat Social repercuteix en el conjunt de la població -, sempre havia estat per damunt de tot, com a tot arreu. El veritable estalvi d'un Ajuntament es mesura amb el tancament comptable anual, és a dir amb tots els números damunt la taula".

Entenen que "hi ha un ús partidista" per part del govern a quatre de la qüestió dels sous i que una altra qüestió diferencial "és que en el període anterior l'oposició cobrava més, sense fer cap feina, i el que cobren els regidors que hi són ara. Imma González alguns mesos podia arribar a cobrar 700 euros com a membre de l'oposició. Ara hi ha regidors que cobren 90 euros cada dos mesos. També podríem observar algunes declaracions dels membres del govern actual, en les quals parlaven de '150 euros de mitja al mes', quan, tenint en compte que tenen un màxim de 6.600 - i aquest 2017 s'ha arribat a aquestes xifres -, la mitja seria d'uns 550".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.