TORNAR

El Govern post-155 pren possessió avui amb dues igualadines

Igualada és la segona ciutat amb més consellers, amb Sant Cugat i només per darrere de Barcelona

politica
Dissabte, 2 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquestes darreres hores tan intenses a nivell polític, nacional i estatal, desembocaran avui amb la presa de possessió de les dues conselleres anoienques, la d'Empresa, Àngels Chacón, i la de Salut, Alba Vergés. Dos nomenaments que tindran una addició que també té un toc anoienc, Laura Borràs, amb vincles igualadins i consellera de Cultura. 

A 2/4 de 12 d'aquest dissabte 2 de juny es produirà la presa de possessió del nou Govern de la Generalitat de Catalunya. I la notícia és que, acompanyant al president 131è, Quim Torra, hi haurà per primer cop presència de l'Anoia a les conselleries. Dues persones d'Igualada, Àngels Chacón i Feixas (PDeCAT) i Alba Vergés i Bosch (ERC) assumiran les carteres d'Empresa i Coneixement i Salut, respectivament. El nomenament de Vergés farà que Ariadna Delgado passi a ocupar el seu lloc a la Mesa.

El Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat acollirà aquesta cerimònia, en el que significa el punt i final de l'article 155 -queda per veure quin abast tindrà el control econòmic- que es va decretar a finals del mes d'octubre. Les dues conselleres anoienques tenen una important trajectòria política. Àngels Chacón, de 49 anys, experta en comerç exterior, va ser secretària general de la UEA abans d'entrar al consistori d'Igualada el 2011 on ha desenvolupat tasques de Dinamització Econòmica. Fa un any, assumia la Direcció General d'Indústria. Alba Vergés (Igualada, 1978), va ser presidenta del partit a Igualada i des del 2012 ha estat al Parlament. Ha estat molt activa a nivell de comissions i va ser presidenta de la que investigava l'Operació Catalunya.

Dues igualadines i mitja, amb Laura Borràs, esposa del conegut metge igualadí Xavier Botet. També Sant Cugat del Vallès, amb dues conselleries -Damià Calvet de Territori i Jordi Puigneró d'Administració Digital- col·loca dos consellers. I lògicament, Barcelona, capital, en col·loca quatre, comptant la pròpia Laura Borràs.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.