TORNAR

El govern de la Pobla matisa la situació del contracte de l'enllumenat

El plec de clàusules estipula que el contractista ha de prestar el servei encara que el contracte s’extingís

politica
Divendres, 9 febrer 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern poblatà ha respost a les afirmacions del grup municipal de Participa #volemunapoblamillor. Aquesta formació municipalista assegurava en un comunicat que "hi havia fets irregulars en la contractació del manteniment de l'enllumenat públic a l'empresa que té adjudicat el servei".

L'equip de govern de la Pobla de Claramunt (PDeCAT) ha matisat les dades que va apuntar Participa fa uns dies sobre el contracte de l'enllumenat públic. L'Ajuntament admet que el punt cinquè del contracte administratiu signat entre l'empresa i l'Ajuntament el 20 de juny de 2013 s'especifica que el contracte tindrà una "durada de 4 anys, no prorrogable" i que, per tant, finalitzava el 20 de juny de 2017. Ara bé, el govern de Santi Broch ressalta que "en el plec de prescripcions tècniques per fer l'adjudicació", aprovat per la Junta de Govern Local del 23 d'octubre de 2012, en la pàgina número 10, es diu que "en cas d'extinció del contracte, el contractista s'obliga a continuar la prestació del servei fins a la nova adjudicació".

Santi Broch, alcalde poblatàEn aquest sentit, citen diversos articles del reglament orgànic d'activitats i serveis (ROAS) -l'article 235- i clàusules del plec de clàusules administratives particulars que "contempla la pròrroga obligatòria per al contractista". Segons el govern de Broch, a petició de l'empresa, el 2 de novembre de 2016, es va fer un Decret d'Alcaldia en què s'aprovava "un contracte de transició del servei de manteniment d'enllumenat públic essencial amb les mateixes condicions indicades en el contracte promogut entre l'Ajuntament i l'empresa (...) fins a la redacció d'un nou plec de clàusules per al mateix servei". Però "aquest document no era necessari tenint en compte el plec de prescripcipons tècniques".

L'Ajuntament afegeix que des dels Serveis Tècnics Municipals ja s'està treballant en la redacció d'un nou plec de clàusules per fer la nova adjudicació del servei de manteniment de l'enllumenat públic. Des de l'equip de govern afirmen que "no amaguem res i actuem amb la màxima transparència, com dicta la llei. La nostra obligació és donar serveis al poble i així ho fem i ho continuarem fent". 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.